Verhuizen naar Spanje

Is het uw droom om naar het zonnige Spanje te verhuizen om daar te gaan wonen en werken? Veel mensen zien zich al zitten op een terras, uitkijkend over het prachtige Spaanse landschap. Op deze pagina leest u alles over het wonen en werken na een internationale verhuizing naar Spanje. Ook leest u wanneer u een visum nodig heeft, hoe u een huis kopen of huren aanpakt en hoe de zorgverzekering in het land geregeld is. Tot slot vindt u een handige checklist zodat u bij het emigreren geen belangrijke dingen vergeet.

Een internationaal verhuisbedrijf voor een zorgeloze verhuizing!

Vraag via de offertepagina gemakkelijk meerdere offertes aan om op de prijs te vergelijken. U ontvangt snel maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes van internationale verhuizers. Door te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de kosten voor het emigreren!

verhuizen naar spanje

Voordelen van wonen & werken in Spanje

Spanje heeft al jaren een grote aantrekkingskracht op Nederlands. Het warme klimaat en een relaxte levensstijl zijn redenen waarom veel mensen ieder jaar in Spanje op vakantie gaan of naar het land emigreren. Nederlanders verhuizen naar Spanje om de volgende redenen:

 • Een heerlijk klimaat met meer dan 300 dagen zon per jaar!
 • Prachtige natuur en cultuur die u steeds meer ontdekt.
 • Spanjaarden zijn erg vriendelijk en behulpzaam
 • Geen hectiek, haast en drukte maar een ‘mañana’ mentaliteit.
 • Vaste lasten zijn in Spanje veel lager dan in Nederland.

Wat kost verhuizen naar Spanje?

Wilt u graag emigreren en een nieuw leven beginnen in een Spaanse stad of op het platteland? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten van de verhuizing. Omdat iedere verhuizing anders is, is het lastig om van het verhuizen exacte kosten te geven. Daarom vindt u in de volgende prijstabel een handig overzicht van gemiddelde kosten van verhuizers.

Hoe groter uw woning, hoe hoger de kosten.

De hoogte van de verhuiskosten zijn vooral afhankelijk van de grootte van uw inboedel. Heeft u 2 slaapkamers? Dan kost een verhuizing door verhuizers u gemiddeld tussen €2.600,- en €3.600,-. In de volgende prijstabel vindt u meer prijzen van verhuizers.

Werken in Spanje

Wilt u ook gaan werken in uw nieuwe thuisland? De Spaanse werkcultuur kenmerkt zich door de dagelijkse siësta en veel vrije feestdagen. U vindt waarschijnlijk het snelst werk in een van de grote steden, zoals Madrid of Valencia. Schrijf u in bij uitzendbureaus om zo snel mogelijk een leuke baan te vinden. In de toeristische sector, landbouw, bouw en autotechniek zijn de meeste banen te vinden.

Is een werkvergunning nodig?

Omdat Spanje lid is van de EU heeft u om er te werken geen werkvergunning of visum nodig. Aan het werk gaan is wat betreft de regelgeving dus vrij eenvoudig. Wel is het belangrijk dat u voordat u aan het werk gaat een NIE-nummer aanvraagt. Deze is nodig om u aan te melden bij de sociale zekerheidsinstantie. Deze tesorería de la seguridad social regelt de collectieve verzekeringen.

Prijzen voor een verhuizing naar Spanje

Grootte van de inboedelGemiddelde kosten *
1 slaapkamer€2.000,- tot €2.900,-
2 slaapkamers€2.600,- tot €3.600,-
3 slaapkamers€3.400,- tot €4.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw voor een verhuizing van Amsterdam naar Barcelona (1500 km). Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

emigreren spanje

Wonen in Barcelona, Valencia, of toch Madrid?

Wilt u naar een grote stad verhuizen, maar weet u niet zeker welke? Lees hieronder meer over de voordelen van het wonen in Barcelona, Valencia en Madrid.

De voordelen van wonen in Barcelona:

 • Veel werk in de industriesector (haven) en dienstensector
 • Een bruisend stadsleven.
 • Naast lokale bevolking ook veel Nederlandse expats.
emigreren naar spanje
De voordelen van wonen in Valencia:
 • Prachtige architectuur, van gotisch tot modern.
 • Veel musea, galerijen en grote parken.
 • Een belangrijke stad op het gebied van toerisme, ambachtelijke producten en textiel.

De voordelen van wonen in Madrid:

 • Een dynamische stad, waar altijd iets te beleven is
 • Warme zomers en milde winters
 • Veel werk te vinden in het zakenleven en de horeca

Diensten van een internationaal verhuisbedrijf?

Een verhuizing is vaak een stressvolle gebeurtenis. Bij een internationale verhuizing moet er nog meer geregeld worden. Denk aan de juiste vergunningen en het verhuizen van uw inboedel over een grote afstand. Wilt u ook genieten van de relaxte levensstijl in Spanje? Met een internationaal verhuisbedrijf verloopt uw gesmeerd.

Wat doet een internationaal verhuisbedrijf?

Verhuizers hebben veel ervaring in het veilig vervoeren van uw inboedel. U kiest zelf of u het verhuisbedrijf ook inschakelt voor het in- en uitpakken van uw bezittingen. Dan weet u zeker dat uw spullen goed beschermd zijn voor de lange reis. Moet uw inboedel nog een paar dagen opgeslagen worden? Dat is voor een verhuisbedrijf geen probleem.

Vervoer per vliegtuig, schip of vrachtwagen?

U heeft keuze uit verschillende vervoersopties voor uw inboedel. Hoewel de verhuizing van uw spullen met containershipping met een vliegtuig of schip kan, wordt bij een verhuizing naar Spanje meestal voor een vrachtauto gekozen.

Containershipping per vliegtuig of schip is namelijk een stuk duurder, omdat u alsnog een lokale vervoerder nodig hebt om de container bij uw nieuwe woning te krijgen.

De verhuizing van de inboedel naar Spanje gaat in de meeste gevallen met een vrachtwagen. Een internationaal verhuisbedrijf regelt het verhuizen van uw spullen van begin tot eind met een optionele (de)montageservice en in- en uitpakservice.

Bespaar op de kosten van uw verhuizing naar Spanje!

Vraag offertes aan, vergelijk en bespaar tot 30% op de kosten van een verhuizer.

Kosteloos offertes aanvragen

Meubels en andere inboedel verhuizen

Wanneer u besluit naar Spanje te emigreren, is het verstandig snel een verhuisbedrijf in te schakelen om ervoor te zorgen dat uw spullen veilig en op tijd in uw nieuwe thuisland aankomen.

Het inpakken van uw inboedel voor het emigreren doet u zelf of laat u door verhuizers doen. Met de inpakservice van een verhuisbedrijf weet u zeker dat uw spullen goed ingepakt zijn voor de lange reis.

De verhuizer rijdt vervolgens de vrachtwagen met uw spullen naar Spanje, waar hij aankomt op het moment dat u het beste uitkomt. Op locatie kunt u ervoor kiezen de spullen zelf uit te laden, maar het verhuisbedrijf levert ook een uitpakservice. Ook het monteren van uw meubels doet een verhuizer graag voor u!

Meubels laten demonteren en monteren

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk spullen meekunnen naar uw nieuwe thuisland, moeten veel van uw meubels voor de verhuizing gedemonteerd worden. Voor veel mensen is het een hele opgave om alle meubels weer in elkaar te zetten na het emigreren. In plaats van dat u eerst uw bed nog in elkaar moet schroeven, gaat u direct slapen als u de montageservice door een verhuisbedrijf laat uitvoeren.

Met de (de)montageservice geniet u van een zorgeloze verhuizing. Al het zware werk wordt u op professionele wijze uit handen genomen.

Inboedel opslaan

Is uw woning in Nederland al verkocht, maar duurt het nog even voor u naar Spanje gaat emigreren? Of wilt u dat uw inboedel later in uw nieuwe thuisland aankomt dan uzelf? Eén van de services van een internationaal verhuisbedrijf is de opslag van uw bezittingen.

U weet zeker dat uw spullen veilig staan, en zelfs verwarmde opslag is mogelijk! Sluit voor de zekerheid wel een verzekering af. De verhuizers dragen vervolgens de zorg van het verhuizen van uw inboedel naar het zonnige Spanje.

Checklist; verhuizen naar Spanje

Gaat u met kind naar Spanje verhuizen? Heeft u behoefte aan een handige checklist? Verhuizen is voor mensen een periode van stress. U moet aan zoveel dingen denken dat het gemakkelijk is om iets over het hoofd te zien.

Met onderstaande checklist is stressen niet meer nodig. U weet met deze checklist zeker dat u klaar bent voor uw nieuwe avontuur in Spanje.

Video: wat is een NIE-nummer?

In onderstaande video wordt uitleg gegeven over het NIE-nummer.

Wanneer een visum aanvragen?

Omdat Spanje in de Europese Unie zit, is het als Nederlander niet nodig om een visum aan te vragen. Daarentegen is het bij een verblijf van langer dan drie maanden wel belangrijk dat u zich op tijd inschrijft. Dat doet u bij het Oficina de Extranjeros of de Comisaria de Policia in de provincie waar u woont.

Wat heeft u nodig voor een inschrijving?

Om een verklaring van inschrijving, certificado de registro, aan te vragen moet u meerdere kopieën van uw paspoort en ingevulde inschrijfformulieren overhandigen. Ook moet u laten zien dat u voldoende financiële middelen heeft om uw verblijf te bekostigen.

NIE-nummer aanvragen

Het NIE-nummer heeft eenzelfde functie als het BSN in Nederland. Voor het regelen van belangrijke zaken heeft u bij emigreren dit NIE-nummer nodig. Denk hierbij aan een huis kopen, een huis huren of het openen van een Spaanse bankrekening. Ook heeft u na uw emigratie een NIE-nummer nodig om te kunnen werken in Spanje.

Hoe vraagt u een NIE-nummer aan bij emigreren?

Wanneer u zich inschrijft in Spanje, ontvangt u van de Spaanse immigratiedienst een NIE-nummer. Zorg dat u meerdere kopieën van uw paspoort bij zich heeft en ingevulde inschrijfformulieren.

zorgverzekering

Verzekeringen regelen

Eén van de dingen die u moet regelen bij een internationale verhuizing zijn nieuwe verzekeringen. Vergeet daarnaast niet uw Nederlandse verzekeringen en zorgverzekering op te zeggen. Welke verzekeringen zijn belangrijk om af te sluiten als u naar Spanje gaat emigreren?

Net als in Nederland is het verstandig om in Spanje een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Verzeker daarnaast uw inboedel tijdens de verhuizing met een verhuisverzekering.

Hoe zit het met de zorgverzekering? Wanneer u als gepensioneerde naar Spanje gaan emigreren, schrijft u zich in bij de sociale zorgverzekering, de Seguridad Social. Voor werkenden wordt de premie van de zorgverzekering via uw werkgever afgedragen.

wonen in spanje

Financiën op orde?

De kosten van levensonderhoud zijn in Spanje een stuk lager dan in Nederland. Wilt u een huis kopen? Een huis kopen in de stad is duurder dan op het platteland. Liever een huis huren? Houd er een huis huren rekening met dat de huurprijzen stijgende zijn. De prijzen voor boodschappen, of een drankje op een terras zijn zo’n 30% lager dan in Nederland.

Voordat u kunt emigreren en inschrijven in Spanje, moet u laten zien dat u over voldoende financiële middelen beschikt om in uw levensonderhoud te voorzien. Ook mag u bij het verhuizen geen schulden meer open hebben staan in Nederland, met uitzondering van een studieschuld. Lees meer op de website van de Spaanse overheid.

Belastingen in Spanje

Wanneer u woont en/of werkt in Spanje, maakt u deel uit van het Spaanse belastingstelsel. Hoe werkt de belasting in dit land? Jaarlijks doet u voor de belastingaangifte van uw inkomsten tussen 1 mei en 20 juni. Een overzicht van de belasting die u in Spanje betaalt:

 • Net als in Nederland gelden bij de inkomstenbelasting progressieve schijventarieven.
 • U betaalt belasting over uw vermogen wanneer u een vermogen heeft boven de €700.000,00.
 • Gaat u een (tweede) huis kopen? Dat betaalt u belasting over de overdracht.
 • Geen huis kopen, maar laten bouwen? Met de start betaalt u belasting over de bouw van 2% af.

Pensioen in Spanje ontvangen

Wilt u in Spanje van uw welverdiende pensioen genieten? Als u altijd in Nederland gewerkt heeft en wilt gaan pensioneren in Spanje, moet u minimaal één jaar voordat u met pensioen gaat een pensioenaanvraag indienen bij de Sociale Verzekeringsbank. In Spanje vraagt u na het verhuizen uw pensioen aan bij het INSS. Een visum is niet nodig.

Wilt u na het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd met uitkering emigreren?

Met Spanje zijn verschillende verdragen gesloten over emigreren met uitkering, zodat u uw AOW-pensioen gewoon blijft ontvangen na het verhuizen. De verdragen voorkomen dat u zowel in Nederland als in Spanje loonheffing moet betalen over uw pensioen.

verhuizen naar spanje kosten

Verhuistips bij een verhuizing naar Spanje

Wilt u met uw kind verhuizen naar Spanje? Of wilt u in het zonnige land genieten van uw pensioen? Met onderstaande verhuistips weet u zeker dat u zich goed voorbereid op een verhuizing naar Spanje:

 • Leer de Spaanse taal om echt te integreren in uw nieuwe thuisland.
 • Kies voor een huis kopen of een huis huren en regel dit op tijd.
 • Verblijf eerst langere tijd in Spanje om zeker te weten dat u er wilt wonen.
 • Vergelijk offertes van verhuizers om tot 30% op de kosten te besparen!
internationale verhuizers

Naar Spanje verhuizen? Vergelijk verhuisoffertes en bespaar!

Wilt u naar Spanje emigreren om daar te wonen en te werken? Bij internationaal verhuizen moet er veel geregeld worden. Verhuizers van een verhuisbedrijf nemen u veel werk uit handen door ervoor te zorgen dat uw bezittingen veilig en snel in uw nieuwe thuisland aankomen.

Kies uw verhuizer slim!

Vul het offerteformulier in op de offertepagina en u ontvangt snel maximaal 5 offertes met prijzen van verhuizers bij u uit de buurt. U betaalt niets voor de offertes en ze zijn ook geheel vrijblijvend! Vergelijk de prijsoffertes op basis van prijs en aanbod en kies zo gemakkelijk de verhuizer die het meest bij uw wensen past. Met een erkend verhuisbedrijf verloopt u verhuizing naar Spanje zorgeloos!