Verhuizen naar Amerika

U heeft besloten om te verhuizen naar Amerika, omwille van het fijne klimaat, de sportcultuur of juist de variatie aan natuur. Als u gaat emigreren is het belangrijk om een visum of greencard aan te vragen, want u wilt normaal kunnen wonen en werken in de USA. U vindt op deze pagina allerlei informatie over emigreren naar de Verenigde Staten, welke steden populair zijn, Los Angeles of New York? Bovendien is er een handige checklist. U wilt dat de gehele verhuizing soepel verloopt. Daarom schakelt u het beste een verhuisbedrijf in dat gespecialiseerd is in internationale verhuizingen. Wilt u weten wat de kosten zijn voor een verhuizing? Dan vult u nu uw gegevens in op het offerteformulier. U ontvangt van meerdere verhuisbedrijven een offerte op maat.

verhuizen naar amerika

Wat kost verhuizen naar Amerika?

Wanneer u naar Amerika gaat verhuizen, wilt u natuurlijk weten wat voor kostenplaatje hier aan vast. De kosten voor een verhuizing naar Amerika door een internationaal verhuisbedrijf bedragen tussen de €3.000,- en €14.000,-. Deze prijzen zijn afhankelijk van hoe groot uw huishouden is en met welk transport u gaat verhuizen. Heeft uw internationale verhuizing spoed? Dan is het mogelijk om voor luchttransport te kiezen. De kosten voor verhuizen per vliegtuig liggen gemiddeld wel hoger dan per schip. Heeft u één slaapkamer te verhuizen en laat u dit per schip doen, dan kost dit u gemiddeld €3.500,-. Wilt u dit liever per vliegtuig doen? Houd dan rekening met een prijs vanaf €6.500,-. Exacte kosten weten? Vraag dan kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

Kostenoverzicht; verhuizen naar Amerika

Grootte van de woningSoort transpoortGemiddelde kosten *
1 slaapkamerPer vliegtuig€6.500,- tot €9.000,-
1 slaapkamerPer schip€3.000,- tot €4.000,-
3 slaapkamersPer schip€6.500,- tot €9.500,-
5 of meer slaapkamersPer schip€10.500,- tot €14.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Checklist: wat te doen bij verhuizen naar Amerika?

U gaat naar Amerika emigreren om ‘The American Dream’ te ervaren. Er moet veel geregeld worden voor uw verhuizing. In onderstaande checklist leest u wat u allemaal moet doen voor de internationale verhuizing. De checklist bevat onder andere het regelen van een visum, verzekeringen en hoe het zit met het verschepen van een auto.

usa

Visum regelen

Blijft u langer dan 90 dagen in Amerika, omdat u gaat emigreren? Dan heeft u een visa nodig. Heeft u geen visum, dan is dat strafbaar. Er zijn diverse soorten visa, waaronder een verloofde visum, een werkvisum en een studentenvisum. Daarnaast is er voor tijdelijk werk ook een formulier en zijn er 2 visums voor mensen die deelnemen aan een bezoekersuitwisseling. Het verloofde visum is 90 dagen geldig. Voor permanent verblijf heeft u een zogeheten greencard nodig. De greencard zorgt dat u een huis kunt kopen en een baan vinden. Er zitten strikte regels aan het aanvragen van een greencard. U moet zich inschrijven en aan de eisen voldoen. Via de Diversity Lottery kunt u een greencard ‘winnen’. Jaarlijks worden er maar 55.000 greencards weggegeven. Meer informatie over de greencard? Ga naar wikipedia.org.

paspoort usa

Auto verschepen

Een auto verschepen van Nederland naar de Verenigde Staten kan lastig zijn, omdat er veel documentatie bij komt kijken. U moet een RDW-keuringsstation bezoeken, waar u gegevens invult en een uitvoerverklaring tekent. U mag dan niet meer op de openbare wegen in Nederland rijden. Het uitvoerbewijs is twee weken geldig. Dus het verschepen van de auto moet snel gebeuren. Arriveert de auto in de USA? Dan moet u de auto inschrijven en een kentekenplaat aanvragen. Ook moet u een verzekering afsluiten. Een auto verschepen naar de VS kost gemiddeld €2.000,-. De auto moet aan bepaalde normen en eisen voldoen. Dit maakt het moeilijk om uw auto in de USA te registreren. Bovendien moet in bepaalde gevallen de auto aangepast worden aan Amerikaanse standaarden.

Verschillen tussen Nederland en Amerika

Bekijk de bevindingen van een Nederlandse vlogster die nu in Amerika woont.

Verzekeringen en Nederlandse uitkeringen

Bij permanent emigreren is het belangrijk uw vertrek bij het UWV in Nederland te melden. Zij weten of u recht heeft op een uitkering. U behoudt de ziektewetuitkering, WAO en WIA wanneer u gaat emigreren. Er wordt wel een buitenlandbijdrage ingehouden. Bovendien wordt er ook loonbelasting ingehouden, dit hangt af van hoeveel u verdient. In de VS wordt dit met het progressief inkomstenbelastingstelsel geregeld.

Inboedel verhuizen naar de VS

Emigreren is een ingrijpende gebeurtenis, want uw hele inboedel moet naar de Verenigde Staten. Dit gaat vaak per boot: van Rotterdam naar New York duurt dit gemiddeld 13 dagen. Voordat het gehele proces bij de douane doorlopen is, krijgt u uw inboedel na zo’n 4 of 5 weken. Gaat u naar Los Angeles, dan duurt het zo’n 6 weken. De duur van het verschepen verschilt dus per bestemming. Uw inboedel verhuizen per vliegtuig komt niet veel voor, omdat de kosten extreem hoog zijn.

Emigreren naar Amerika en besparen op de verhuizing?

Huur een verhuisbedrijf in door offertes aan te vragen. Vergelijk verhuisbedrijven en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Internationale verhuisservices

Bij internationale verhuizingen is het verstandig om een verhuisbedrijf in te schakelen die u hulp biedt bij het emigreren. Gaat u naar de Verenigde Staten verhuizen? Dan is het zeker aan te raden om een verhuisbedrijf in te huren. Een verhuisbedrijf zorgt niet alleen dat uw volledige inboedel wordt verscheept, maar helpt u ook bij het inpakken van de inboedel, het demonteren en monteren van meubilair en het eventueel opslaan van goederen. U leest hieronder meer over de service die verhuisbedrijven aanbieden.

Inpakservice

Een goed begin is het halve werk, begin dus op tijd met inpakken. Heeft u hulp nodig? Een verhuisbedrijf verhuist niet alleen uw inboedel. Zij bieden ook hulp het inpakken van uw spullen, meubilair en inboedel. Het is voor u namelijk belangrijk dat de verhuizing zo spoedig mogelijk verloopt en dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Het handige hieraan is dat het verhuisbedrijf vaak zelf verhuisdozen, sealfolies en noppenfolies meeneemt. Alles wordt professioneel ingepakt en gelabeld.

Goederen laten opslaan

Naast een inpakservice, biedt een verhuisbedrijf ook de mogelijkheid om goederen op te laten slaan. Als u bijvoorbeeld naar een kleiner huis gaat verhuizen in Amerika, laat u meubilair en andere spullen opslaan in een opslag box. Het voordeel aan een (tijdelijke) opslag is dat uw spullen droog en veilig staan opgeborgen en u krijgt zelf de tijd om te bepalen wat met de spullen moet gebeuren.

inboedel verhuizen

Demonteren en monteren

Bij internationale verhuizingen komt ook het nodige demontage- en montagewerk kijken. Ziet u het niet zitten dit zelf te doen? Dan schakelt u hier gemakkelijk een verhuisbedrijf voor in. Zij zorgen voor een zorgeloze verhuizing door het meubilair voor u te demonteren. Het verhuisbedrijf beschikt over de juiste kennis en gereedschappen, waardoor de montagedienst snel en vakkundig de meubels demonteert.

emigreren amerika

Regel een verhuisverzekering

Als u gaat emigreren naar Amerika is het slim om een verhuisverzekering af te sluiten. Zo zorgt u ervoor dat uw spullen verzekerd zijn, mocht er iets misgaan tijdens de internationale verhuizing. Inboedelschade bij transport kan door de verzekeraar vergoed worden. U kiest voor een inboedelverzekering om alle spullen in en om uw huis te verzekeren en met een woonhuisverzekering verzekert u schade aan het huis. Meer weten? Vraag offertes aan via het offerteformulier.

Werken in Amerika

Het zoeken van werk in Amerika is niet eenvoudig. Als u zonder diploma zit en geen contacten heeft bij Amerikaanse bedrijven is het helemaal lastig. Houd kranten, tijdschriften en banenmarkten in de gaten of ga vrijwilligerswerk doen zodat u referenties opbouwt. Voor digitale nomaden is het eenvoudiger, die hebben slechts internet en elektriciteit nodig om te kunnen werken. Daarnaast kan een stage of traineeship ook erg waardevol zijn om uiteindelijk te gaan werken in de VS. Er zijn een aantal culturele verschillen in de werkcultuur. Zo werken Amerikanen gemiddeld erg lang op een dag, hebben ze weinig vakantiedagen en nemen ze nauwelijks pauze gedurende een werkdag.

Een huis kopen in Amerika; waar op letten?

Verhuizen naar Amerika betekent dat u er ook gaat wonen en werken. Als u een huis gaat kopen, moet u rekening houden met bepaalde zaken. Ook hier geldt; een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat u niet te veel bezichtigingen op één dag plant en dat u een lijst maakt met telefoonnummers van mensen die een rol kunnen spelen in uw zoektocht. Let op dat iedere staat eigen regels hanteert. Wilt u als Nederlander een huis kopen in de USA, dat moet u vaak een aanbetaling van 30 tot 50% van de koopprijs doen. Daarnaast is een title insurance, een verzekering die kosten van vastgoedfraude dekt, afsluiten belangrijk, net als een huisinspectie. Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Elsevier.

los angeles

Verhuizen naar New York, Los Angeles of Miami?

U gaat verhuizen naar Amerika, maar welke steden zijn populair om te wonen en werken en waarom? New York is populair omdat veel Nederlanders de vibe, energie en diversiteit aan mensen aantrekkelijk vinden. Bovendien is New York een stad van immigranten en zijn er veel goede universiteiten.

In Californië ligt Los Angeles, een stad waar alles mogelijk is. Los Angeles heeft een aangenaam klimaat en heerst een grote vorm van diversiteit en etnische groeperingen. Bovendien is het uitgaansleven in Los Angeles geweldig en zijn er veel mogelijkheden voor ontspanning en vrije tijd.

Dan Miami, een grote stad in zuidoostelijk Florida. Het heeft een prachtig klimaat en aangename temperaturen, wat betekent dat het fijn is om er te wonen. Ook heeft het prachtige stranden en een goede vibe. Liever de kou opzoeken? Dan is verhuizen naar Alaska een mogelijkheid. Uitgestrekte landschappen, besneeuwde bergtoppen en outdoor activiteiten zorgen dat wonen in Alaska populair is.

verhuizen amerika

Verhuistips bij verhuizen naar Amerika

Er zijn een aantal verhuistips voordat u naar Amerika gaat emigreren. Zo is het bijvoorbeeld goed om de regels door te lezen. De USA ligt buiten de EU, dus veel wetten en regels zijn anders. Zorg dat u alle documentatie en papieren op tijd regelt, zo voorkomt u al een hoop stress. Ga naar de website van uscis voor meer informatie over de laatste regels en wetgeving. Internationale verhuizingen kost veel tijd omdat er veel administratie bij komt kijken, zoals een huis kopen of huren, auto verschepen en onderwijsinstellingen regelen voor uw kinderen. Bereid u daarom goed voor, schakel een verhuisbedrijf in die u helpt met het inpakken van de inboedel en die alles rondom de verhuizing regelt. De belangrijkste tip is misschien wel het offertes vergelijken van internationale verhuisbedrijven.

  • Neem de regels en wetgeving van Amerika door.
  • Regel op tijd alle documentatie en belangrijke papieren.
  • Bereid u goed voor en zorg dat u huisvesting heeft, onderwijsinstellingen voor de kinderen regelt en eventueel uw auto laat verschepen.
  • Schakel een internationaal verhuisbedrijf in die u helpt bij de verhuizing.

Simpel offertes van verhuisbedrijven vergelijken

U gaat verhuizen naar Amerika om daar te wonen en werken. Een huis kopen of een huis huren is relatief duur. Bovendien moet u veel regelen voor internationale verhuizingen. Bekijk de checklist over verhuizen voor tips. Wilt u de verhuizing naar Amerika uitbesteden aan een internationaal verhuisbedrijf? Heeft u hulp nodig? Dan vergelijkt u simpel offertes. Hoe gaat dit in zijn werk? U vraagt kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vervolgens ontvangt u van meerdere verhuisbedrijven een offerte op maat. Vergelijk onderling op prijs en aanbod en vindt het verhuisbedrijf dat aansluit bij uw wensen. Bovendien bespaart u hierdoor ook nog eens tot wel 30% op de kosten van de verhuizing.