Verhuizen naar Engeland

Heeft u altijd al gedroomd van verhuizen naar Engeland? Emigreren naar het Verenigd Koninkrijk brengt een aantal voordelen met zich mee, zoals goedkopere huizenprijzen en de beleefde cultuur die er heerst. Het is begrijpelijk dat emigreren flink wat stress met zich meebrengt, een verhuisbedrijf helpt u daarom met een verhuizing zonder stress.

Op deze pagina leest u wat de voordelen zijn van verhuizen naar Engeland. Ook leest u wat de verhuizing ongeveer gaat kosten en wat u moet regelen bij een emigratie naar Engeland. Besparen op de verhuiskosten? Vraag dan snel gratis offertes aan! Dit is helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

Start direct uw gratis offerteaanvraag.

verhuizen naar engeland

Waarom naar Engeland verhuizen?

Wonen in Engeland is voor veel mensen een echte droom. Engeland staat bekend om de prachtige natuur, maar er zijn ook bruisende en populaire steden te bezoeken. Door de Brexit zijn de huizenprijzen lager dan ooit, al is huren doorgaans iets duurder dan hier in Nederland. Er zijn dus verschillende redenen om naar Engeland te verhuizen: de natuur of cultuur, een relatie met een Engelse man of vrouw of verhuizen voor werk.

 • Engeland heeft een prachtig landschap.
 • De huizenprijzen zijn in Engeland lager dan in Nederland.
 • Engelsen zijn veel beleefder dan Nederlanders.
 • In Engeland zijn veel economische mogelijkheden.

Wat kost een verhuizing naar Engeland?

De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar Engeland liggen rond de €2.000,- tot €5.000,-. Deze prijzen zijn gebaseerd op het verhuizen van een gemiddeld 3-persoons huishouden. Op het moment dat u meer of minder verhuist, betaalt u meer of juist minder.

U heeft verschillende mogelijkheden om te verhuizen naar Engeland, namelijk met een vrachtwagen of via een container op een schip. Een verhuiswagen is een stuk goedkoper dan van een container. Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Prijstabel: kosten emigreren naar Engeland

Grootte van de inboedelSoort transportGemiddelde kosten *
1 slaapkamerVerhuiswagen€1.000,- tot €1.500,-
 Schip (in container)€2.300,- tot €3.100,-
3 slaapkamersVerhuiswagen€1.700,- tot €2.400,-
 Schip (in container)€4.900,- tot €6.600,-
5 slaapkamersVerhuiswagen€2.800,- tot €3.900,-
 Schip (in container)€7.400,- tot €10.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Checklist: wat moet ik regelen?

CM: interne link toevoegen: https://www.vsnm.nl/verhuizing-checklist/
Wanneer u naar Engeland gaat verhuizen, is het belangrijk om aan een aantal zaken te denken. In onderstaande checklist ziet u wat er geregeld moet worden. Zo dient u na te denken over uw bezittingen, zoals een auto of woning, maar ook belangrijke documenten zoals paspoort, rijbewijs en eventuele diploma’s. Als u uw complete inboedel gaat verhuizen, moet u een inklaringsvergoeding regelen en betaalt u mogelijk invoerkosten. Het is verstandig om een Engelse bankrekening te openen, anders kunt u geen woning huren. Bovendien moet u een beroepserkenning aanvragen en de emigratie melden bij de gemeente. Zorg ook dat u een zorgverzekering en pensioen regelt voor uw vertrek.

De checklist:

 • Legalisatie van belangrijke documenten: paspoort, rijbewijs, diploma’s
 • Inklaringsvergoeding en invoerkosten op inboedel
 • Engelse bankrekening aanvragen
 • Zorgverzekering en pensioen regelen
 • Beroepserkenning
 • Medische keuring ondergaan en een gezondheidsverklaring opstellen
 • Bij verhuizen met kind: onderwijs regelen
 • Bij verhuizen met huisdieren: inentingsverplichtingen checken en mogelijk quarantaine regelen

Goedkoop emigreren naar Engeland? Vind een betaalbaar verhuisbedrijf!

Vergelijk de tarieven en kies het bedrijf met de scherpste prijs.

Start nu de offerteaanvraag!
vrachtschip verhuizen

Emigreren naar Engeland: met verhuiswagen of schip?

Als u gaat emigreren naar Engeland dan kan dit op verschillende manieren. Groot-Brittannië is gemakkelijk te bereiken per boot. Kiest u er dan voor om uw inboedel te verhuizen met behulp van een verhuiswagen of wilt u de spullen laten verschepen?

Huurt u een vrachtwagen? Houd er dan rekening mee dat u deze vaak ook weer naar Nederland terug moet brengen. Door een professionele verhuizer in te schakelen hoeft u zelf niet heen en weer te rijden! Het voordeel van een vrachtwagen is dat uw spullen tegelijk bij u aankomen op locatie. Laat u de spullen verschepen dan bent u vaak iets voordeliger uit, maar duurt het ook langer voor uw inboedel aankomt.

verhuisbedrijf engeland

De services van een internationaal verhuisbedrijf

Als u de hulp van een internationaal verhuisbedrijf inschakelt, dan kunt u gebruik maken van verschillende diensten. U bepaalt zelf welke taken u uit handen geeft, en heeft daarmee een grote invloed op de totaalprijs. Denk bijvoorbeeld aan een montageservice of laat uw inboedel zelfs inpakken door professionele verhuizers.

Andere diensten waar u gebruik van kunt maken zijn de goederenopslag en het afsluiten van een verhuisverzekering.

Montageservice

Een vervelende klus bij een internationale verhuizing is het demonteren en monteren van meubilair. U schakelt eenvoudig de verhuisservice in die u helpt bij de montage.

Een verhuizer beschikt over de juiste kennis en gereedschappen, zodat uw meubilair vakkundig en snel gedemonteerd en weer gemonteerd wordt.

Regelen van een verhuisverzekering

Op het moment dat u kiest om te emigreren is het verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten. Deze verzekering die uw goederen verzekert tijdens het verhuizen. Dit zorgt ervoor dat u verzekerd bent in het geval er iets misgaat met de verhuizing. Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met een verhuizer die u helpt bij de internationale verhuizing. Er zijn diverse verhuisverzekeringen, namelijk de inboedelverzekering of opstalverzekering. Meer weten? Ga naar de pagina over verhuisverzekeringen.

Goederenopslag

Naast alle bovengenoemde diensten die een verhuizer aanbiedt, is het ook mogelijk dat hij de spullen voor u opslaat in een tijdelijke goederenopslag. Het voordeel hiervan is dat uw goederen warm, droog en veilig zijn opgeborgen. Er zijn verschillende groottes als het gaat om opslagruimtes. Een verhuisbedrijf regelt de goederenopslag voor u.

goederenopslag verhuizen

Emigreren naar Engeland na Brexit?

Verhuizen naar Engeland bracht altijd maar weinig problemen met zich mee, maar de Brexit zorgt voor onzekerheid. Hoe zit het met emigreren na de Brexit? Zolang Engeland nog onderdeel is van de EU heeft u geen verblijfsvergunning nodig. Wanneer de Brexit precies plaatsvindt is op dit moment nog onduidelijk. Pas daarna moet u een Britse verblijfsvergunning aanvragen. Als u dit doet, dan kunt u in de meeste gevallen uw Nederlandse nationaliteit niet behouden.

Op dit moment is nog niet precies duidelijk wat er verandert voor Nederlanders woonachtig in Engeland. Dit is volledig afhankelijk van de onderhandelingen tussen de VK en de EU.

Werken in Engeland

Werken in Engeland is voor veel Nederlanders aantrekkelijk. Waarom? De salarissen zijn vaak erg hoog. Daarnaast zijn er een aantal culture verschillen zichtbaar tussen Nederland en de UK. Zo staat de Engelse cultuur bekend om haar beleefdheid, wordt er formeler en zakelijker omgegaan met werknemers en is de manier van communiceren minder direct dan in Nederland.
Bovendien is er in Engeland meer sprake van hiërarchie in de bedrijfscultuur en is het gebruikelijk om netjes en zakelijk gekleed te gaan. De werktijden in Engeland zijn nagenoeg hetzelfde als in Nederland. Echter is het niet ongebruikelijk om 48 uur per week te werken.

verhuizing engeland

Wonen in Engeland

Gaat u verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk met uw partner, gezin of met kind? Dan heeft u ook een plek nodig om te wonen. Momenteel zijn de prijzen van koophuizen erg laag, dit komt door de Brexit. Het is op dit moment dus aantrekkelijker om zelf een huis te kopen.

U bouwt met een koophuis vermogen op en past het huis volledig aan aan uw wensen. Een huis huren is voordelig omdat u huurbescherming heeft en niet aansprakelijk bent voor onderhoud. Kiest u voor een koopwoning, dan moet u rekening houden met het feit dat het normaal is om te onderhandelen over de prijs.

Wilt u in de buurt van Londen wonen? Dan lopen de huizenprijzen steeds hoger op.

Verhuizen naar Engeland belasting

In Engeland werken veel werkgevers met het zogenoemde ‘PAYE’ systeem, dat er automatisch voor zorgt dat belastingen van uw maandelijkse salaris ingehouden worden. Belastingheffing bestaat uit Nationaal Insurance (NI) en loonbelasting, maar kan ook inclusief studieschuld en pensioencontributie zijn.

Controleren of uw werkgever het juiste bedrag betaalt?

Ga naar de website van gov.uk. De inkomstenbelasting in Engeland wordt, net als in Nederland, gebaseerd op de hoogte van het inkomen. In Engeland varieert dit tussen de 20% en 45%. Bovendien geldt de Personal Allowance, dit is een jaarlijks vrijgesteld bedrag waar geen belasting over betaald hoeft te worden. Dit bedrag ligt rond de £11.500,- of €12.600,-.

Verhuizen naar Engeland met schulden

In principe staat in de wet dat iedere Nederlander vrij is om het land te verlaten. Dus mocht u naar Engeland willen emigreren, bent u vrij dit te doen. Daar staat echter tegenover dat er een Paspoortwet is met betrekking tot belastingschulden en premies sociale verzekeringen. Dit houdt in dat, mocht u schulden bij de belastingdienst hebben, dit ervoor kan zorgen dat u Nederland niet mag verlaten en mogelijk zelfs een uitreisverbod krijgt.

Het is dus slim om uw schulden afbetaald te hebben alvorens u gaat emigreren. Heeft u een studieschuld en gaat u naar een SEPA-land verhuizen, dan betaalt u de studieschuld gewoon terug via automatische incasso. Meer weten over het terugbetalen? Ga naar de website van DUO.

emigreren engeland

Londen, Birmingham of Leeds?

Eén van de meest populaire steden om naartoe te verhuizen, is Londen. Londen is een van de belangrijkste metropolen in Europa en hier zijn veel internationale bedrijven gevestigd. Londen is vanwege zakelijke redenen dus een erg fijne stad om te wonen. Hoewel u minder belasting betaalt, zijn de woonkosten een stuk hoger dan in Nederland.

Een alternatief is Leeds. Wonen in Leeds is een stuk goedkoper, en ook hier is een brede banenmarkt. In Leeds vindt u meer dan 4.000 hectare aan parken en dat maakt het één van de groenste steden van Europa.

Ook Birmingham is onder Nederlanders een populaire stad om te wonen. De kosten voor levensonderhoud in Birmingham liggen een stuk lager dan in Amsterdam. Het is een echte studentenstad, veel Nederlanders besluiten daarom in Birmingham te studeren.

verhuisbedrijf offerteaanvraag

Naar Engeland emigreren? Schakel een internationaal verhuisbedrijf in!

Gaat u emigreren naar het Verenigd Koninkrijk? Zo’n grote verhuizing neemt ongetwijfeld flink wat extra werk met zich mee. Een internationaal verhuisbedrijf zorgt ervoor dat uw verhuizing naar Engeland soepel verloopt. Indien gewenst verhuizen zij uw inboedel in een container, of rijden zij de vrachtwagen naar uw nieuwe woonplaats.

Besparen op de verhuiskosten? Start nu de offerteaanvraag!

Besparen op de verhuiskosten doet u gemakkelijk met het vergelijken van offertes. Kies de verhuizer met het beste aanbod, en bespaar zo tot wel 30% op de totaalprijs! Dit maakt het zelfs mogelijk te emigreren met een klein budget. Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend: doe daarom vandaag nog een offerteaanvraag!