Verhuisverzekering

Als u gaat verhuizen doet u er verstandig aan om een verzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die uw goederen verzekeren tijdens het verhuizen. Zo’n verhuisverzekering kunt u online afsluiten. U kunt hierbij kijken naar een verhuis verzekering, een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Heeft u een inboedelverzekering? Bij de meeste verzekeraars is uw inboedel maar gedeeltelijk verzekerd tijdens transport. Een inboedelschade bij transport kan door de verzekeraar vergoed worden als:

  • er een ongeval met de verhuiswagen heeft plaatsgevonden met gevolgen voor de inboedel;
  • er een blikseminslag is geweest;
  • hulpmiddelen onklaar geraakt zijn voor het laden en lossen;
  • er een gewelddadige beroving heeft plaatsgevonden.

In alle andere gevallen is de inboedel niet verzekerd tijdens de verhuizing. Alles dient dan ook met zorg ingepakt en uitgepakt te worden. Bij het afsluiten van een verzekering is het ook raadzaam om te kijken waarvoor u precies bent verzekerd. Of dat nu een verhuisverzekering, een inboedelverzekering of een opstalverzekering is.

Verhuisverzekering

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzekert u vrijwel alle spullen in en om uw huis. Deze spullen worden ook wel roerende zaken genoemd; goederen die verplaatsbaar en verhuisbaar zijn. Als er schade is aan uw woning wordt dit niet vergoed met een inboedelverzekering. Daarvoor is er een opstalverzekering. De meeste verhuizers gaan tijdens het verhuizen erg voorzichtig om met uw spullen, maar het kan gebeuren dat er spullen beschadigd raken of kwijtraken. Het is dan zaak om uit te zoeken wie er verantwoordelijk is: u of de verhuizer. Wanneer u kiest voor een Erkende Verhuizer, dekt u al een groot deel van dit risico en kunt u met een gerust hart verhuizen. De dekking van de inboedel verzekering is dan namelijk tot een bedrag van 10.000 euro gegarandeerd. Dit geldt niet voor beschadigingen die zijn opgelopen tijdens het inpakken, demonteren van verhuisgoederen of niet meer goed functionerende mechanische apparatuur en elektrische apparaten. Online kunt u eenvoudig een verzekering voor uw inboedel afsluiten. Dit is eigenlijk ook al een goede verhuisverzekering.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering of woonhuisverzekering kunt u alle beschadigingen aan u huis afdekken. U moet hierbij denken aan beschadiging door inbraak, brand, storm of blikseminslag. Aangezien uw huis vaak uw kostbaarste bezit is, doet u er verstandig aan om een opstalverzekering af te sluiten. Wanneer u een hypotheek hebt wordt een opstalverzekering vrijwel altijd verplicht gesteld, aangezien uw huis als onderpand dient voor de hypotheek. Als we kijken naar de verzekerde waarde van een opstal verzekering is dit altijd de herbouwwaarde. Stel uw huis wordt in zijn geheel verwoest door een brand. De woning moet dan opnieuw opgebouwd worden. De herbouwwaarde is het bedrag wat nodig is om de woning helemaal opnieuw op te bouwen. Als het verzekerde bedrag lager is dan de herbouwwaarde wordt de schadepost niet in zijn geheel vergoed. Het is dan ook niet mogelijk om uw huis opnieuw op te bouwen, tenzij u over eigen vermogen beschikt.

Schade bij verhuizing?

Wanneer u een verhuisbedrijf in hebt geschakeld bij de verhuizing en er is een beschadiging geconstateerd, dan zal de verhuizer hier een serviceformulier voor opstellen. Wanneer u na het verhuizen zelf de beschadiging hebt geconstateerd aan bijvoorbeeld uw meubels of piano dan kunt u dit melden aan de voorman of zelf een schriftelijke schademelding opstellen. In deze schademelding moet in ieder geval uw naam en adres en de datum staan. Daarnaast geef u een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van de situatie. Als het om een kleine beschadiging gaat, zal het in veel gevallen zelf kunnen worden hersteld. Bij grotere schades neemt een verhuisbedrijf contact op met de verzekeraar. Zij hebben vanzelfsprekend ook een verzekering en de verzekeraar van het verhuisbedrijf zorgt er dan voor dat het verder wordt afgewikkeld. Een goede verhuisverzekering is in elk geval geen overbodige luxe. Online kunt u bij diverse verzekeraars een verhuisverzekering afsluiten.

Verhuisverzekering offerte