Verhuizen? Handige tips

Gaat u binnenkort verhuizen? Al uw spullen inpakken in dozen kan een behoorlijke klus zijn. Misschien vraagt u zich af waar u moet beginnen, een aantal handige tips over hoe u het verhuizen slim kunt aanpakken komen dan altijd van pas. Om te voorkomen dat u alles tegelijk op het laatste moment moet inpakken, begint u op tijd met het inpakken van uw spullen. De volgorde is simpel, pak als eerste de dingen in die u het minste gebruikt. Verder helpen de volgende inpaktips voor bijvoorbeeld borden en glazen en de verhuisinstructies in willekeurige volgorde u vast op weg bij uw verhuizing. Heeft u toch hulp nodig met verhuizen? Bij ons vergelijkt u vrijblijvend offertes van verschillende verhuisbedrijven bij u in de buurt.

verhuizen inpaktips

Sorteren voor het verhuizen

Een van de belangrijke verhuisinstructies is het voorsorteren van uw spullen alvorens u begint met inpakken. Heeft u spullen die u helemaal niet nodig heeft en al jaren staan te verstoffen? Doe ze dan alvast weg. Het is erg zonde wanneer u de spullen toch inpakt in dozen, verhuist en meeneemt naar uw nieuwe huis om er vervolgens achter te komen dat u er niets mee doet en eigenlijk niet mee had hoeven verhuizen. Van te voren sorteren scheelt een hoop gesjouw voor niets. U leest hier meer van deze handige tips. Liever dat wij het inpakken? Neem snel contact met ons op!

Kleding inpakken

Uw kleding inpakken voor de verhuizing lijkt op het eerste gezicht een grote en vervelende klus. Alle kledingstukken één voor één uit de kast halen, opvouwen en in verhuisdozen stoppen is alles behalve ideaal. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig want kleding kan op een veel eenvoudigere manier ingepakt worden volgens deze inpaktips. Laat de kleding op de hangers en bind een aantal kledingstukken bij elkaar in een vuilniszak. Op deze manier is het eenvoudig ingepakt en beschermd tegen viezigheid tijdens de verhuizing. U hangt de kleding zó vanuit de verhuiswagen in de kast in uw nieuwe huis.

Glaswerk inpakken

Borden en glazen zijn vaak breekbaar. Glaswerk moet u daarom extra voorzichtig inpakken zodat het tijdens het verhuizen niet kapot gaat. U wilt natuurlijk dat uw borden en glazen heel in de nieuwe woning aankomen. U doet dit door uw breekbaar glaswerk in handdoeken te wikkelen. Om ze extra stevig te maken plakt u de handdoeken dicht met tape. Leg de handdoeken met inhoud vervolgens in dozen en zorg er voor dat de inhoud stevig en stil ligt. Zo komt breekbaar glaswerk zoals borden heel over en zijn ook vast uw handdoeken ingepakt.

Schroeven apart houden

De volgende van de inpaktips gaat over schroeven. Als u meubels uit elkaar moet halen voor de verhuizing dan heeft u waarschijnlijk een hele stapel schroeven die tevoorschijn kwamen uit de meubels. Het is belangrijk om deze niet kwijt te raken tijdens het verhuizen zodat de montage in uw nieuwe huis van de meubels gemakkelijker is. Het is daarom een slim idee om de schroeven in een stevig zakje te doen. Schrijf op het zakje bij welk meubel de schroeven horen en knoop het zakje goed dicht. Bewaar alle zakjes met schroeven bij elkaar of plak ze vast met tape op een onderdeel van het meubel.

boeken verhuizen

Boeken verhuizen

Houdt u van lezen? Grote kans dat u een kast vol boeken heeft die allemaal mee moeten verhuizen. U zult vast en zeker blij zijn met deze verhuisinstructies. Boeken behoren namelijk vaak tot de zwaarste dingen die u moet sjouwen wanneer u verhuist. Een handige manier om boeken te verhuizen is door ze in rolkoffers te doen. Zo belast u uw rug niet en rolt u zo de koffers met boeken de verhuiswagen in. De koffers hoeft u op deze manier ook niet meer apart in te pakken, ideaal. Let er wel op dat uw de koffers niet te zwaar maakt. Heeft u geen koffer? Wij hebben speciale boeken verhuisdozen!

verhuizing inpaktips

Snoeren uit elkaar houden

Wanneer u verhuist ziet u pas hoeveel verschillende snoeren u in huis heeft. Deze verdelen over dozen kan vervelend zijn, daar komen de volgende inpaktips aan te pas. Pak de snoeren apart in en label ze zodat u na de verhuizing weet welk snoer bij welk apparaat hoort. Voordat u de snoeren inpakt is het slim om foto’s te maken van de snoeren. Op deze manier weet u later precies welk snoer op welke manier in welk apparaat thuis hoort. Dankzij deze verhuisinstructies heeft u binnen de kortste keren uw tv en modem aangesloten in uw nieuwe huis.

Sieraden verhuizen

Sieraden vervoeren kan erg vervelend zijn omdat ze vaak in elkaar verstrikt raken. Gelukkig zijn er ook voor sieraden verschillende inpaktips. Doe bijvoorbeeld kleine oorbellen in pillendoosjes of een ander klein doosje. Andere handige tips zijn dat u grote oorbellen door een stukje karton prikt zodat ook deze bij elkaar blijven. Een ketting rijgt u heel slim door een wc rol om te voorkomen dat deze in de knoop raakt tijdens de verhuizing. Vervolgens doet u tijdens het inpakken de sieraden in ziplockzakjes zodat ze niet kwijt raken en ze allemaal bij elkaar blijven.

Toiletspullen verhuizen

Een grote ergernis tijdens het verhuizen is er achter komen dat een shampoo fles heeft gelekt of dat een parfumflacon kapot is gegaan. Eén van de inpaktips is dus om deze extra goed in te pakken. Doe bijvoorbeeld een stukje huishoudfolie over de opening van het flesje en doe daarna de dop er weer op. U kunt vervolgens de flacon in een washandje en/of in uw toilettas of ziplockzakje inpakken. Op deze manier zijn de toiletspullen extra beschermd. Mocht er toch iets mis gaan tijdens de verhuizing dan zit alleen uw toilettas of het zakje eronder dankzij deze handige tips.

Verhuisdozen voor de eerste dag

Tot slot één van de laatste handige tips. Na de verhuizing bent u waarschijnlijk erg moe en heeft u geen zin meer om op zoek te gaan naar uw tandenborstel, pyjama, mobiele oplader of een wc rol. De volgende inpaktips zijn erg handig om dit te voorkomen. U kunt deze spullen inpakken in één of meerdere verhuisdozen zodat u in ieder geval de eerste avond geen zoektocht hoeft te starten naar deze dingen. Doe hier ook belangrijke dingen in zoals medicijnen en paspoorten zodat u ze niet kwijt raakt tijdens het verhuizen en ze op een aparte plek kunt bewaren in uw nieuwe huis.

verhuisdozen inpakken