Piano verhuizen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Piano verhuizen


Een gemiddelde piano weegt al snel 200 tot 300 kilo: een piano verhuizen is dus niet iets dat u zomaar doet. Het is verstandig om hier verhuizers voor in te huren, om zo beschadigingen aan een kostbaar instrument te voorkomen. Wilt u uw piano binnenkort verhuizen?

Start gratis offerteaanvraag!

Zo weet u zeker dat u zo snel mogelijk gratis offertes ontvangt van verhuizers in uw regio. Kies het bedrijf met het beste aanbod om tot 40% op de verhuiskosten te besparen!

U leest op deze pagina meer over het verhuizen van een piano: hoe vervoeren verhuizers een piano en waarom is het slim om hiervoor een verhuisbedrijf in te schakelen. Ook krijgt u een beeld van de bijbehorende kosten en vindt u tips voor als u zelf het instrument wilt verplaatsen.

Piano verhuizen: hoe werkt het?

Piano verhuizers gaan heel zorgvuldig aan de slag. Dat is belangrijk, want een piano is lastig te vervoeren en tegelijkertijd heel erg waardevol. Door een goede voorbereiding en een handige techniek weet u zeker dat uw instrument veilig op de nieuwe bestemming aankomt.

Hieronder leest u hoe verhuizers precies aan de slag gaan met het vervoeren van een piano.

Inpakken

Om beschadigingen aan het instrument én aan muren en deuren te voorkomen, wordt de piano stevig ingepakt. Hiervoor gebruiken de verhuizers verschillende materialen: dekens, noppenfolie of zelfs lakens zijn hiervoor heel geschikt.

De vakmannen zorgen ervoor dat de complete piano goed beschermd is en plaatsen eventuele extra versteviging op de hoeken. Dit beschermt niet alleen het instrument, maar ook uw woning: een piano kan flink wat schade aanrichten als deze tegen een muur of deur aan botst.

Verplaatsen

Voor het vervoeren van de piano gebruiken de vakmannen een karretje. De verhuizers werken altijd met z’n tweeën, zodat ze samen de piano op het karretje kunnen tillen. Voorzichtig rijden ze het instrument richting de verhuiswagen of -bus. Door te werken met een elektrische klep rijden ze de piano gemakkelijk naar binnen en hoeven ze de 200-300 kilo niet zelf omhoog te tillen.

Dit gebeurt uiteraard heel voorzichtig, om schade aan uw huis en aan uw muren te voorkomen.

Verhuisbedrijf voor uw piano nodig?

Vind gemakkelijk en snel een verhuisbedrijf in de buurt en bespaar tot 40%!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vervoeren

Voordat de verhuiswagen vertrekt zetten ze de piano goed vast met spanbanden. Het is belangrijk dat deze tijdens het vervoer niet gaat verplaatsen, omdat dit schade aan het instrument kan veroorzaken. Het is ook belangrijk dat hiervoor een stevige bus wordt gebruikt, zodat de piano onderweg niet gaat ‘stuiteren’. Wilt u meer weten over meubeltransport? U leest alles op deze pagina!

Lossen en plaatsen

Op de nieuwe locatie wordt de piano voorzichtig uit de verhuiswagen gereden. Het is belangrijk dat de verhuizers de piano direct op de definitieve plek zetten, omdat u deze niet gemakkelijk zelf nog verplaatst. Bedenk vooraf dus waar het instrument komt te staan.

Als de piano op zijn plek staat wordt het karretje eronder vandaan gehaald. Met de kleine wieltjes onder de piano of vleugel kunnen de verhuizers het instrument nog een klein beetje verplaatsen totdat u helemaal tevreden bent. Daarna zetten ze de wieltjes vast met speciale doppen.

piano verhuizen

Zelf de piano verhuizen of bedrijf inhuren?

Zelf een piano verhuizen is niet gemakkelijk. Zeker als het gaat om een model van grote waarde of bijvoorbeeld een antieke vleugel is het slim om hier professionele verhuizers voor in te schakelen. Dan weet u zeker dat het vervoer veilig verloopt. Bovendien is een bijkomend voordeel dat u verzekerd bent tegen schade: als u de piano zelf gaat verhuizen bent u niet verzekerd.

Daar komt nog bij dat het een hele intensieve klus is. Een verkeerde beweging en het kan gemakkelijk in uw rug schieten. Verhuizers hebben een goede houding en een juiste manier van tillen, waardoor er geen blessures ontstaan.

Wat kost een piano verhuizen?

Gemiddeld liggen de kosten voor het verhuizen van een piano rond de €200,- tot €350,-. Houd er wel rekening mee dat deze prijs afhankelijk is van veel factoren. Zo speelt de afstand een grote rol. Het kost uiteraard meer om een piano van Friesland naar Limburg te verhuizen dan als u de piano verhuist naar de andere kant van de stad.

Wilt u de piano verhuizen naar de eerste verdieping? Ook dan liggen de kosten voor het verhuizen van de piano hoger. Hiervoor is namelijk vaak de hulp van een goederenlift of zelfs een kraan nodig om het instrument omhoog te tillen. Bent u benieuwd wat het kost om uw piano te verhuizen, vraag dan gratis offertes aan.

Piano verhuizen: kosten in 2020

Piano verhuizenGemiddelde kosten*
Totaalprijs€200,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per verhuisbedrijf verschillen. Vraag daarom gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Besparen op de kosten van een piano verhuizing?

Vergelijk gratis offertes en kies de goedkoopste verhuizer in uw regio!

Gratis offertes vergelijken

Piano verhuistips

Wilt u zelf graag uw piano verhuizen? Zorg dan voor een goede voorbereiding en pak het instrument goed in. Zo voorkomt u beschadigingen.

Hoe moet ik een piano verhuizen?

We raden u aan de piano te verhuizen met een karretje. Dit is een stuk steviger en gemakkelijker te sturen dan de wieltjes onder het instrument zelf. Zo hoeft u de piano bovendien alleen maar een klein stukje op te tillen.

Moet het instrument door een smalle gang? Dan is het ook een optie om de piano op z’n kant te zetten. Let op dat dit heel gecontroleerd en voorzichtig gebeurt. Een piano op zijn kant is sowieso gemakkelijker te sturen en beter vast te zetten, waardoor het vervoer veel veiliger is.

piano verhuizen verhuisbedrijf

Vergelijk offertes en bespaar!

Wilt u een piano laten verhuizen met de hulp van verhuizers? Vind snel een goedkoop verhuisbedrijf bij u in de buurt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en ontvang tot 5 offertes van verhuizers in de regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Uw besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs: dat wilt u toch ook? Maakt u zich geen zorgen, want deze offerteaanvraag is behalve gratis ook helemaal vrijblijvend. Dat wil zeggen dat u nergens aan vast zit.

Gratis offertes vergelijken!