Besparen op de kosten van een woningontruiming in 2021?

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte!

Gratis – Vrijblijvend

Woningontruiming kosten

Benieuwd wat uw woningontruiming gaat kosten? De gemiddelde kosten verschillen per situatie, omdat ze heel erg afhankelijk zijn van het formaat van uw huis en de omvang van uw inboedel. Wilt u graag een precieze prijsindicatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u een gratis offerte in uw mailbox: zonder verplichtingen! Op deze pagina geven we u een beeld van de gemiddelde kostprijs. Tot slot leest u de beste tips om te besparen op de totaalprijs!

woningontruiming kosten

Wat kost een woning ontruimen?

De gemiddelde kosten van de woningontruiming van een eengezinswoning liggen rond de €550,- tot €2.000,-. De prijs loopt uiteen, omdat deze heel erg afhankelijk is van de omvang van de inboedel en de eventuele waarde hiervan als u dit wilt laten opkopen.

Laat u een seniorenkamer ontruimen, dan betaalt u ongeveer €150,- tot €350,-. Let op: sommige bedrijven brengen voor de ontruiming nog een spoedtoeslag in rekening. Een seniorenkamer moet namelijk vaak al na enkele dagen na het overlijden leeggehaald zijn. Controleer dus of deze eventuele spoedtoeslag is inbegrepen bij de prijs op de offerte! Wilt u zeker weten wat de kosten voor de ontruiming van de woning gaan zijn? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Woningontruiming: kosten 2021

Type woningontruiming Gemiddelde woningontruiming kosten*
Ontruimen van een senioren kamer €150,- tot €350,-
Woning met 1 tot 2 kamers €150,- tot €600,-
Eengezinswoning €550,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €750,- tot €2.500,-
Onderdelen van woningontruiming
Voorrijkosten €0,25 – €0,50 per kilometer
Afvalstortkosten (afhankelijk van de hoeveelheid) €100,- tot €800,-
Schoonmaakkosten €20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen €2,50,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Exacte prijs weten? Vraag dan een gratis offerte aan.

Goedkoop ontruimingsbedrijf nodig?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van een scherpe prijs!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Welke factoren beïnvloeden de prijs voor ontruimen?

De kosten voor het ontruimen van uw huis zijn heel erg afhankelijk van factoren zoals: de omvang van de inboedel, de bereikbaarheid en een eventuele spoedtoeslag. Voor een duidelijke prijsindicatie raden we u dus aan om een offerte op maat aan te vragen: dit doet u gratis en zonder verplichtingen via ons offerteformulier!

Hieronder gaan we verder in op de verschillende factoren die de totaalprijs beïnvloeden.

Navigeer snel naar:

kosten ontruimen

1. Type woning

Het type woning en de inhoud hiervan heeft een grote invloed op de kosten. Een gemiddelde woning met 1 tot 2 kamers kost ongeveer €150,- tot €600,- om te ontruimen, terwijl de prijzen van een eengezinswoning al snel oplopen van €600,- tot €2.000,-.

Het ontruimen van een kamer, zoals een seniorenkamer, is een stuk sneller en daarom ook goedkoper. Bovendien zijn er vaak minder ontruimers nodig voor een kleinere woning waardoor de arbeidskosten ook een stuk voordeliger zijn.

2. Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van de woning heeft ook een grote invloed van de gemiddelde prijs. De kosten van de woningontruiming lopen op bij lastig bereikbare huizen. Bij een appartement zonder lift is het bijvoorbeeld vaak nodig om een verhuislift in te schakelen. De huur van de verhuislift is vaak niet bij de kostprijs inbegrepen.

Gaat het om een huis of appartement in een stadscentrum? Dan is er vaak een parkeervergunning nodig voor de verhuiswagen: ook deze is meestal niet bij de prijs inbegrepen.

3. Spoed of niet

Na een overlijden moet een seniorenkamer heel snel ontruimd worden: vaak al binnen enkele dagen. Er is natuurlijk een wachtlijst, en de kamer moet snel klaargemaakt worden voor de volgende bewoner. Bij een spoedontruiming betaalt u een spoedtoeslag. De hoogte hiervan verschilt per bedrijf. Wilt u meer informatie over een huis leeghalen na overlijden?.

4. Omvang inboedel

Hoe groter de inboedel, des te hoger de kosten van uw woningontruiming. Dat komt onder meer omdat er een grotere vrachtwagen nodig is, de vuilstortkosten hoger liggen en er meer ontruimers nodig zijn om de klus te klaren. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag een gratis offerte aan!

Maar de omvang van de inboedel kan de prijs ook verlagen!

U kunt de inboedel namelijk laten opkopen. De waarde van de spullen wordt dan afgetrokken van de totale kosten. Wilt u meer informatie over boedelruiming? Klik dan hier.

5. Oplevering

Laat u het huis opleveren of doet u dit zelf? Natuurlijk is het een kleine moeite om met de kopers of verhuurder van de woning het huis door te lopen en de sleutels in te leveren. Maar we kunnen het ons voorstellen dat u hier geen tijd voor heeft als u fulltime werkt. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat het huis ver bij u vandaan is, en dat u geen zin heeft om heen en weer te rijden. In dat geval leveren de ontruimers het pand bezemschoon op bij de verhuurder.

6. Extra kosten

U kunt het ontruimingsbedrijf ook inschakelen voor extra werkzaamheden, waardoor de kosten verder oplopen. Een voorbeeld is het verwijderen van vloeren: dit kost ongeveer €2,50 per m². Een vastgelijmde vloer verwijderen kost over het algemeen meer dan het verwijderen van losliggend tapijt. Wilt u het huis laten opleveren? In dat geval maken de vakmannen ook schoon: dit kost gemiddeld €20,- per uur.

Bij een grote inboedel is de kans groot dat er ook een groot deel van de spullen naar de vuilstort gaat. De afvalstortkosten liggen tussen de €150,- tot €750,-, maar ze verschillen per gemeente. Ook hangen de afvalstortkosten af van de hoeveelheid puin en afval. Tot slot moet u rekening houden met de voorrijkosten. Kies altijd voor een bedrijf in uw eigen regio: dan zijn de voorrijkosten het laagst. U betaalt gemiddeld €0,25 tot €0,50 per kilometer.

Extra kosten bij woning ontruimen

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloer €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Wilt u de exacte prijzen weten? Vraag dan een gratis offerte aan!

Goedkoop ontruimen? Handige bespaartips!

Wilt u de kosten voor de ontruiming van uw woning zo laag mogelijk houden? Voer zelf het puin af en kies voor een bedrijf in de regio. Zo houdt u de voorrij- en afvoerkosten zo laag mogelijk.

Maar dat is niet het enige!

Zelf meehelpen is altijd een goede manier om tijd en geld te besparen. U bent sneller klaar en dat houdt de arbeidskosten laag.

Zo bespaart u op de kosten van het ontruimen van uw huis:

  • Help mee: zo bespaart u de vakmannen veel werk en houdt u de arbeidskosten laag.
  • Voer zelf het puin af naar de afvalstort.
  • Laat de inboedel opkopen: de waarde wordt van de kostprijs afgetrokken.
  • Kies voor een bedrijf in de regio en bespaar op de voorrijkosten.

woningontruiming kosten vakman

Woningontruiming? Gratis offerte ontvangen!

Hulp nodig bij uw ontruiming en bent u benieuwd naar de ontruimingskosten? Deze verschillen per situatie. Voor een duidelijke prijsindicatie vraagt u het beste een gratis offerte op maat aan.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u een scherp geprijsde offerte in uw mailbox: gratis en helemaal vrijblijvende. U zit dus nergens aan vast! Met de hulp van professionele ontruimers weet u zeker dat de woning snel en efficiënt ontruimd wordt. U bespaart uzelf waardevolle energie en tijd en weet zeker dat het huis snel klaar is voor de oplevering of overdracht!

Gratis offerte ontvangen!