Verhuizen expats

Gaat u binnenkort emigreren? Het is voor expats belangrijk dat de verhuizing goed en snel verloopt. Een internationale verhuizing is natuurlijk niet niks en het is erg fijn wanneer u als expat gauw kunt wennen in het buitenland. Het is daarom belangrijk om uzelf van goed verhuisadvies te voorzien alvorens u naar het buitenland vertrekt. Wat zijn bijvoorbeeld belangrijke dingen waar u aan moet denken als u besluit te emigreren? Wist u dat er voor een expatriate een bepaalde werkkostenregeling mogelijk is? Wat zijn de verhuiskosten van expats? U leest hier meer verhuisadvies voor wanneer uw besluit om te gaan emigreren vast staat.

expats verhuizen

Verhuiskosten expats

Als u internationaal gaat verhuizen dan komt hier meer bij kijken dan wanneer u gaat verhuizen binnen Nederland. Verhuizen naar het buitenland houdt vaak in dat de spullen van de expat vervoerd worden over een lange afstand. De verhuiskosten worden vooral door de afstanden bepaald, evenals het aantal m3 wat nodig is om al uw spullen te verhuizen. Gaat u verhuizen naar een moeilijk bereikbare locatie? Dit kan van invloed zijn op de prijs, alsook de onkosten voor een tussentijdse opslag in Nederland en eventuele verzekeringen voor bijvoorbeeld schade tijdens het verhuizen. Wilt u graag contact met een verhuisbedrijf dat het allemaal voor u kan regelen? Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk deze op prijs en aanbod!

Extraterritoriale kosten

In Nederland geldt een speciale werkkostenregeling voor expats. De expats krijgen namelijk een vergoeding voor de extra kosten van hun verblijf in het buitenland, ook wel de extraterritoriale kosten genoemd. Expats hebben de keuze uit een vergoeding van de daadwerkelijke extraterritoriale kosten of het toepassen van de 30%-regeling. Bij de werkkostenregeling van de vergoeding van de extraterritoriale kosten moeten deze onkosten aannemelijk gemaakt worden. De vergoeding per expatriate wordt daarom bijgehouden in de loonadministratie van het bedrijf. Bij de 30%-regeling wordt maximaal 30% van het loon van de expat onbelast gegeven als gerichte vrijstelling voor de extraterritoriale kosten.

Verhuisadvies

Er zijn veel dingen waar een expatriate rekening mee moet houden. Een verhuisadvies kan daarom goed van pas komen. Is de internationale verhuizing tijdelijk? Wellicht is het een verstandig besluit om bezittingen in Nederland te laten, in een opslagruimte. Controleer ook of uw elektrische apparaten wel bruikbaar zijn in het buitenland. Verzamel belangrijke documenten zoals trouwaktes, geboorteregisters en paspoorten. Het is mogelijk dat deze worden opgevraagd bij de ambassade van het land van bestemming. Een ander verhuisadvies is om ook contact op te nemen met de ambassade waar u controleert of er papieren nodig zijn zoals een visum en wellicht vaccinaties.

Bankzaken en verzekeringen regelen

Het is belangrijk dat uw verzekeringen en financiën op orde zijn wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland. Een verhuisadvies is dus om contact met uw bank op te nemen om het een en ander te bespreken. Gaat u langer dan een half jaar in het buitenland wonen? Wellicht is het dan handig om in het buitenland een rekening te openen. Als u besluit om voor langere tijd te emigreren, dan zijn er verscheidene risico’s waar u rekening mee moet houden zoals schade, ongevallen en diefstal. Het is voor expats daarom handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, evenals een internationale ziektekostenverzekering. Het is verstandig om dit soort dingen in Nederland al te regelen.

internationale verhuizing

Vakkundige internationale verhuizing

Niet elk verhuisbedrijf heeft ervaring met de verhuizing van expats. Een belangrijk verhuisadvies is dus om hier rekening mee te houden bij het uitzoeken van een bedrijf. Een verhuisbedrijf helpt u bij het verhuizen van uw spullen maar ze zorgen er vaak ook voor dat uw inboedel verzekerd is tijdens de internationale verhuizing. Voordat u een internationaal verhuisbedrijf inschakelt is het slim om meerdere offertes te vergelijken. Let hierbij op de extra onkosten voor moeilijk bereikbare plekken, opslag voor uw inboedel en garanties geboden door het bedrijf.

verhuiskosten fiscaal-aftrekbaar

Vrijblijvend offertes vergelijken

U begrijpt dat het voor expats verstandig is om een vakkundig verhuisbedrijf in te schakelen. Als u meerdere offertes van verschillende bedrijven aanvraagt, dan kunt u de diensten en prijzen vergelijken en hier eventueel over onderhandelen. Hierdoor bespaart u al gauw op de verhuiskosten. Bij ons vindt u verscheidene verhuisbedrijven bij u in de buurt. U vraagt geheel kosteloos en vrijblijvend verschillende offertes op zodat u deze vergelijkt en zo de juiste keuze maakt uit de prijsvoorstellen en diensten van onze aanbieders. Ook voor verder verhuisadvies bent u bij ons van harte welkom.