Verhuizen naar Curaçao

Houdt u van witte palmstranden, een relaxte sfeer en een warm klimaat? En wilt u verhuizen naar Curaçao? Veel Nederlanders gingen u al voor, want jaarlijks emigreren vele landgenoten naar het tropische eiland. Bij een verre verhuizing zoals naar Curaçao is het veel geregel om geheel zelfstandig uw spullen te verhuizen.

Zorgeloos emigreren met een internationaal verhuisbedrijf!

Laat uw inboedel inpakken door verhuizers en laat op Curaçao uw inboedel ook weer uitpakken door verhuizers van een verhuisbedrijf. Hoe vindt u gemakkelijk een goedkoop verhuisbedrijf? Vraag op de offertepagina gratis en vrijblijvende offertes aan! Zo weet u zeker dat u verhuizing zo snel en goedkoop mogelijk geregeld wordt!

verhuizen naar curacao

Waarom naar Curaçao emigreren?

Wilt u graag weg uit Nederland en naar een rustiger oord verhuizen? Maar wilt u wel graag verbonden blijven met Nederland? Dan is Curaçao de oplossing. U vindt volop hagelslag en pindakaas in de supermarkt en u geniet tegelijkertijd van een rustiger leven in een heerlijk klimaat. Veel mensen kiezen ervoor naar Curaçao te verhuizen om de volgende redenen:

 • Op Curaçao is het altijd lekker weer.
 • Er wordt gewoon Nederlands gesproken.
 • Er is altijd een mooi strand en gezellige strandtent in de buurt.
 • Geniet het hele jaar van een relaxte vakantiesfeer.
 • Profiteer van een goede kwaliteit van leven.

Wat kost verhuizen naar Curaçao?

Verhuizen is niet goedkoop, en verhuizen naar de andere kant van de wereld zeker niet. Bent u benieuwd naar de kosten van het verhuizen over zee? Het is moeilijk om exacte prijzen van een verhuisbedrijf te geven, omdat iedere verhuizing anders is. Daarom vindt u in de volgende prijstabel een handig overzicht van gemiddelde kosten van containershipping voor een overzeese verhuizing.

Hoe groter uw inboedel, hoe hoger de kosten!

In de prijstabel ziet u bijvoorbeeld dat containershipping van uw inboedel door een verhuisbedrijf in een 20ft verhuiscontainer gemiddeld tussen €6.000,- en €8.500,-. Heeft u een grotere verhuiscontainer nodig? Voor een 40ft verhuiscontainer moet u rekenen op gemiddelde kosten tussen €8.000,- en €9.500,- voor de containtershipping.

Prijstabel: kosten verhuizen naar Curaçao

Grootte zeecontainerInhoudGemiddelde kosten *
20ft container33 m³€6.000,- tot €8.500,-
40ft container68 m³€8.000,- tot €9.500,-
Groupage transport (gedeelte van container)variabel€200,- tot €250,- per m³

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en inclusief laden en lossen, maar exclusief verhuisverzekering. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Werken op Curaçao

Wilt u niet alleen wonen, maar ook werken op Curaçao? Het vinden van werk op het eiland kan een uitdaging zijn. Vaak willen werknemers u pas aannemen nadat u verhuisd bent, terwijl u juist liever werkzekerheid heeft voordat u gaat emigreren.

Wilt u in de zorg of in het onderwijs werken?

Dan heeft u een grotere kans op een baan. In deze sectoren staan altijd vacatures open. Houd er rekening mee dat het salarisniveau op Curaçao lager is dan in Nederland. Wel is er tijdens het werk meer tijd voor een praatje en ligt het werktempo door de warmte iets lager.

emigreren naar curaçao

Voordelen wonen in Willemstad

Wilt u naar Curaçao emigreren en een huis kopen, maar heeft u nog niet besloten naar welke plaats u wilt verhuizen? De meeste Nederlanders verhuizen naar Willemstad.

De voordelen van wonen en werken in Willemstad:

 • Een bruisend stadsleven in de grootste stad van het eiland.
 • De grootste kans om een baan te vinden.
 • Een sprankelend aangezicht door de gekleurde huizen.
verhuizing naar curaçao

Voordelen wonen in Westpunt

Willemstad mag dan wel de grootste stad zijn, Westpunt heeft ook een aantal zeer aantrekkelijke voordelen. Daarom verhuizen ook veel Nederlanders naar Westpunt.

De voordelen van wonen en werken in Westpunt:

 • Dichtbij de mooiste stranden van het eiland.
 • Prachtige duiklocaties in de buurt.
 • Slechts 30 minuten rijden vanaf Willemstad.
 • Veel werkgelegenheid in de toeristische branche.

Wat doet een internationaal verhuisbedrijf voor u?

Verhuizen en een huis kopen is voor veel mensen een stressvolle gebeurtenis, zeker bij een internationale verhuizing. Bij het emigreren naar Curaçao is het niet mogelijk om zelf uw spullen te verhuizen.

Daar heeft u een internationaal verhuisbedrijf voor nodig. Lees hieronder meer over de service die verhuizers van een internationaal verhuisbedrijf u bieden.

Containershipping: uw inboedel per schip vervoeren

Bij het emigreren naar Curaçao kiezen de meeste mensen voor containershipping per schip. Hoewel containterschipping per schip langer duurt dan een verhuizing per vliegtuig, is de prijs veel lager. Bedenk van tevoren goed welke spullen u wel en niet meeneemt naar uw nieuwe woning. Hoe meer inboedel u laat verhuizen, hoe hoger de prijs van het verhuisbedrijf.

In Nederland pakt u al uw spullen in een container in, of u laat dit doen door verhuizers. Uw verhuizer brengt deze container vervolgens per schip naar Curaçao gebracht. Het vervoer van een naar de haven regelen de verhuizers voor u. De totale verhuizing van deur tot deur duurt ongeveer vijf weken.

Vervoer van uw inboedel per vliegtuig

Een volledige inboedel met een vliegtuig wordt nauwelijks gedaan. Dit heeft te maken met de hoge kosten. Voor het verhuizen per vliegtuig bent u drie tot vijf keer meer kwijt dan een verhuizing per schip. Daarnaast heeft u alsnog een vrachtwagen en verhuizers nodig om de container van en naar de luchthaven te vervoeren.

Neemt u niet veel spullen mee?

Wanneer u enkele dozen verhuist, is het wel interessant om te kijken naar containershipping in een vliegtuig. De kosten vallen dan mee, en uw inboedel is zeer snel op bestemming. Een verhuizer boekt dan extra ruimbagage voor u in, wanneer u uw vliegtickets boekt.

Inpakservice

Bij het emigreren naar Curaçao heeft u de keuze om uw meubels zelf in te pakken in de container. Wilt u zeker weten dat uw spullen goed zijn ingepakt voor de overzeese reis? Of ziet u het niet zitten om uw hele inboedel zelf in te pakken? Laat dan vakkundige verhuizers van een internationaal verhuisbedrijf uw inboedel inpakken.

De verhuizer gebruikt handige inpakmaterialen, zoals zachte vulling, om uw dierbare bezittingen te beschermen tegen beschadigingen. Ook demonteert hij grotere meubels zodat ze goed in de container passen. De verhuizer pakt uw kleinere spullen efficiënt in dozen in, waarbij hij iedere doos labelt. U vindt met deze inpakservice uw spullen gemakkelijk terug na de verhuizing.

internationale verhuizer

Montageservice

Als nu na de lange vliegreis in uw nieuwe woning op Curaçao aankomt, is het monteren van uw meubels waarschijnlijk het laatste waar u zin in heeft. Een verhuizer beschikt over de juiste gereedschappen en heeft jarenlange ervaring in het monteren van meubels.

U hoeft de eerste dagen op Curaçao niet te vullen met het monteren van uw meubels. In plaats daarvan begint u direct van uw nieuwe leven op het zonnige eiland te genieten!

verhuizers

Verhuisverzekering

Wanneer u gaat verhuizen, heeft u veel dingen aan uw hoofd. Gedoe met kapotte spullen wilt u er niet bij hebben. Hoewel professionele verhuizers uw spullen goed inpakken, is het verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten. Uw inboedel legt naar Curaçao een behoorlijke afstand af per vliegtuig, boot en/of vrachtwagen. Met een verhuisverzekering geniet u van een zorgeloze verhuizing.

Wat kost een verzekering?

Een internationaal verhuisbedrijf hanteert voor de verzekering meestal een meerprijs tussen de 1 en 2 procent van de waarde van uw inboedel.

Bespaar op de kosten van uw verhuizing naar Curaçao!

Vraag offertes aan, vergelijk en bespaar tot 30% op de kosten van een verhuisbedrijf.

Kosteloos offertes aanvragen

Stappenplan: wat moet u regelen?

Gaat u naar Curaçao emigreren? Bij een internationale verhuizing moet u veel verschillende dingen regelen. Denk hierbij aan het regelen van een Verklaring van Rechtswege en de zorgverzekering. En hoe zit het met emigreren als u schulden heeft? Het volgende stappenplan maakt uw internationale verhuizing gemakkelijker.

Verklaring van Rechtswege aanvragen

Wilt u langer dan zes maanden stagelopen of werken op Curaçao? Of wilt u een huis kopen en langer dan een halfjaar op het eiland wonen? Om te wonen of te werken op Curaçao moet u van tevoren een Verklaring van Rechtswege aanvragen.

Een Verklaring van Rechtswege vraag u per persoon aan en kost NAF 615,- (rond €300,-). Omdat een bewijs van toelating niet goedkoop is, zijn veel mensen geneigd deze niet aan te vragen. U riskeert dan wel hoge boetes, en u bent ook niet verzekerd op de werkvloer.

Op de website van het Ministerie van Justitie vindt u meer informatie over het bewijs van toelating. Ook vraagt u uw toelating aan op deze website.

Hoe zit het met een zorgverzekering?

Naast een huis kopen of huren is het kiezen van uw zorgverzekering een van de dingen die u moet regelen bij verhuizen overzee. Wanneer u gaat emigreren, mag uw Nederlandse zorgverzekering niet doorlopen. U sluit op Curaçao een nieuwe zorgverzekering af. Op Curaçao heeft iedere inwoner een basisverzekering voor ziektekosten, die door de Sociale Verzekeringsbank wordt uitgevoerd. De premie van de basisverzekering wordt afgedragen via de inkomstenbelasting, waarbij de werknemer en werkgever ieder een deel betalen.

Wilt u zich aanvullend verzekeren? U heeft dan keuze uit verschillende zorgverzekeraars om een particuliere zorgverzekering af te sluiten. Wilt u meer lezen over hoe uw zorgverzekering op Curaçao geregeld is? Kijk op kgmc.nl voor meer informatie.

Video: ED-card aanvragen

In onderstaande video ziet u hoe u een ED-card aanvraagt.

Geldzaken regelen

Het belangrijk dat u voor dat u gaat emigreren, uw financiën op orde heeft. Wilt u emigreren met schulden? Dan is het belangrijk dat u deze voor uw internationale verhuizing afbetaalt, want emigreren met schulden is niet mogelijk.

Dit geldt ook voor rood staan bij de bank en een belastingschuld. De enige uitzondering op de regels van verhuizen met schulden is de studieschuld.

Vaak denkt men ten onrechte dat schulden verdwijnen bij het verhuizen naar het buitenland. Dat is echter niet het geval. Zodra u zich op Curaçao inschrijft, bent u weer vindbaar voor schuldeisers.

Emigreren met een uitkering

Ontvangt u in Nederland een uitkering en wilt u graag met uitkering verhuizen naar Curaçao? Omdat het eiland deel uitmaakt van het Caribisch deel van het Koninkrijk, kunt u in de meeste gevallen met uitkering verhuizen. U ontvangt uw uitkering ook op Curaçao, al kan de hoogte wel veranderen.

Een WW-uitkering mag u buiten de EU niet meenemen. Ontvang u een Wajong-uitkering? In principe mag u ook met die uitkering niet verhuizen, maar er zijn uitzonderingen mogelijk als bijvoorbeeld uw ouders emigreren en u van hen afhankelijk bent. Dan is verhuizen met uitkering soms wel mogelijk.

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer u met uitkering wilt verhuizen naar Curaçao. Vraag uw uitkeringsinstantie om informatie en advies.

wonen op curaçao

Pensioen op Curaçao ontvangen

Wie droomt er niet van: na een leven hard werken op Curaçao van uw welverdiende pensioen genieten. Veel Nederlanders kiezen ervoor om naar Curaçao te verhuizen nadat hun pensioen is ingegaan. Iedere dag mooi weer en een relaxte levenswijze zijn de redenen dat veel pensionado’s naar Curaçao emigreren.

Als u naar het tropische eiland emigreert, kunt u uw in Nederland opgebouwde AOW-pensioen blijven ontvangen. U vraagt uw pensioen aan bij de Sociale Verzekeringsbank. Heeft u daarnaast nog een aanvullend pensioen? Ook deze blijft u op Curaçao gewoon ontvangen. Heeft u vragen over uw pensioen op Curaçao? Neem dan contact op met de Sociale Verzekeringsbank voor meer informatie.

internationaal verhuisbedrijf

Besparen door offertes te vergelijken

Wilt u verhuizen naar het prachtige Curaçao? Ziet u zichzelf al zitten in de schaduw van een palmboom, terwijl u geniet van een prachtig zeezicht? Een internationale verhuizing is een stressvolle gebeurtenis, waarbij u veel dingen moet regelen. Met verhuizers van een erkend internationaal verhuisbedrijf zorgt u ervoor dat uw internationale verhuizing soepel en zonder zorgen verloopt.

Maak gebruik van de inpakservice en laat uw meubels door de verhuizers (de)monteren. U heeft zelf nergens meer omkijken naar! Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvende offertes aan. U ontvangt dan maximaal vijf offertes van internationale verhuizers. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten van uw verhuizing naar Curaçao!