Piano verhuizen

Het verhuizen van een piano is een vak apart. Gaat u binnenkort verhuizen en maakt u zich zorgen om het vervoeren van uw vleugel? Als u zorgt voor een professioneel transportbedrijf hoeft u zich hier geen zorgen meer om te maken. Een dergelijk muziekinstrument is natuurlijk kwetsbaar. Wanneer u kiest voor een transport bedrijf of verhuisbedrijf, is het belangrijk om te weten dat zo’n bedrijf beschikt over de juiste transportmiddelen. Een verhuislift of een kraanwagen moet vaak te pas komen om het instrument uit huis te krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat het verhuisbedrijf vooraf de route van de piano door uw huis bepaalt, zodat het vervoeren een stuk eenvoudiger gaat.

Piano verhuizen

Verhuizen met grote zorg

Voor de eigenaar van een piano is de emotionele waarde vaak net zo hoog als de werkelijke waarde, in veel gevallen zelfs nog hoger. Daarom dient er tijdens het transport van de piano met de grootst mogelijke zorg mee om te gaan. Via onze website kunt u diverse bedrijven vinden die gespecialiseerd zijn in het vervoeren van piano’s. Zij zijn vaak deskundig en opgeleid om op een zorgvuldige manier met dit instrument om te gaan. Bovendien zorgen ze ervoor dat de vleugel goed ingepakt wordt voordat deze wordt verhuisd en zetten ze deze keurig op de nieuwe locatie.

Piano verhuizen tips

Wanneer u een vleugel wenst te vervoeren, kun u dit het beste door een professioneel bedrijf laten doen. Een dergelijk muziekinstrument is erg zwaar en daarnaast erg onhandig om te vervoeren, er kunnen snel ongelukken mee gebeuren. Mocht u toch zelf uw piano willen vervoeren, dan kunt u rekening houden met onderstaande tips. Desondanks raden wij u bij het verhuizen van zo’n muziekinstrument een professionele verhuizer aan.

  • Zorg allereerst voor een goede bescherming van de piano, door er een dik deken overheen te leggen. Hiermee beschermt u de laklaag tijdens het verhuizen.
  • Wanneer u het instrument binnenshuis verplaatst, til deze dan met twee personen aan een kant op en leg onder de poten een plank met daaronder een stuk tapijt (op zijn kop). Laat de vleugel zachtjes zakken en verricht aan de andere kant dezelfde handeling. U kunt nu de piano verplaatsen door aan de stukken tapijt te trekken.
  • Als de piano verder verhuisd moet worden kunt u het beste gebruik maken van een hondje; dit is een plaat met wielen. Deze kun u lenen bij een pianostemmer. U tilt een kant van de piano op en schuift vervolgens het hondje onder de vleugel. Breng de piano is horizontale stand terug. U kunt nu het instrument voorzichtig vervoeren.
  • Bij het vervoeren van de vleugel in een kar moet u de spanbanden goed vastzetten, zodat de vleugel niet kan verplaatsen.
  • Denk tijdens het verhuizen ook om u eigen gezondheid. Een vleugel is erg zwaar, daarom doet u er bij het vervoeren goed aan om een ruggensteun aan te schaffen, hierdoor raakt u rug niet overbelast.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u een professioneel verhuisbedrijf inschakelen om uw kostbare vleugel te vervoeren? Vraag dan via ons een vrijblijvend meerdere offertes op. Via ons netwerk is het vinden van een verhuizer eenvoudig. Deze verhuizers zijn opgeleid om uw muziekinstrument zo zorgvuldig mogelijk te verhuizen. Via het offerteformulier kunt u een vrijblijvend tot maximaal 5 offertes ontvangen.

Piano verhuizen offerte