Seniorenverhuizing

Bij een seniorenverhuizing kunt u waarschijnlijk alle hulp gebruiken. Het verhuizen van senioren moet zoveel mogelijk zonder stress gebeuren. Een verhuizing is een grote gebeurtenis die een grote impact heeft op senioren. Een verhuisbedrijf neemt zoveel mogelijk stressvolle taken uit handen. Van het inpakken van de bezittingen tot het verhuizen van de inboedel.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van een seniorenverhuizing. Ook krijgt u een indicatie van de kostprijs én geven we u een indruk hoe de gemiddelde verhuizing voor senioren eruit ziet. Wilt u besparen op de verhuiskosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

seniorenverhuizing

Wat is het verschil met een reguliere verhuizing?

Een seniorenverhuizing vereist veel meer aandacht en precisie dan een reguliere verhuizing. Want senioren zijn over het algemeen erg gevoelig voor verandering en wat is nu een grotere verandering dan een verhuizing? Bij een seniorenverhuizing is het daarom aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen. Terwijl de verhuizers bezig zijn met het verhuizen van de inboedel, bekommert u zich om het welzijn van uw familielid. Bij een seniorenverhuizing helpen de verhuizers met het inpakken van de inboedel, het demonteren en monteren van het meubilair en zorgen zij ervoor dat de indeling in de nieuwe woonkamer zoveel mogelijk identiek is aan de inrichting in de vorige woning.

Stappen van de verhuizing

Een seniorenverhuizing is een flinke opgave. Elke verhuizing is uniek. Hoe het verhuizen er uitziet verschilt dan ook per situatie. In het geval van een seniorenverhuizing verloopt de verhuizing praktisch altijd in drie fases: het selecteren en inpakken van de inboedel, het inrichten van de nieuwe woonruimte en het tijdelijk opslaan van de bezittingen die u niet mee kunt nemen.

1. Inboedel selecteren

Het inpakken van de bezittingen is een stressvol en vaak emotionele gebeurtenis. De verhuizers doen er alles aan om de senioren zoveel mogelijk zonder stress te verhuizen. Daarom komen de verhuizers op de verhuisdag zelf met alle inpakmaterialen om de inboedel te selecteren. Zij houden hierbij goed de huidige inrichting in de gaten, zodat ze het interieur in de nieuwe seniorenwoning zoveel mogelijk kunnen recreëren.

2. Inboedel tijdelijk opslaan

In de meeste gevallen verhuizen senioren naar een kleinere woning, vaak omdat ze naar een appartement of naar een verzorgingstehuis verhuizen. In de meeste gevallen kan u dus niet alle inboedel meenemen naar de nieuwe seniorenwoning. De verhuizers zorgen er daarom voor dat de bezittingen die niet meegaan, tijdelijk worden opgeslagen. Zo krijgt u ruim de tijd om te bedenken wat er met de bezittingen moet gebeuren.

3. Inrichten van de nieuwe woonruimte

De verhuizers doen hun best om de nieuwe woning na de verhuizing precies zo in te richten als de oude woning. Als het even kan maken ze dezelfde zithoek na en plaatsen ze de eettafel in dezelfde hoek van de kamer. Dit zorgt ervoor dat senioren zich sneller thuis voelen in hun nieuwe seniorenverhuizing. Wanneer de senioren thuiskomen is het hele huis al ingericht, zodat zij niets meer hoeven uit te pakken.

Hulp nodig bij een seniorenverhuizing?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 30% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Kosten van een seniorenverhuizing

Gaat uw familielid binnenkort naar een seniorenwoning verhuizen? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de kosten om de verhuizing uit te besteden. De prijs voor een verhuizing verschilt echter per situatie. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de afstand tussen de oude en de nieuwe woning. Daarnaast is het afhankelijk van de grootte van de inboedel en de benodigde materialen. Hoe groter de benodigde verhuiswagen, hoe hoger de kosten bijvoorbeeld. U kunt besparen op de kosten door familie of vrienden in te schakelen die kunnen helpen. In dat geval hebt u voldoende aan een kleine vrachtwagen en de hulp van twee verhuizers. De kosten liggen dan gemiddeld tussen de €400,- en €750,-.

Mogelijkheden seniorenverhuizing

Wanneer u een verhuisbedrijf inschakelt voor een seniorenverhuizing, dan is maatwerk uiteraard een optie. Vooraf bespreekt u de dag met de verhuizers. Zo passen zij de verhuisdag volledig naar uw wensen aan. Verschillende mogelijkheden zijn het inpakken van de bezittingen, het ontruimen van de oude woning en het schematisch inrichten van de nieuwe woonplek. Ook bieden zij ondersteuning en administratieve hulp bij het doorgeven van de adreswijziging. Indien gewenst zullen de verhuizers het oude huis volledig ontruimen en opleveren conform de wensen van de verhuurder of het koopcontract. Vraag een verhuizer uit uw regio naar de mogelijkheden bij een seniorenverhuizing.

Gratis offertes aanvragen

Als senioren gaan verhuizen, vraagt dat vaak om veel aandacht en inspanning van familieleden en vrienden. Bespaar uzelf onnodige stress door een ervaren verhuisbedrijf in te schakelen! Omdat u zelf bepaalt van welke verhuisdiensten u gebruik wilt maken, is het ook met een beperkt budget al mogelijk een verhuisbedrijf in te schakelen! Wilt u besparen op de verhuiskosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend de kosten van verschillende bedrijven. Kies het beste aanbod en bespaar tot wel 30%! Maakt u zich geen zorgen: deze service is gratis en geheel vrijblijvend. Wanneer er geen geschikt aanbod tussen zit, dan zit u natuurlijk helemaal nergens aan vast!

gratis offertes seniorenverhuizingen