Top 8 meest gemaakte fouten bij het verhuizen

Gaat u verhuizen? Dit kan een hoop stress met zich meebrengen. Het is daarom verstandig om u goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding met behulp van een checklist voorkomt een hoop verhuisfouten en verhuisstress. U vindt hier de meest gemaakte fouten bij het verhuizen. Daarnaast geven we tips over hoe u deze verhuisfouten en verhuisstress voorkomt. Bent u opzoek naar een verhuisbedrijf dat u wil helpen bij verhuizen? VSNM is een netwerk van ervaren verhuisbedrijven. Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd het verhuisbedrijf met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.

verhuizen fouten

1. Te laat beginnen met inpakken

U schakelt waarschijnlijk hulp in van familie of een verhuisbedrijf om te helpen met het sjouwen van verhuisdozen. Het is erg onhandig als deze hulp moet wachten omdat u nog verhuisdozen moet inpakken. Indien u verhuizers hebt ingehuurd zal dit resulteren in hogere kosten vanwege de extra benodigde tijd. Bovendien veroorzaakt inpakken op het laatste moment veel verhuisstress. Inpakken kunt u ruim van tevoren zelf doen. Houd een checklist bij de hand en begin een aantal weken van tevoren met het inpakken van spullen die u voorlopig niet meer gebruikt. Zo kan op de dag van de verhuizing alle tijd aan het sjouwen en vervoeren worden besteed.

2. Slechte verhuisdozen

Eén van de meest voorkomende fouten bij het verhuizen is het onjuist inpakken van verhuisdozen. Mensen gebruiken plastic tasjes of vuilniszakken of ze stoppen een doos vol met te zware boeken. Dit is misschien goedkoop, maar niet de oplossing als u verhuisstress wilt voorkomen. Houd daarom rekening met de volgende tips. Zorg ervoor dat u degelijke verhuisdozen hebt. Dit voorkomt schade, bovendien zijn goede verhuisdozen makkelijk te sjouwen. Gebruik verhuisdozen van hetzelfde formaat zodat u ze makkelijk op elkaar stapelt. Denk tijdens het inpakken om het gewicht. U hebt altijd meer spullen dan u denkt, sla daarom voldoende verhuisdozen in.

verhuisfouten

3. Contracten te laat omzetten

Houd bij het verhuizen ook zeker rekening met het omzetten van contracten. Water, gas en licht is vaak wel aanwezig in een nieuwe woning. Dit geldt niet voor telefoon, televisie en internet. Een provider heeft vaak een aantal weken nodig om een verhuizing te verwerken. Eén van onze tips is om uw verhuizing circa twee maanden van te voren door te geven. Zet dit op uw checklist zodat u het omzetten onthoudt. Een ander punt op de checklist is het doorgeven van uw nieuwe adres. Doe dit ruim op tijd zodat u geen belangrijke post mist wanneer u bent verhuisd.

4. Geen parkeerplaats gereserveerd

Het niet regelen van een parkeerplaats is één van de veelvoorkomende fouten. Dit schiet er nog wel eens in als gevolg van verhuisstress. Het is echter erg belangrijk dat er genoeg plek is om de verhuiswagen te parkeren. Wanneer de verhuiswagen niet in de buurt kan parkeren dan zorgt dit voor vertraging en extra verhuisstress. Houd tijdens het opstellen van uw checklist daarom rekening met deze tips. Controleer of er bij uw oude én nieuwe huis genoeg parkeerruimte is voor de verhuiswagen of het meubeltransport. Zet zo nodig een deel van de stoep af. Controleer tevens of er smalle straatjes en dergelijke zijn waar de verhuiswagen of het meubeltransport wellicht niet langs kan.

5. Verkeerd inladen van de verhuiswagen

Het is wellicht goedkoop om geen verhuisservice in te huren. Het is echter belangrijk om te weten hoe u een verhuiswagen juist inlaadt. Hebt u wel een verhuisservice ingehuurd? Luister altijd naar de tips en instructies van de verhuizers. Bij het laden van een verhuiswagen wordt vaak gewerkt met een onderlaag en bovenlaag. Er wordt een strakke volgorde aangehouden zodat het inladen doelgericht en veilig wordt gedaan. Indien u rekening houdt met de veelgemaakte fouten bij het inladen dan bespaart u een hoop verhuisstress bij het verhuizen. Moet u veel meubels verhuizen? Wellicht is het inhuren van een meubeltransport een goed idee. Een meubeltransport is gespecialiseerd in het vervoeren van wasmachines, bedden, piano’s enzovoort.

6. Blokkeren van verhuislift

Andere veelgemaakte fouten zijn het blokkeren van een balkon of het niet regelen van toegang tot de nieuwe woning. Als u op een verdieping woont moet u waarschijnlijk gebruik maken van een verhuislift. Een verhuislift is vooral erg handig in combinatie met een meubeltransport. Een verhuislift takelt uw meubels snel naar beneden of omhoog. Zorg ervoor dat het balkon niet vol staat met spullen zodat de verhuislift gebruikt kan worden. Neem contact op met de buren voor eventuele toegang tot een gemeenschappelijke ingang of ruimte. Door deze fouten te vermijden hebben verhuizers en de verhuislift toegang tot uw woning. Dankzij deze tips vermijdt u veel verhuisstress.

verhuizen checklist

7. Geen gebruik maken van een checklist

Geen rekening houden met tips en niets voorbereiden behoren tevens tot veelvoorkomende verhuisfouten. Verhuizen is niet niks, dingen plannen is daarom cruciaal. Dankzij een checklist weet u welke dingen u moet afhandelen. Met een checklist behoudt u het overzicht wat verhuisstress voorkomt. Controleer wat u van te voren kunt regelen om uw verhuizing zo goedkoop mogelijk te houden. Schakel voldoende hulp en zo nodig verhuizers in. Vraag anderen naar hun ervaring met verhuisfouten zodat u de fouten zelf kunt vermijden. Een verhuisservice kan u tevens helpen en tips geven om verhuisfouten te voorkomen. Geen zin in stress? Besteed dan uw verhuizing uit.

8. Algehele onderschatting van het verhuizen

De laatste in het rijtje met verhuisfouten is de algehele onderschatting van het verhuizen. Het is belangrijk om van te voren goed in te schatten hoeveel werk verschaft moet worden. Door het totale volume te laag in te schatten lijkt het verhuizen misschien goedkoop. Als u hierin fouten maakt dan is het mogelijk dat u zich tijdens het verhuizen realiseert dat meer hulp nodig is. De verhuizers willen u hier vast en zeker mee helpen. Dit resulteert echter wel in hogere kosten waardoor het verhuizen plotseling minder goedkoop is. Wanneer u de benodigde hulp goed inschat komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Zo kunt u stressvrij verhuizen.

verhuisstress

Hulp nodig? Vrijblijvende offertes!

Dankzij een goede voorbereiding voorkomt u veelgemaakte verhuisfouten. Een verhuisbedrijf heeft veel ervaring met verhuizen en kent daardoor de meest gemaakte verhuisfouten. Bent u opzoek naar een goedkoop verhuisbedrijf wat u wil helpen bij het verhuizen? VSNM is een netwerk van verhuizers met vele jaren ervaring. Bij ons vraagt u gratis meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de verhuisservice met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Met vragen over het maken van een checklist of veelgemaakte verhuisfouten bent u tevens van harte welkom.