Op zoek naar een geschikte verhuisverzekering?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuisverzekering


Gaat u verhuizen? Ook bij verhuizingen zit een ongeluk in een klein hoekje. Voor een zorgeloze verhuizing sluit u daarom een verhuisverzekering af. Met een verhuisverzekering wordt eventuele schade vergoed rondom de verhuizing, zoals kapotte spullen of een beschadiging aan de woning.

Op deze pagina leest u waarom een verhuisverzekering nodig is en welke opties u heeft. Ook leest u hoe u snel een goede verzekering afsluit.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal offertes van verhuisverzekering. De verzekerde bedragen kunnen wisselen, maar ook de premie die u betaalt. Door offertes te vergelijken kiest u gemakkelijk de beste verzekeraar. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Is een verhuisverzekering nodig?

Er kan tijdens het verhuisproces van alles gebeuren met uw inboedel. Daarbij moet u denken aan schade of diefstal, of spullen die kwijtraken. Uw inboedelverzekering dekt geen schade aan spullen die zich niet op het aangegeven adres bevinden. Ook kan er schade aan uw oude of nieuwe woning ontstaan. Om u tegen deze schade te verzekeren, is het verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten. De meeste verhuisbedrijven bieden een verzekering aan.

Verhuist u zonder verhuisbedrijf?

Ook bij zelf verhuizen is het mogelijk en verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele risico’s en weet u zeker dat eventuele schade vergoed wordt.

verhuisverzekering

Verzekeren bij een verhuizing: de mogelijkheden

Wilt u een verhuisverzekering afsluiten? Dan heeft u keuze uit verschillende soorten verzekeringen. De verzekerde bedragen kunnen onderling verschillen. Daarom is het belangrijk om de juiste verzekering te kiezen en de polisvoorwaarden goed door te nemen. Hieronder leest u meer over de verschillende verzekeringen: inboedelverzekering, standaard verhuisverzekering en all-risk verhuisverzekering.

Bespaar op de kosten van een verhuisverzekering!

Vergelijk offertes en ga voor de laagste prijs.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Inboedelverzekering

Waarschijnlijk heeft u voor uw spullen al wel een inboedelverzekering afgesloten. Deze verzekering vergoedt echter enkel schade die ontstaan is aan spullen op het adres waar de polis is afgesloten. Dat is dus waarschijnlijk uw oude woning. Binnenshuis zit u dus goed, maar buiten die woning zijn uw spullen vaak beperkt of helemaal niet verzekerd.

Bij een verhuizing zijn uw spullen verdeeld over twee woningen. Daarbij worden ze ook nog vervoerd. Door te verhuizen met alleen een inboedelverzekering, loopt u dus risico. Lees voor de verhuizing de polis goed door en sluit een extra verhuisverzekering af.

verhuisverzekeringen

Standaard verhuisverzekering

Verhuisbedrijven niet bij het keurmerk van de Erkende Verhuizer bieden een standaard verhuisverzekering aan. De voorwaarden van een dergelijke verzekering verschillen per verhuisbedrijf.

Waar moet u op letten?

De polisvoorwaarden verschillen per verhuisbedrijf. Neem deze altijd goed door. Het nadeel van een standaard verhuisverzekering is dat het eigen risico vaak hoger ligt. Er wordt bijvoorbeeld enkel schade vergoed die door de verhuizers veroorzaakt is. Maakt u zelf schade? Dan bent u niet verzekerd.

Deze verzekering is een goede keuze wanneer u uw boedel door het verhuisbedrijf laat verhuizen. Wanneer u dat zelf doet, sluit u beter een all-risk verzekering af.

Vind gemakkelijk een goedkope verhuisverzekering!

Ontvang gratis offertes, zonder verplichtingen.

Gratis offertes vergelijken

All-Risk verzekering

Verhuisbedrijven met het keurmerk Erkende Verhuizer bieden altijd een verzekering van uw inboedel tot een bedrag van €100.000,-. Bij een binnenlandse verhuizing bent u bovendien all-risk verzekerd. Dat betekent dat niet alleen schade aangebracht door de verhuizers wordt vergoed, maar ook schade door toedoen van uzelf.

Hoe wordt de waarde bepaald?

Het uit te betalen bedrag wordt altijd gebaseerd op de nieuwwaarde van uw spullen. U kunt dus altijd vervangende spullen kopen. Bij een internationale verhuizing moet u vaak een extra verzekering afsluiten, om ervoor te zorgen dat alle schade tijdens de reis gedekt is. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over beschadigingen, diefstal over vermissingen van boedel.

Wilt u meer weten over de kosten van een verhuizing? U leest het op deze pagina!

verhuisverzekering

Vergelijk gratis verhuisoffertes

Gaat u bijna verhuizen? Een ongeluk met een van uw spullen zit in een klein hoekje. Om ervoor te zorgen dat uw spullen in beide huizen en onderweg verzekerd zijn, is het verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten. Dan geniet u van een zorgeloze verhuizing.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal offertes van verhuisbedrijven uit de buurt. Door deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod, ziet u snel welke verhuisverzekering het beste bij uw wensen past. Zo vindt u altijd de verzekering die u zoekt, voor de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken!