Zakelijk verhuizen

Het zakelijk verhuizen van een bedrijf of kantoor is vakwerk. Het is niet alleen het verhuizen van een aantal werkplekken, het is een optelsom van complexe activiteiten. Het zakelijk verhuizen vraagt om uiterst efficiënt en nauwkeurig werken, waarbij alle bedrijfsprocessen gewoon doorgang kunnen vinden. Stilstand kost immers geld en zakelijk kan dat voor sommige bedrijven zelfs een financiële strop betekenen. Als eigenaar van een bedrijf zit u daar natuurlijk niet op te wachten. Uiteraard spelen ook de kosten mee bij een verhuizing. Het vergelijken van offertes kan lonend zijn.

Zakelijk verhuizen bedrijf

Aandachtspunten bedrijfsverhuizing

Bij een zakelijke verhuizing is de voorbereiding cruciaal. Onderstaande punten geven u een duidelijk stappenplan waarmee u de bedrijfsverhuizing tot in de puntjes kunt verzorgen:

 • Maak samen met de verhuizer een draaiboek; wie doet wat? Niet alleen handig voor het uitvoeren van de werkzaamheden bij het verhuizen van uw bedrijf, maar kan ook prima dienen als basis voor de offerte.
 • Zorg ervoor dat u precies weet wat er zakelijk verhuisd moet worden. Dit bepaalt de prijs en de in te zetten verhuismiddelen, denk bijvoorbeeld aan kastenrollers en meubels.
 • Deel samen met uw medewerkers de nieuwe werkruimte in. Op basis hiervan kunt u bepalen wat er allemaal mee verhuisd moet worden. De inventaris kan gecodeerd worden, zodat het voor de verhuizers duidelijk is wat waar moet komen te staan.
 • Controleer in de verzekeringsvoorwaarden hoe het zit met kostbare apparatuur en bespreek het vervoer hiervan met de verhuizer.
 • Wat ga u aan IT apparatuur meenemen en wat wordt er vervangen? Wie sluit de apparatuur af en aan?
 • De nieuwe kantoorruimte dient uiteraard klaar te zijn voor de inrichting. Een kwalitatieve bedrijfsverhuizer zorgt ervoor dat de nieuwe vloerbedekking bijvoorbeeld niet beschadigd door gebruik te maken van speciale materialen.
 • Hoe zit het met de laad,- en losruimte? Zorg op voorhand dat er genoeg ruimte is voor de vrachtwagens op beide locaties.
 • Zorg voor een vast aanspreekpunt voor de verhuizers.
 • Zijn er medewerkers die een rol hebben in de zakelijke verhuizing? Zorg er dan voor dat deze medewerkers een duidelijke instructie hebben. Bepaal ook vooraf wanneer medewerkers hun spullen inpakken en uitpakken.
 • Als alles verhuisd is, is het belangrijk om nog eens met de verhuizer alle diensten na te lopen. Zijn er eventueel nog afrondende werkzaamheden?
 • Hebt u gedacht aan wie er verantwoordelijk is voor de schoonmaak van het bedrijf (achteraf) en het opruimen van overtollige zaken?

Kosten

Er komt veel kijken bij een verhuizing van een bedrijf. Denk aan het laden en lossen, het sjouwen van de inboedel, het inpakken van alle spullen en het demonteren en monteren van alle meubels. Uiteraard wilt u weten wat hiervan de prijzen zijn als u uw bedrijf wilt verhuizen. De totaalprijs bij een zakelijke verhuizing is afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld het aantal verhuizers. Wij zetten de belangrijkste factoren voor u op een rij, zodat u weet wat een verhuizing ongeveer kost:

 • De kosten van het zakelijk transport; allereerst is het belangrijk om te weten welk type verhuiswagen bij het verhuizen nodig is. Wanneer het om een grote verhuizing van een bedrijf gaat, zal er ook gekozen worden voor een grote verhuiswagen. Gemiddeld kost een verhuiswagen van 50 m3 ongeveer 65 tot 75 euro per uur. Een kleinere verhuiswagen van 20 m3 zal ongeveer tussen de 55 en 65 euro per uur kosten.
 • De voorrijkosten; de teller gaat lopen vanaf het moment dat de verhuiswagen gaat rijden. Hierbij is de afstand tussen het verhuisbedrijf en het bedrijf allereerst belangrijk. De prijs wordt berekend per kilometer. De prijzen liggen gemiddeld tussen de 50 cent en 1 euro per km. Bij een verhuizing binnen uw eigen regio krijgt u vaak de eerste 20 kilometer gratis. Gaat het om een landelijke verhuizer vaak meer, tussen de 60 en 100 km.
 • Overige kosten; u moet ook rekening houden met bijkomende kosten, als een parkeervergunning of ontheffing.

Kosten zakelijke verhuizing

Vergelijk verhuizers

De totale prijs van een bedrijfsverhuizing verschilt per verhuizer. U kunt het beste meerdere offertes aanvragen van verhuizers uit uw eigen regio, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor een verhuisbedrijf. Vul ons offerteformulier in en u ontvang diverse offertes op maat, zodat u precies weet wat het zakelijk verhuizen gaat kosten.

Zakelijke verhuizing offerte aanvragen