Wasmachine verhuizen

Wie gaat verhuizen staat een spannende tijd tegemoet! Het verhuizen van grote items, zoals de wasmachine, vereist echter de nodige voorbereiding. Zeker als deze op een verdieping staat of komt te staan. Want u kan hem natuurlijk niet zomaar in uw eentje de trap op tillen.

Op deze pagina leest u meer over het verhuizen van een wasmachine. Ook krijgt u tips hoe u de machine zoveel mogelijk kunt beschermen tegen beschadigingen. Met deze tips kan ook u uw witgoed succesvol verhuizen! Ziet u het niet zitten om hem zelf de trap op te tillen? Schakel dan een verhuisbedrijf in! Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 30% op de verhuiskosten.

wasmachine verhuizen

De voorbereiding

Uw machine is aangesloten op zowel stroom en de watertoevoer en –afvoer. Het is belangrijk om de wasmachine in ieder geval de avond van tevoren los te koppelen. De wateraansluiting heeft namelijk voldoende tijd nodig om helemaal leeg te lopen. Laat de slang daarom goed uitlekken voordat u de machine gaat verplaatsen. Zit er nog water in het systeem? Dit kunt u eruit halen door de machine te kantelen. Onderaan de machine zit het filter achter een klepje. Zet een emmer of teiltje onder dit filter en open het langzaam. Als al het overtollig water eruit gelopen is, sluit u het filter en zet u de wasmachine weer rechtop. Zet de trommel vast met behulp van transportbeveiliging en pak de machine goed in.

Tips wasmachine tillen

Een gemiddelde wasmachine weegt maar liefst 65 tot 80 kilo. Vanwege de vorm van de machine is het tillen een echte uitdaging: zeker als u de trap op en af moet! Het is belangrijk om nooit in uw eentje op de trap te gaan tillen, schakel altijd een tweede persoon in. Voorkom rugblessures door zoveel mogelijk rechtop te tillen, ook als u de trap op of af loopt. Onderschat deze klus niet, want het verhuizen van wasmachines is een zware opgave. Heeft u niet de energie of de kracht om zelf de machine te verplaatsen? Een verhuisbedrijf neemt u deze klus met alle plezier uit handen.

Hulpmiddelen gebruiken

Het is erg moeilijk om voldoende grip te krijgen op wasmachines. Daarom zijn er verschillende hulpmiddelen die het tillen makkelijker maken. Een voorbeeld zijn speciale tilbanden. Deze tilbanden plaatst u om de wasmachine heen, zodat u meer grip hebt. Hierbij is het wel van groot belang dat de banden goed vastzitten. Als dit niet het geval is kan de machine losschieten, wat op de trap erg gevaarlijke situaties oplevert. Een ander hulpmiddel is een traploper. Een traploper lijkt een ideaal hulpmiddel, maar vereist ook een correct gebruik. Bij een verkeerd gebruik is de kans groot dat uw apparaat bij de trap naar beneden valt.

Wasmachine vervoeren

U wilt uw witgoed natuurlijk tijdens het vervoer natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Wanneer u het witgoed kocht, kwam dit samen met speciale beugels voor transportbeveiliging. Met de transportbeveiliging zet u de wastrommel goed vast. De transportbeveiliging zorgt ervoor dat de trommel tijdens het vervoer goed stil staat. Dit zal de machine beschermen tijdens het vervoeren. Daarnaast is het belangrijk om hem goed in te pakken in beschermfolie of een transportzak. Dit is niet alleen belangrijk voor het verhuizen van de wasmachine, maar ook voor het beschermen van de muren in uw nieuwe huis! Tot slot is het belangrijk dat u het juiste vervoer regelt. Vervoer de wasmachine rechtop in een verhuiswagen of aanhanger, en zet deze goed vast zodat hij onderweg niet beschadigd raakt.

Wasmachine verhuizen?

Schakel een professioneel verhuisbedrijf uit uw regio in!

Gratis offertes aanvragen

Tips bij het verhuizen van een wasmachine

Gaat u binnenkort uw wasmachine vervoeren? Houd dan de volgende tips in het achterhoofd. Hiermee wordt het vervoer een stuk gemakkelijker. Wanneer u niet de tijd of energie hebt om zelf grote meubelen te verhuizen is het aan te raden om hiervoor een verhuisbedrijf in te schakelen.

  • Koppel de wateraansluiting ruim op tijd los, zodat deze genoeg tijd heeft om helemaal leeg te lopen.
  • Plak de slangen vast met ducttape met de bovenkant naar boven.
  • Vervoer de machine zoveel mogelijk rechtop, zodat er geen achtergebleven water lekt.
  • Geen tijd? Schakel een professioneel verhuizer in.

Voordelen verhuisbedrijf inschakelen

Overweegt u het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf? Dit heeft vele voordelen ten opzichte van zelf uw witgoed en andere grote meubels verhuizen. Zo verloopt het een stuk sneller, spaart u uw rug en is uw inboedel gedurende de verhuizing verzekerd tegen schade! De voordelen op een rij:

  • De verhuisdag verloopt een stuk sneller en gemakkelijker.
  • U bespaart uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
  • U profiteert van de kennis en ervaring van een professioneel verhuizer.
  • Uw inboedel is tijdens de verhuisdag verzekerd tegen schade.
goedkope offertes verhuizen wasmachine

Wat kost een wasmachine verhuizen?

De kosten voor het verhuizen van de wasmachine zijn onder meer afhankelijk van de afstand tussen de oude en nieuwe woning. Ook wanneer de verhuizers de machine de trap op moeten tillen kan de prijs oplopen. Wilt u zeker weten wat de verhuizing van het witgoed gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw hele verhuizing uit handen te geven, de verhuizers zullen dan ook uw wasmachine vervoeren!

Offertes vergelijken

Wilt u binnenkort de hulp van een verhuisbedrijf inschakelen? De kosten van een verhuisservice zijn volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als u zeker wilt weten wat u gaat betalen, vergelijk dan vrijblijvend de offertes van meerdere verhuisbedrijven uit uw eigen regio! Hoe? Door uw wensen via het offerteformulier door te geven! U ontvangt dan zo spoedig mogelijk prijsopgaven van maximaal 6 bedrijven uit de buurt. Kijk naar het verschil in prijs en aanbod en kies zo voor het verhuisbedrijf dat u het beste aanbod doet! Maakt u zich geen zorgen: deze offerteservice is helemaal vrijblijvend, kost u niets en u zit helemaal nergens aan vast!