Huis bezemschoon laten opleveren?

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte!

Gratis – Vrijblijvend

Bezemschoon opleveren

Verhuizen? Dan moet u uw oude woning vaak bezemschoon opleveren aan de verhuurder of kopers. De definitie hiervan verschilt en is afhankelijk van de gemaakte afspraken in het huurcontract of koopovereenkomst. Heeft u hier geen tijd voor? Laat het huis dan bezemschoon opleveren door de ontruimers!

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u een gratis offerte op maat in uw mailbox: zonder verdere verplichtingen! Lees verder als u benieuwd bent waar u op moet letten als u uw huis bezemschoon moet opleveren. We vertellen u ook waarom het een goed idee is om dit uit te besteden én u krijgt handige tips als u uw huis zelf gaat opleveren!

bezemschoon opleveren

Wat is bezemschoon opleveren?

In een verkoopovereenkomst of huurcontract staat vaak vermeld dat het huis ‘bezemschoon’ opgeleverd moet worden.

Maar wat houdt dit precies in?

In principe betekent dit dat u alle losse zaken verwijdert en het huis schoonmaakt voor de overdracht. Zo kan de nieuwe bewoner er snel intrekken. Er bestaat veel discussie over wat deze zogenaamde ‘losse zaken’ in huis precies inhouden, daarom worden er in het contract vaak specifieke afspraken overgemaakt.

Bij huurwoningen moet u behalve alle meubels vaak ook vloeren, gordijnen en gordijnrails moet verwijderen. Bij een koopwoning overlegt u met de nieuwe bewoners of deze spullen verwijderd moeten worden of dat zij dit overnemen.

U hoeft het huis niet heel grondig schoon te maken, maar verwijder wel vlekken van muren en vloeren, maak de ventilatieroosters stofvrij en haal even een doekje door de koelkast, vriezer en over het fornuis. Heeft u hier hulp bij nodig? Laat het huis dan bezemschoon opleveren door een ontruimer: vraag snel een gratis offerte aan.

Meer informatie over woningontruimingen.
bezemschoon achterlaten

Wat kost bezemschoon opleveren?

Een huis bezemschoon opleveren: wat gaat dat kosten? Dat is afhankelijk van de staat van het huis en de specifieke afspraken die vermeld staan in het contract. Voor de schoonmaakwerkzaamheden betaalt u gemiddeld €20,- per uur. Hoe kleiner en netter de woning, des te lager de kosten. De ontruimer is dan immers minder tijd kwijt.

Moet de vloer verwijderd worden? Houd dan rekening met ongeveer €2,50 per m². Voor het verwijderen van een vloer van 20 m² betaalt u dus ongeveer €50,-. De afvalstortkosten, als u het puin laat afvoeren, liggen tussen de €150,- tot €750,- en zijn onder andere afhankelijk van de gemeente.

Bezemschoon opleveren: kosten 2021

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloer €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km
Reparaties Prijs op aanvraag

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Exacte prijs weten? Vraag dan een gratis offerte aan.

Lees hier meer over de kosten van ontruimingen.

Huis bezemschoon laten opleveren?

Vraag een gratis offerte aan en vind een ontruimer in uw regio!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Bezemschoon opleveren: koophuis

Bij de overdracht van een koophuis gelden vaak andere afspraken dan bij een huurwoning. Deze staan omschreven in het tijdelijke koopcontract. Vaak worden bepaalde zaken overgenomen door de nieuwe bewoners: vloeren blijven meestal liggen en ook gordijnen worden regelmatig overgenomen. Ook hoeven muren in principe niet overgeschilderd te worden.

Heeft u uw huis verkocht en laat u dit bezemschoon opleveren?

Neem dan alle afspraken goed door met het ontruimingsbedrijf. Zo voorkomt u dat er onnodig veel schoonmaak- of herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd, en houdt u de kosten zo laag mogelijk.

Huurwoning bezemschoon opleveren

Hoewel de eisen voor oplevering bij een huurwoning redelijk standaard zijn, verschillen deze ook per verhuurder. Twijfelt u over de staat van het huis bij oplevering? Neem dan het huurcontract eens door of neem contact op met uw verhuurder.

Als er (nog) geen nieuwe bewoner is, dan bent u in principe verplicht om ook vloeren, gordijnen en gordijnrails te verwijderen. U moet ook de gaten in de muur dichten en donkere muren overschilderen in een lichte kleur.

Wat moet u doen?

  • Verwijder meubels, vloeren en andere persoonlijke eigendommen.
  • Maak keukenapparatuur schoon van vuil, vet en kalk.
  • Verwijder stickers en lijmresten.
  • Maak doucheputjes, afvoeren en wastafels schoon.
  • Leeg de afvalcontainers.
  • Veeg de vloeren en maak deze vlekvrij.

Wilt u uw huis bezemschoon opleveren?

Vraag een gratis offerte aan van een ontruimingsbedrijf!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Zelf doen of uitbesteden?

U kunt ervoor kiezen om zelf uw huis bezemschoon op te leveren. Houd er wel rekening mee dat dit veel meer tijd en energie kost dan u waarschijnlijk voor ogen hebt. Heeft u geen zin om een volledige dag (of meer) kwijt te zijn aan het opruimen en schoonmaken van een huis waar u al niet meer woont? Schakel dan hulp in.

Het uitbesteden zorgt ervoor dat u geen extra vrije dag hoeft op te nemen om schoon te maken en voorkomt dat u heen en weer hoeft te rijden naar uw oude huis. Kiest u ervoor om ook de oplevering uit te besteden, dan hoeft u helemaal nergens meer aan te denken.

Huis zelf bezemschoon opleveren: tips

Kiest u ervoor om uw huis zelf op te leveren? Als u het huis niet correct oplevert, dan doet de verhuurder dit voor u. Hiervoor brengen zij schoonmaakkosten in rekening! Om dat te voorkomen is het belangrijk om u goed voor te bereiden op de oplevering. Hieronder geven we u een paar praktische tips.

  • Neem uw contract door of neem contact op met de verhuurder zodat helemaal duidelijk is welke werkzaamheden u moet uitvoeren.
  • Is de nieuwe bewoner al in beeld? Vraag hen dan of zij eventueel meubels, vloeren of raamdecoratie willen overnemen. Dit bespaart u veel tijd en kan u zelfs geld opleveren.
  • Check voor beschadigingen: misschien is er tijdens de verhuizing iets beschadigd. Door dit zelf te herstellen voorkomt u onnodig hoge reparatiekosten.
  • Geen tijd om het huis goed leeg te halen en schoon te maken? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

bezemschoon opleveren vakman

Huis bezemschoon laten opleveren? Gratis offerte!

Zie je het niet zitten om het hele huis schoon te maken en leeg te halen? Twijfel dan niet en schakel de hulp in van een ontruimingsbedrijf in uw regio. Zij voeren schoonmaakwerkzaamheden uit, herstellen beschadigingen en verwijderen vloeren zodat u zelf niets meer hoeft te doen. Op zoek naar een bedrijf in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna een gratis offerte van een betrouwbaar ontruimingsbedrijf in uw regio. Zo profiteert u van een scherpe prijs en weet u zeker dat uw huis op tijd klaar is voor de oplevering!

Gratis offerte ontvangen!