Verhuizen naar Engeland

Durft u de stap te maken om te verhuizen naar Engeland door bijvoorbeeld in Londen te gaan wonen? Emigreren naar Engeland brengt de nodige voordelen met zich mee, waaronder de taal en de beleefdheid van de mensen. Wonen en werken kan ook zeer voordelig zijn. Echter zorgt een internationale verhuizing vaak voor behoorlijk wat stress. U dient namelijk een aantal zaken goed te regelen voor uw vertrek. Op deze pagina vindt u een checklist met wat u moet regelen en wordt er dieper in gegaan op de kosten van de verhuizing en hoe het wonen en werken eraan toe gaat in Engeland. Om uw internationale verhuizing zorgeloos te laten verlopen, schakelt u het beste erkende verhuizers in. Vraag kosteloos offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met een aantal verhuisbedrijven die u graag van dienst zijn!

verhuizen naar engeland

Waarom naar Engeland verhuizen?

Overweegt u om naar Engeland te emigreren? Lees dan de volgende voordelen. Engeland heeft niet alleen een prachtig landschap en bruisende steden, de huizenprijzen zijn laag en de beleefdheid van Engelsen spreekt veel Nederlanders aan. Bovendien zijn er veel economische mogelijkheden en is Engeland bondgenoot van Amerika, waardoor een gevoel van veiligheid en macht aanwezig is. Andere redenen zijn vaak de taal en de manier van leven. Genoeg redenen dus om te verhuizen.

Checklist: wat moet ik regelen?

Wanneer u naar Engeland gaat verhuizen, is het belangrijk om aan een aantal zaken te denken. In onderstaande checklist ziet u wat er geregeld moet worden. Zo dient u na te denken over uw bezittingen, zoals een auto of woning, maar ook belangrijke documenten zoals paspoort, rijbewijs en eventuele diploma’s. Als u uw complete inboedel gaat verhuizen, moet u een inklaringsvergoeding regelen en betaalt u mogelijk invoerkosten. Het is verstandig om een Engelse bankrekening te openen, anders kunt u geen woning huren. Bovendien moet u een beroepserkenning aanvragen en de emigratie melden bij de gemeente. Zorg ook dat u een zorgverzekering en pensioen regelt voor uw vertrek.

De checklist:
 • Legalisatie van belangrijke documenten: paspoort, rijbewijs, diploma’s
 • Inklaringsvergoeding en invoerkosten op inboedel
 • Engelse bankrekening aanvragen
 • Zorgverzekering en pensioen regelen
 • Beroepserkenning
 • Medische keuring ondergaan en een gezondheidsverklaring opstellen
 • Bij verhuizen met kind: onderwijs regelen
 • Bij verhuizen met huisdieren: inentingsverplichtingen checken en mogelijk quarantaine regelen

Wat kost een verhuizing naar Engeland?

De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar Engeland liggen rond de €2.000,- tot €5.000,-. Deze prijzen zijn gebaseerd op het verhuizen van een gemiddeld 3-persoons huishouden. Op het moment dat u meer of minder verhuist, vallen de kosten lager of hoger uit. U heeft verschillende mogelijkheden om te verhuizen naar Engeland, namelijk met een verhuiswagen of via een container op een schip. Een verhuiswagen is een stuk goedkoper dan van een container. Kijk in onderstaande tabel voor meer gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Prijzen voor een verhuizing naar Engeland

Grootte van de inboedelSoort transportGemiddelde kosten *
1 slaapkamerVerhuiswagen€1.000,- tot €1.500,-
 Schip (in container)€2.300,- tot €3.100,-
3 slaapkamersVerhuiswagen€1.700,- tot €2.400,-
 Schip (in container)€4.900,- tot €6.600,-
5 slaapkamersVerhuiswagen€2.800,- tot €3.900,-
 Schip (in container)€7.400,- tot €10.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hoe naar Engeland verhuizen?

engeland verhuizing
U heeft de beslissing genomen om naar Engeland te emigreren. Maar hoe gaat het verhuizen in zijn werk? Groot-Brittannië ligt aan de overkant van het kanaal, wat betekent dat de inboedel vervoerd wordt met een verhuiswagen via de tunnel bij Calais, of via een container op een schip. Door een erkend verhuisbedrijf in te schakelen geeft u alle zaken rondom de verhuizing uit handen. De verhuizers komen uw inboedel en spullen ophalen, zorgen voor eventueel tijdelijke goederenopslag en brengen uw spullen eigenhandig, naar uw nieuwe huis in Engeland.

Services van een internationaal verhuisbedrijf

Het inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf is verstandig bij emigreren naar Engeland. De verhuizer biedt namelijk zijn service aan en neemt bepaalde zaken voor u uit handen. Zo pakt het verhuisbedrijf uw inboedel in, demonteert meubels en zorgt dat de inboedel op de plek van bestemming komt, ofwel via een verhuiswagen of wel via een container op een schip. Daarnaast kunnen zij douaneformaliteiten regelen. De verhuizer regelt en coördineert de complete verhuizing.
De services op een rij:

 • Meubels demonteren en monteren
 • Spullen inpakken
 • Inboedel inpakken en verhuizen
 • Regelen van douaneformaliteiten
 • Opslaan van goederen
goederen opslaan

Goederenopslag

Naast alle bovengenoemde diensten die een verhuizer aanbiedt, is het ook mogelijk dat hij de spullen voor u opslaat in een tijdelijke goederenopslag. Het voordeel hiervan is dat uw goederen warm, droog en veilig zijn opgeborgen. Er zijn verschillende groottes als het gaat om opslagruimtes. Een verhuisbedrijf regelt de goederenopslag voor u.

montageservice

Montageservice

Een vervelende klus bij een internationale verhuizing is het demonteren en monteren van meubilair. U schakelt eenvoudig de verhuisservice in die u helpt bij de montage. Een verhuizer beschikt over de juiste kennis en gereedschappen, zodat uw meubilair vakkundig en snel gedemonteerd en weer gemonteerd wordt.

Verhuisverzekering

Op het moment dat u kiest om te emigreren is het verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten. Deze verzekering die uw goederen verzekert tijdens het verhuizen. Dit zorgt ervoor dat u verzekerd bent in het geval er iets misgaat met de verhuizing. Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met een verhuizer die u helpt bij de internationale verhuizing. Er zijn diverse verhuisverzekeringen, namelijk de inboedelverzekering of opstalverzekering. Meer weten? Ga naar de pagina over verhuisverzekeringen.

Wilt u besparen op het emigreren naar Engeland?

Via het offerteformulier vraagt u kosteloos offertes aan en komt u in contact met een internationaal verhuisbedrijf!

Gratis offertes aanvragen

Verhuizing na de Brex-it?

Verhuizen naar Engeland na de Brexit brengt de nodige vragen met zich mee. Kan ik nog wel wonen en werken in de UK? Wordt het duurder of goedkoper? Niet alleen komt er meer administratie op uw bord terecht, maar ook de wachttijd wordt langer. Als het Verenigd Koninkrijk definitief de Brexit doorzet, wordt emigreren lastiger en een stuk duurder. De banenmarkt kan dan slinken, waardoor werk zoeken moeilijker wordt. De huizenprijzen kunnen stijgen en daarnaast is de kans aanwezig dat er andere gevolgen optreden. Groot-Brittannië mag bij vertrek uit de EU een volledig eigen wetgeving opstellen, wat het verkeer tussen personen en goederen bemoeilijkt.

Wonen in Engeland

Gaat u verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk met uw partner, gezin of met kind? Dan heeft u ook een plek nodig om te wonen. Momenteel zijn de prijzen van koophuizen erg laag, dit komt door de Brexit. Het is op dit moment dus aantrekkelijker om zelf een huis te kopen. U bouwt met een koophuis vermogen op en past het huis volledig aan aan uw wensen. Een huis huren is voordelig omdat u huurbescherming heeft en niet aansprakelijk bent voor onderhoud. Kiest u voor een koopwoning, dan moet u rekening houden met het feit dat het normaal is om te onderhandelen over de prijs. Wilt u in de buurt van Londen wonen? Dan lopen de huizenprijzen steeds hoger op.

londen

Werken in Engeland

Werken in Engeland is voor veel Nederlanders aantrekkelijk. Waarom? De salarissen zijn vaak erg hoog. Daarnaast zijn er een aantal culture verschillen zichtbaar tussen Nederland en de UK. Zo staat de Engelse cultuur bekend om haar beleefdheid, wordt er formeler en zakelijker omgegaan met werknemers en is de manier van communiceren minder direct dan in Nederland. Bovendien is er in Engeland meer sprake van hiërarchie in de bedrijfscultuur en is het gebruikelijk om netjes en zakelijk gekleed te gaan. De werktijden in Engeland zijn nagenoeg hetzelfde als in Nederland. Echter is het niet ongebruikelijk om 48 uur per week te werken.

verenigd koninkrijk

Belastingstelsel in Engeland

In Engeland werken veel werkgevers met het zogenoemde ‘PAYE’ systeem, dat er automatisch voor zorgt dat belastingen van uw maandelijkse salaris ingehouden worden. Belastingheffing bestaat uit Nationaal Insurance (NI) en loonbelasting, maar kan ook inclusief studieschuld en pensioencontributie zijn. Controleren of uw werkgever het juiste bedrag betaalt? Ga naar de website van gov.uk. De inkomstenbelasting in Engeland wordt, net als in Nederland, gebaseerd op de hoogte van het inkomen. In Engeland varieert dit tussen de 20% en 45%. Bovendien geldt de Personal Allowance, dit is een jaarlijks vrijgesteld bedrag waar geen belasting over betaald hoeft te worden. Dit bedrag ligt rond de £11.500,- of €12.600,-.

Verhuizen met schulden

In principe staat in de wet dat iedere Nederlander vrij is om het land te verlaten. Dus mocht u naar Engeland willen emigreren, bent u vrij dit te doen. Daar staat echter tegenover dat er een Paspoortwet is met betrekking tot belastingschulden en premies sociale verzekeringen. Dit houdt in dat, mocht u schulden bij de belastingdienst hebben, dit ervoor kan zorgen dat u Nederland niet mag verlaten en mogelijk zelfs een uitreisverbod krijgt.

Het is dus slim om uw schulden afbetaald te hebben alvorens u gaat emigreren. Heeft u een studieschuld en gaat u naar een SEPA-land verhuizen, dan betaalt u de studieschuld gewoon terug via automatische incasso. Meer weten over het terugbetalen? Ga naar de website van DUO.

Populaire steden om naar toe te verhuizen

In het Verenigd Koninkrijk zijn diverse steden populair om naartoe te verhuizen. Met stipt op één staat Londen. Dit komt omdat Londen een van de belangrijkste metropolen in Europa is en er veel grote internationale bedrijven gevestigd zijn. Daarnaast is het uitgebreide netwerk aan vervoersmogelijkheden in Londen ook fijn.

Andere populaire steden zijn Birmingham en Leeds. Birmingham omdat ze daar een hoge kwaliteit van leven kennen. Birmingham is modern, maar heeft zeker wel z’n charmes uit de 18e eeuw behouden. Het is een echte studentenstad en de economie is sterk en gevarieerd. Leeds is een mooie stad met veel parken, historische huizen en theaters. Daarnaast kent het een bruisend nachtleven en zijn er veel culturele events. Het is een relatief goedkope stad, bovendien zijn er veel banen beschikbaar en is het een ontzettend groene stad.

internationale verhuisfirma

Goedkoop naar Engeland verhuizen? Vergelijk offertes!

Emigreren naar Engeland brengt behoorlijk wat extra werk met zich mee. De gehele inboedel moet door een internationaal verhuisbedrijf verhuisd worden naar een ander land. Echter krijgt u er veel voor terug, namelijk een prachtig land met beleefde mensen en een goed klimaat. Wilt u goedkoop verhuizen naar Groot-Brittannië en besparen op de kosten? Dan vraagt u kosteloos prijsopgaven aan door het offerteformulier in te vullen. U ontvangt zo spoedig mogelijk van meerdere verhuisbedrijven een offerte op maat. Vergelijk onderling op prijs en aanbod en vind het juiste verhuisbedrijf voor uw verhuizing.