Verhuizen naar Amerika

Heeft u besloten om te verhuizen naar Amerika? Dan staat u een fantastisch avontuur te wachten! Waarschijnlijk bent u druk bezig met het regelen van de juiste visums, een huis en misschien zelfs een baan. Maar hoe gaat u uw inboedel verhuizen?

Op deze pagina leest u wat verhuizen naar de Verenigde Staten inhoudt. U krijgt informatie over de kosten voor het verschepen van uw spullen en u leest welke verschillende soorten visums er verkrijgbaar zijn en welke u in uw situatie nodig hebt. Wilt u zich geen zorgen hoeven maken over het verhuizen van uw spullen? Schakel dan een internationaal verhuisbedrijf in. Vergelijk gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op uw verhuiskosten!

Start uw offerteaanvraag!

verhuizen naar amerika

Waarom naar Amerika verhuizen?

Amerika is één van de populairste landen om naartoe te emigreren. Maar waarom gebeurt dit steeds vaker? Steeds meer mensen kiezen ervoor om te vertrekken vanwege een relatie. Daarnaast gebeurt het ook regelmatig dat mensen verhuizen vanwege hun werk: hun werkgever biedt hen dan de kans om bij een locatie in de Verenigde Staten te werken. Een derde reden is het volgen van een studie, aan een topuniversiteit bijvoorbeeld!

Er zijn verschillende redenen waarom u naar Amerika zou verhuizen:

 • Vanwege uw werk;
 • Voor een relatie;
 • Om een studie te volgen.

Wat kost verhuizen naar Amerika?

Verhuizen naar Amerika is niet voordelig. De totale kosten zijn afhankelijk van de omvang van uw spullen. Stel, u wilt één slaapkamer verhuizen. Per vlucht kost dit gemiddeld €6.500,- tot €9.000,-. Verschepen duur langer, maar is wel voordeliger. Dit kost ongeveer €3.000,- tot €4.000,-. Wilt u 3 slaapkamers meeverhuizen? Houd dan rekening met kosten rond de €6.500,- tot €9.500,-. Voor het vervoeren van 5 of zelfs meerdere slaapkamers liggen de totale kosten rond de €10.000,- tot €14.000,-.

Wilt u graag precies weten wat emigreren naar de Verenigde Staten in uw geval gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten uw internationale verhuizing.

Prijstabel: verhuizen naar Amerika

Grootte van de woningSoort transpoortGemiddelde kosten *
1 slaapkamerPer vliegtuig€6.500,- tot €9.000,-
1 slaapkamerPer schip€3.000,- tot €4.000,-
3 slaapkamersPer schip€6.500,- tot €9.500,-
5 of meer slaapkamersPer schip€10.500,- tot €14.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van uw verhuizing? Vergelijk offertes!

Kies de verhuizers met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes!

Checklist: wat regelen bij emigreren naar Amerika?

U gaat naar Amerika emigreren om ‘The American Dream’ te ervaren. Er moet veel geregeld worden voor uw internationale verhuizing. In onderstaande checklist leest u wat u allemaal moet doen voor de internationale verhuizing. De checklist bevat onder andere het regelen van een visum, verzekeringen en hoe het zit met het vervoeren van auto’s.

Visum regelen

Wie naar Amerika vertrekt, heeft altijd een visum nodig. Welk visum u nodig heeft is natuurlijk afhankelijk van de reden van emigreren.

 • Gaat u voor uw werk naar Amerika? Dan heeft u een B1-visum nodig
 • Studeren in de Verenigde Staten? Vraag dan een F-visum aan
 • Als u gaat werken in Amerika zijn er verschillende visums die u kunt aanvragen. Welke dit is, leest u op visumbuitenland.nl.

Wilt u graag emigreren naar Amerika, maar kunt u geen visum aanvragen? Doe dan mee aan de Greencard Lottery. De Verenigde Staten geeft jaarlijks een greencard aan zo’n 55.000 mensen die in de Verenigde Staten willen wonen. Meer over de Greencard Lottery leest u op verenigdestaten.info.

Video: aanvragen ESTA

Bekijk in deze video hoe u een ESTA kan aanvragen.

Auto verschepen

Een auto verschepen van Nederland naar de Verenigde Staten kan lastig zijn, omdat er veel documentatie bij komt kijken. U moet een RDW-keuringsstation bezoeken, waar u gegevens invult en een uitvoerverklaring tekent. U mag dan niet meer op de openbare wegen in Nederland rijden. Het uitvoerbewijs is twee weken geldig. Dus het vervoeren van de auto moet snel gebeuren. Arriveert de auto in de USA? Dan moet u de auto inschrijven en een kentekenplaat aanvragen. Ook moet u een verzekering afsluiten. Een auto meeverhuizen naar de VS kost gemiddeld €2.000,-. De auto moet aan bepaalde normen en eisen voldoen. Dit maakt het moeilijk om uw auto in de USA te registreren. Bovendien moet in bepaalde gevallen de auto aangepast worden aan Amerikaanse standaarden.

Verzekeringen en Nederlandse uitkeringen

Bij permanent emigreren is het belangrijk uw vertrek bij het UWV in Nederland te melden. Zij weten of u recht heeft op een uitkering.

U behoudt de ziektewetuitkering, WAO en WIA wanneer u gaat emigreren. Er wordt wel een buitenlandbijdrage ingehouden.

Bovendien wordt er ook loonbelasting ingehouden, dit hangt af van hoeveel u verdient. In de VS wordt dit met het progressief inkomstenbelastingstelsel geregeld.

Inboedel verhuizen naar de VS

Emigreren is een ingrijpende gebeurtenis, want uw hele inboedel moet naar de Verenigde Staten. Dit gaat vaak per boot: van Rotterdam naar New York duurt dit gemiddeld 13 dagen. Voordat het gehele proces bij de douane doorlopen is, krijgt u uw inboedel na zo’n 4 of 5 weken. Gaat u naar Los Angeles, dan duurt het zo’n 6 weken. De duur van het verschepen verschilt dus per bestemming. Uw inboedel verhuizen per vliegtuig komt niet veel voor, omdat de kosten extreem hoog zijn.

inboedel verschepen amerika

Inboedel verschepen in een container

Als u gaat emigreren dan is de hulp van een internationaal verhuisbedrijf enorm waardevol. Eén van de belangrijkste redenen om uit te besteden is het vervoeren van de inboedel. Een internationaal verhuisbedrijf heeft connecties in het buitenland, waardoor de container met uw inboedel snel en veilig op de plaats van bestemming is.

In principe verscheept een internationaal verhuisbedrijf 1 of 2 keer per maand containers naar het buitenland. Geen tijd om uw inboedel weg te brengen? Het internationale verhuisbedrijf haalt uw spullen bij u op en laadt ze in, in de container.

verhuizing amerika

Uw spullen verhuizen per vliegtuig

Bij een kleine internationale verhuizing met minder inboedel, is het ook een optie om de spullen per vliegtuig te verhuizen. Voordeel van vliegen is dat het veel sneller is: u heeft de spullen direct bij u. Het is echter wel een stuk duurder, waardoor de kosten flink oplopen. Omdat een internationale verhuizing al duur genoeg is, kiezen de meeste mensen voor het verschepen van hun inboedel.

Verhuizen per vlucht kost gemiddeld €30,- tot €40,- per kilo. Dat loopt al snel op tot een gemiddeld bedrag van ongeveer €6.500,- tot €9.000,-. Wilt u uw complete inboedel verhuizen? Dan is vervoeren per schip een goedkopere optie.

Wat doet een internationaal verhuisbedrijf als ik naar Amerika ga verhuizen?

Bij internationale verhuizingen is het verstandig om een bedrijf in te schakelen die u hulp biedt bij het emigreren. Gaat u naar de Verenigde Staten emigreren? Dan is het zeker aan te raden om een bedrijf in te huren. De verhuizer zorgt niet alleen dat uw volledige inboedel wordt verscheept, maar helpt u ook bij het inpakken van de inboedel, het demonteren en monteren van meubilair en het eventueel opslaan van goederen. U leest hieronder meer over de service die verhuisbedrijven aanbieden.

Inpakservice

Een goed begin is het halve werk, begin dus op tijd met inpakken. Heeft u hulp nodig? Een bedrijf verhuist niet alleen uw inboedel. Zij bieden ook hulp het inpakken van uw spullen, meubilair en inboedel. Het is voor u namelijk belangrijk dat de verhuizing zo spoedig mogelijk verloopt en dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Het handige hieraan is dat de verhuizer vaak zelf verhuisdozen, sealfolies en noppenfolies meeneemt. Alles wordt professioneel ingepakt en gelabeld.

Goederen laten opslaan

Naast een inpakservice, biedt een verhuizer ook de mogelijkheid om goederen op te laten slaan. Als u bijvoorbeeld naar een kleiner huis gaat verhuizen in Amerika, laat u meubilair en andere spullen opslaan in een opslag box. Het voordeel aan een (tijdelijke) opslag is dat uw spullen droog en veilig staan opgeborgen en u krijgt zelf de tijd om te bepalen wat met de spullen moet gebeuren.

Demonteren en monteren van meubels

Bij internationale verhuizingen komt ook het nodige demontage- en montagewerk kijken. Ziet u het niet zitten dit zelf te doen? Dan schakelt u hier gemakkelijk een bedrijf voor in. Zij zorgen voor een zorgeloze verhuizing door het meubilair voor u te demonteren.

De verhuizer beschikt over de juiste kennis en gereedschappen, waardoor de montagedienst snel en vakkundig de meubels demonteert.

Regel een verhuisverzekering

Als u gaat emigreren naar Amerika is het slim om een verhuisverzekering af te sluiten. Zo zorgt u ervoor dat uw spullen verzekerd zijn, mocht er iets misgaan tijdens de internationale verhuizing. Inboedelschade bij transport kan door de verzekeraar vergoed worden. U kiest voor een inboedelverzekering om alle spullen in en om uw huis te verzekeren en met een woonhuisverzekering verzekert u schade aan het huis. Meer weten? Vraag offertes aan via het offerteformulier.

werken en wonen in amerika

Werken in Amerika

Het zoeken van werk in Amerika is niet eenvoudig. Als u zonder diploma zit en geen contacten heeft bij Amerikaanse bedrijven is het helemaal lastig. Houd kranten, tijdschriften en banenmarkten in de gaten of ga vrijwilligerswerk doen zodat u referenties opbouwt. Voor digitale nomaden is het eenvoudiger, die hebben slechts internet en elektriciteit nodig om te kunnen werken.

Daarnaast kan een stage of traineeship ook erg waardevol zijn om uiteindelijk te gaan werken in de VS. Er zijn een aantal culturele verschillen in de werkcultuur. Zo werken Amerikanen gemiddeld erg lang op een dag, hebben ze weinig vakantiedagen en nemen ze nauwelijks pauze gedurende een werkdag.

emigreren naar amerika

Een huis kopen in Amerika; waar op letten?

Emigreren naar Amerika betekent dat u er ook gaat wonen en werken. Als u een huis gaat kopen, moet u rekening houden met bepaalde zaken. Ook hier geldt; een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat u niet te veel bezichtigingen op één dag plant en dat u een lijst maakt met telefoonnummers van mensen die een rol kunnen spelen in uw zoektocht.

Let op dat iedere staat eigen regels hanteert. Wilt u als Nederlander een huis kopen in de USA, dat moet u vaak een aanbetaling van 30 tot 50% van de koopprijs doen. Daarnaast is een title insurance, een verzekering die kosten van vastgoedfraude dekt, afsluiten belangrijk, net als een huisinspectie. Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Elsevier.

Emigreren naar de VS: populaire bestemmingen

Heeft u een greencard gekregen of overweegt u te emigreren naar Amerika? Dan moet u beginnen met nadenken over uw nieuwe woonplaats: waar wilt u het liefst gaan wonen? De Verenigde Staten zijn enorm groot en elke staat en stad heeft zo zijn eigen sfeer. New York is natuurlijk al jarenlang een geliefde bestemming, net als Los Angeles en Miami. Maar wat dacht u van Chicago of Atlanta? Allemaal bruisende steden met voldoende werkgelegenheid, sfeer en lekker eten.

Waar wilt u gaan wonen?

De American Dream in New York

New York: the city that never sleeps! Wie droomt er niet van deze wereldstad eens te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het leven in NY allesbehalve goedkoop is. Voor een appartement in het centrum met één slaapkamer betaalt u ongeveer €2.820,- aan huur. Dat is twee keer zoveel als een vergelijkbaar appartement in het centrum van Amsterdam.

Wilt u goedkoper leven en toch de sfeer van NY proeven? Verhuis dan naar één van de suburbs, een voorstad. Bridgeport en Shortsville zijn twee van de goedkoopste voorsteden van NYC.

Verhuizen naar Los Angeles: City of Angels

Vertrekt u liever naar een zonnige bestemming, dan is de Westkust altijd een goede keuze. Los Angeles is de droom van veel Nederlanders. Maar waarom eigenlijk?

Californië heeft een prachtige natuur en Los Angeles kent prachtige stranden. Vanuit Los Angeles reist u eenvoudig af naar een aantal van de meest bekende toeristenattracties zoals de Grand Canyon.

Wonen in Los Angeles betekent ook druk verkeer. In en rond de stad zijn praktisch altijd files, en het is belangrijk hierop ingesteld te zijn. Het leven daar verloopt, letterlijk, een stuk langzamer dan in Nederland.

Emigreren naar de mooie stranden van Miami

Ziet u de drukte in Los Angeles of New York niet zitten, overweeg dan te emigreren naar Miami. Het klimaat in Miami is niet te vergelijken met het klimaat in LA of NY. Er heerst een tropisch klimaat en van mei tot aan oktober is het regenseizoen. Tijdens het regenseizoen kan er tijdens één regenbui net zoveel water vallen als in Nederland in een hele maand!

Wilt u werken in Miami? Houd er dan rekening mee dat de werkcultuur compleet anders is dan in Nederland. Zo is er een duidelijke hiërarchie en is er over het algemeen weinig ruimte voor kritiek.

Atlanta: een wereldstad met grote bedrijven en goede restaurants

Atlanta is de grootste stad in de staat Georgia en is momenteel erg in trek onder de Nederlanders. Hoewel Atlanta een grote stad is, is er voldoende groen te vinden. In de binnenstad liggen meerdere parken en tuinen waar de natuurliefhebber veel voldoening uit haalt.

In Atlanta is aan goed eten geen gebrek. Natuurlijk vindt u hier de bekende Amerikaanse ketens, maar wie iets culinairs wil eten kan terecht in één van de talloze restaurants. Bovendien ligt Atlanta gunstig voor een snel reisje naar Florida in het weekend, of zelfs een reisje langs de kunst naar New York.

Chicago: stad van onbegrensde mogelijkheden

Met 2,7 miljoen inwoners is Chicago de derde grootste stad van Amerika. De stad, gelegen in Illinois, is de ideale plek voor zowel kunst- als natuurliefhebbers en cultuur- en architectuur fanaten. In de stad zijn verschillende grote stadsparken, geschikt voor een wandeling, hardloopsessie of picknick. De stad heeft zelfs een aantal zandstranden. Houdt u van watersport? Neem dan zeker eens een kijkje bij Lake Michigan.

De banenmarkt in deze wereldstad is éen van de sterkste in heel Amerika. Vooral in de gezondheidszorg, voedselindustrie en software development zijn veel banen te vinden.

emigreren amerika

Zorgeloos verhuizen naar het buitenland met een verhuisbedrijf!

Schakel de hulp in van een internationaal verhuisbedrijf voor een snelle en voorspoedige emigratie.

Gratis offertes!

Emigreren naar Amerika: handige verhuistips

Wilt u verhuizen naar Amerika? Hieronder staan een aantal handige verhuistips.

 • Neem de regels en wetgeving goed door: deze verschillen enorm van de regelgeving in Nederland, en u wilt voorkomen dat u in de problemen komt doordat u zich niet aan de wet houdt.
 • Regel de juiste documentatie en belangrijke papieren op tijd en voorkom zo een hoop stress. Op uscis.gov vindt u veel informatie over het emigreren naar de VS.
 • Bereid u goed voor: zorg voor huisvesting, onderwijs voor uw kinderen en werk voor uzelf. Laat eventueel uw vervoersmiddel verschepen.
 • Schakel de hulp van een internationaal verhuisbedrijf in. Zij nemen al het papierwerk omtrent het verschepen van de inboedel uit handen.

Waarom een internationaal verhuisbedrijf inschakelen?

Een internationale verhuizing is niet zomaar iets: daar gaan maanden aan voorbereiding aan vooraf. Voorkom stress en schakel de hulp van een verhuizer in. Door waardevolle connecties in het buitenland verloopt het verhuizen van uw inboedel zo soepel mogelijk. U bent waarschijnlijk druk genoeg met het vinden van een huis en een baan, laat het regelen van een verhuisbedrijf dan over aan een verhuizer met ervaring.

 • Een internationaal verhuisbedrijf voorkomt stress omtrent de verhuizing.
 • U hoeft niet uit te zoeken hoe het verschepen van uw spullen verloopt.
 • Het internationaal verhuisbedrijf regelt alle papieren en formulieren voor de verhuizing van uw spullen.

Verhuizen naar Amerika en besparen op de kosten? Vergelijk offertes!

Wonen en werken in Amerika is de droom van veel Nederlanders. Het kost al genoeg energie om een greencard te regelen en een huis en een baan te vinden, laat staan om ook nog eens een container te regelen voor het verhuizen van uw spullen. Schakel snel een internationaal verhuisbedrijf in om u te helpen met deze grote verhuizing.

Zoekt u een verhuizer ervaren in internationale verhuizingen? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs! Dat wilt u toch ook? Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend: dat betekent dat u nergens aan vast zit!

Start hier uw gratis offerteaanvraag!

verhuisservice naar vs