Verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan breekt er een spannende en hectische tijd voor u aan. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat u zorgeloos verhuist naar uw nieuwe woning. Heeft u geen idee waar te beginnen of wilt u het liefst dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt? Dan biedt een verhuisservice van een verhuisbedrijf een uitkomst!
i
Op deze pagina vindt u meer informatie over onder andere de voordelen van een professionele verhuisservice, waar u op moet letten als u gaat verhuizen en de verhuiskosten. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet en dat u goed voorbereid aan de slag gaat! Als u benieuwd bent naar de verhuiskosten, dan is het ook mogelijk om direct een offerteaanvraag te doen. Vergelijk meerdere offertes en bespaar zo tot 30%!

verhuizen

Verhuizen, waar op letten?

Bij een binnenlandse of buitenlandse verhuizing komt zó veel kijken, dat het lastig is een duidelijk overzicht te houden. Wij hebben een duidelijke en handige verhuischecklist voor u, zodat u zeker weet wat u allemaal te wachten staat. Na het tekenen van het nieuwe huur- of koopcontract is het in ieder geval van belang dat u het oude huurcontract opzegt en dat u alvast het gas, water en licht in uw nieuwe woning regelt. Ook andere lopende abonnementen, zoals televisie, telefoon en internet regelt u al voor uw verhuisdag.

Natuurlijk is het belangrijk om uw vrienden en familie een adreswijziging te sturen. Daarnaast moet u de verhuizing doorgeven aan belangrijke instanties, zoals uw huisarts en tandarts, verzekeringsmaatschappijen en bank.

Voordelen verhuisservice

Verhuizen kost enorm veel tijd en energie, zeker als u dit zonder professionele hulp doet. Een verhuisservice biedt vele voordelen. Zo weet u zeker dat uw verhuizing soepel en vlot verloopt en dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Een verhuisservice wordt bovendien volledig aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren. Zo is het mogelijk om de gehele verhuizing uit te besteden of om juist te kiezen om bepaalde onderdelen van de verhuizing uit handen te geven. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van een professionele verhuisservice op een rijtje:

  • De verhuisdag verloopt soepel en snel.
  • Uw meubilair is tijdens de verhuizing verzekerd.
  • U hoeft geen apart transport of verhuiswagen te regelen.
  • U hoeft geen verhuismateriaal, zoals dozen meer te regelen.

Erkend verhuisbedrijf

Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf uit uw regio? Dan is het u vast opgevallen dat er een groot aanbod aan verhuisbedrijven is. Wanneer u via ons netwerk een verhuisbedrijf inschakelt, bent u verzekerd van kwalitatieve vakmannen met ruime ervaring in het vakgebied. Het inschakelen van een erkend bedrijf heeft meerdere voordelen. Zo ontvangt u een garantiecertificaat en is uw inboedel tijdens het verhuizen goed verzekerd. Hierdoor heeft u geen eigen risico in het geval van schade! In het geval van een kantoorverhuizing is het extra belangrijk om een ervaren verhuisbedrijf in te schakelen, zodat de complete inboedel goed verzekerd is.

Wat kost een verhuizing?

Iedere verhuizing is uniek, en daarom lopen de prijzen flink uiteen. Het goede nieuws is dat u eenvoudig op de verhuiskosten kunt besparen door offertes van verschillende bedrijven te vergelijken. Als u op deze site een offerteaanvraag doet, ontvangt u met slechts één aanvraag meerdere offertes van vakmannen uit uw eigen regio.

Een kleine verhuizing is doorgaans goedkoop uit te voeren met slechts één verhuizer. De verhuiskosten bedragen dan ongeveer €400,- tot €575,-. Staat er een grote verhuizing op de planning en heeft u extra hulp nodig? Als u vier verhuizers inschakelt, inclusief transport, inpakservice en handyman service, dan betaalt u ongeveer €1.300,- tot €1.600,-.

Prijstabel: kosten verhuizing

VerhuizingAantal verhuizersVerhuisserviceGemiddelde kosten
Klein1 verhuizerTransport€400,- tot €575,-
Gemiddeld2 verhuizersTransport + inpakservice€800,- tot €950,-
Groot4 verhuizersTransport + inpakservice + handyman service€1.300,- tot €1.600,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Prijzen kunnen per verhuisbedrijf verschillen.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend gratis en scherp geprijsde offertes aan en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De kostprijs voor elke verhuisservice wordt beïnvloed door verschillende factoren. Uiteraard speelt het aantal verhuizers een belangrijke rol, maar ook de keuze voor de verhuiswagen doet de prijs op- of aflopen. Een kleinere verhuiswagen kost nu eenmaal minder dan een grotere. Gaat u verhuizen naar België of naar de andere kant van het land? In dat geval betaalt u mogelijk een kilometervergoeding. Vraag daarom naar de voorwaarden van het verhuisbedrijf, zodat u achteraf niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Verhuiskosten aftrekbaar?

Voor een particulier is het helaas niet mogelijk om verhuiskosten af te trekken van de belasting. In sommige gevallen is het echter wel mogelijk om een vergoeding te ontvangen. Als u gaat verhuizen voor uw werk kan het voorkomen dat uw werkgever een tegemoetkoming aanbiedt. Wanneer u een lening afsluit om uw verhuiskosten te betalen, dan kunt u deze lening wel aftrekken.
Als ondernemer is het wel mogelijk om de verhuiskosten af te trekken. Is uw woning ook uw werkplek? Dan kunt u tot 30% van de kostprijs aftrekken. Bekijk de voorwaarden op de website van de Belastingdienst.

Soorten verhuizingen

Er bestaan verschillende soorten verhuizingen waarvoor u een verhuisbedrijf kunt inschakelen:

Particuliere verhuizingen vinden dagelijks plaats. Een verhuisbedrijf biedt hierbij ondersteuning op verschillende aspecten. Heeft u een beperkt budget? Huur dan alleen een verhuiswagen zodat u de inboedel in één keer kunt vervoeren of schakel verhuizers in voor het inpakken. Als u uw kantoorverhuizing zo voorspoedig mogelijk wilt uitvoeren, dan is de hulp van verhuizers onmisbaar. Zij zorgen ervoor dat uw nieuwe kantoorruimte in korte tijd weer is opgebouwd, zodat de werkzaamheden zoveel mogelijk door kunnen gaan.

verhuizen particulier

Particuliere verhuizing

De meeste mensen zullen alleen te maken krijgen met standaard, particuliere verhuizingen. Hoewel een standaard verhuizing niet direct ingewikkeld klinkt, is er veel om rekening mee te houden. Als u verhuist naar een appartement heeft u wellicht een verhuislift nodig om uw wasmachine of piano naar boven te krijgen. Gaat u kleiner wonen dan is er misschien behoefte aan tijdelijke opslag van uw inboedel. Een verhuisbedrijf biedt verschillende diensten aan, zodat de verhuisdag verloopt zoals u zelf wenst. Doordat u zelf geen zware dozen, uw bank of zelfs uw wasmachine hoeft te tillen, voorkomt u bovendien dat u na de verhuisdag dagenlang rondloopt met spierpijn.

verhuisservice bedrijfsverhuizing

Bedrijfsverhuizing

Gaat uw bedrijf verhuizen naar een ander kantoorpand? Of heeft u een ander winkelpand gehuurd en wilt u de volledige inboedel goedkoop verhuizen naar de nieuwe locatie? Bij een bedrijfsverhuizing komt de hulp van een verhuisbedrijf absoluut van pas. Voorafgaand aan de bedrijfsverhuizing bespreken de verhuizers de volledige dag, zodat u weet waar u aan toe bent. Doordat u de verhuisdag uitbesteed aan professionals worden de dagelijkse werkzaamheden zo weinig mogelijk verstoord. Zo voorkomt u productie- en omzetverlies! Voor een bedrijfsverhuizing op maat neemt u snel contact op via het offerteformulier.

Internationaal verhuizen

Gaat u verhuizen naar België of Frankrijk? Of maakt u binnenkort de overstap naar Engeland of Duitsland? Een internationale verhuizing vraagt enorm veel voorbereiding en aandacht. Omdat het in de meeste gevallen gaat om een flinke afstand, is het belangrijk dat u een grote verhuiswagen huurt. Zo vervoert u de complete inboedel in één keer en bespaart u extra benzine- en kilometerkosten. De kosten voor internationaal verhuizen liggen daarom ook een stuk hoger dan de kosten van standaard verhuizingen binnen Nederland. Wilt u graag een prijsofferte ontvangen? Laat dan uw gegevens achter via het offerteformulier en vergelijk de kosten van diverse bedrijven uit uw regio.

Meubeltransport

Wilt u liever niet uw volledige verhuisdag uitbesteden maar ziet u het ook niet zitten om al uw meubilair zelf te vervoeren? Dan is het inschakelen van meubeltransport een goede optie. De verhuizers verzorgen het transport van uw wasmachine, piano of kledingkast. Op deze manier is het niet nodig om gepast vervoer te regelen en hoeft u de zware wasmachine niet naar boven te tillen. Gaat u niet verhuizen? Ook dan komt meubeltransport geregeld van pas. Een verhuizer zorgt er namelijk voor dat uw piano of andere meubels vakkundig vervoerd worden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadigingen! Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan is uw piano tijdens het vervoer goed verzekerd.

Zelf verhuizen of verhuisbedrijf inhuren?

Veel mensen denken dat verhuizen relatief simpel is. Onderschat deze klus echter niet: ook met voldoende vrienden of familie die kunnen helpen is verhuizen een stressvolle aangelegenheid. In de praktijk blijkt dat verhuizingen een stuk sneller verlopen met de hulp van een professionele verhuisservice. De vakmannen nemen een hoop taken uit handen, zodat u ’s avonds met een gerust hart in uw nieuwe woning kan gaan slapen. Ook als u goedkoop wilt verhuizen is het mogelijk gebruik te maken van een professionele verhuisservice. Laat bijvoorbeeld enkel uw meubilair monteren door vakmannen, zodat u zelf de tijd hebt om de rest van uw inboedel goedkoop te verhuizen. Dit is een stuk voordeliger dan een complete verhuisservice en u profiteert toch van de hulp van ervaren verhuizers.

Tips voor verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen? Of u dit nu zelf doet of een verhuisservice inschakelt, het is belangrijk dat u deze dag goed voorbereid. Als u de onderstaande verhuistips toepast weet u zeker dat uw verhuisdag soepel verloopt.

  • Maak vooraf een duidelijke planning en checklist, zodat u zeker weet dat u in deze stressvolle periode niets vergeet.
  • Begin ruim op tijd met het inpakken van de inboedel. Pak spullen die u niet gebruikt in zodat u op de dag zelf eigenlijk niets meer hoeft in te pakken.
  • Gebruik kwalitatieve verhuisdozen. Deze scheuren niet en zijn makkelijk te tillen. Als u gebruik maakt van een verhuisservice, laat de verhuizers dan de verhuisdozen regelen zodat u hier niet aan hoeft te denken.
  • Voor het verhuizen van de wasmachine is het belangrijk dat u deze op tijd laat leeglopen. Dit voorkomt dat de wasmachine op de verhuisdag gaat lekken.

Uitgebreide verhuisservice

Een verhuizing neemt doorgaans veel tijd in beslag. Naast al het voorbereidende werk, zoals het regelen van verhuisdozen, moet u ook nog de complete inboedel inpakken. Daarnaast zijn er in de nieuwe woning voldoende zaken die u moet regelen, zoals het laten aansluiten van stroom, uw vaste telefoonlijn en een nieuwe internetaansluiting. Laat alle verhuiswerkzaamheden daarom over aan een verhuisbedrijf. Zij laden en lossen alle verhuisdozen en het meubilair en regelen indien nodig een verhuislift. Al uw eigendommen komen zo op in de juiste ruimte in uw woning te staan.

Vergelijk en bespaar!

Overweegt u overweegt om een verhuisservice in te schakelen? Dan wilt u natuurlijk niet teveel betalen. Gelukkig bespaart u eenvoudig tot wel 30% op de verhuiskosten! Hoe? Door simpelweg het aanbod van diverse bedrijven met elkaar te vergelijken! Wilt u weten wat de kosten zijn voor het demonteren en monteren van uw meubilair? Of wilt u inzicht in de kostprijs voor het vervoeren van uw piano? Vul dan het het offerteformulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk tot maximaal 6 vrijblijvende offertes van bedrijven uit uw eigen regio. Vergelijk het aanbod en kies zo voor het verhuisbedrijf dat het beste bij u past!

aanvraag goedkope offertes verhuizing