Verhuizen naar Australië


Naar Australië verhuizen met gezin en huisdieren? Mogelijk een droom voor u die uitkomt. Er zijn diverse redenen waarom mensen naar Australië emigreren. Of u nu als expat, student of ondernemer gaat, het is belangrijk om u goed voor te bereiden. Op deze pagina vindt u meer informatie over verhuizen naar Australië, over een huis kopen of een huis huren, wat de kosten zijn voor internationaal verhuizen en een handige checklist. Heeft u hulp nodig bij het verhuizen of wilt u meer informatie over praktische zaken? Vraag dan geheel gratis offertes aan via het offerteformulier. U komt dan in contact met meerdere verhuisbedrijven die u graag van dienst zijn. Vergelijk onderling en bespaar op de kosten!

verhuizen naar australie

Waarom emigreren?

Het land ‘Down Under’ biedt allerlei mogelijkheden voor immigranten die hun geluk willen beproeven met gezin. Waarom is het aantrekkelijk om naar Australië te verhuizen? Het land heeft, naast een aangenaam klimaat met een schitterend en divers landschap ook een hoge levensstandaard en een goed lopende economie. De mentaliteit die heerst is eenvoudig, hierdoor zijn Australiërs toegankelijk en sociaal. Bent u op zoek naar ruimte en rust? Dan vindt u dit zeker in Australië. Andere redenen voor Nederlanders om te emigreren zijn de democratie, veiligheid en het gevoel van vrijheid.

Wat kost verhuizen naar Australië?

Een verhuizing naar Australië is niet goedkoop. De kosten starten vanaf €3.300,- en lopen op tot zo’n €16.000,-. Wat de exacte prijzen zijn, is lastig vooraf te benoemen. Dit komt omdat het vooral afhangt van de hoeveelheid spullen die u heeft, met hoeveel mensen u verhuist en wanneer u gaat verhuizen. Verhuist u naar een woning met 3 slaapkamers, inclusief inboedel en btw? Dan liggen de kosten tussen de €8.000,- en €10.500,-. Wilt u meer weten over de kosten? Vraag dan geheel kosteloos offertes aan via het offerteformulier. Zo komt u in contact met een internationaal verhuisbedrijf.

Overzicht van de kosten voor verhuizen naar Australië

Grootte van de woningGemiddelde kosten *
1 slaapkamer€3.300,- tot €4.500,-
2 slaapkamers€4.500,- tot €6.000,-
3 slaapkamers€8.000,- tot €10.500,-
4 slaapkamers€8.500,- tot €11.500,-
5 en meer slaapkamers€12.000,- tot €16.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Video: emigreren naar Australië

In onderstaande video ziet de ervaring van een stel dat naar Australië is geëmigreerd.

Checklist: hoe verhuizen naar Australië?

De knoop is doorgehakt: u gaat met gezin vanuit Nederland emigreren naar Australië. Een spannende gebeurtenis waar u veel voor moet regelen. Bovendien moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hoe u dit precies aanpakt, leest u in onderstaande checklist. U vindt hieronder meer informatie over een visum aanvragen, zorgverzekering regelen en wonen en werken in Australië. Schakel de hulp van een internationaal verhuisbedrijf in om de verhuizing soepel te laten verlopen.

Visum aanvragen

Als u naar Australië gaat emigreren heeft u een visum nodig. Zorg dat u dit ruim van tevoren regelt, want een visum krijgt u niet zomaar. Bovendien zijn er allerlei verschillende soorten visa, dus is het verstandig om u van tevoren hierover in te lezen. Voor een visumaanvraag heeft u diverse documenten nodig, zoals diploma’s en referenties en krijgt u een medische check. Er zijn diverse soorten visa, een business visa, skilled visa en family visa. Er is ook een tijdelijk visum, voor als u slechts een aantal jaren in Australië wilt wonen en werken. Een visum wordt alleen uitgereikt als u aan alle voorwaarden van de Australische regering voldoet. Ga naar de website van the Australian Government voor meer informatie over emigreren naar Australië en het aanvragen van een visum.

Zorgverzekering regelen

De gezondheidszorg in Australië wordt als een van de efficiëntste ter wereld gezien. Het zorgverzekeringssysteem in Australië heet Medicare en is voor alle Nederlanders toegankelijk. Een basiszorgverzekering afsluiten is verplicht, net als in Nederland. Sluit u zich met gezin aan bij Medicare? Dan is het wel van belang om een zorgpas aan te vragen, dit is gratis. De kosten voor Medicare worden gebaseerd op de hoogte van het inkomen. Naast Medicare is het mogelijk om een aanvullende particuliere zorgverzekering af te sluiten. Meer informatie over Medicare? Ga naar humanservices.gov.au voor meer informatie.

Huis kopen of huren?

Om te kunnen wonen in Australië heeft u natuurlijk een huis nodig. Voor zowel huur- als koopwoningen kunt u bij een makelaar terecht. Maar wat is nou voordeliger, een huis kopen of een huis huren? Veel woningen zijn in de handen van particulieren. Bent u nieuw in Australië is dit een voordeel, vaak omdat de woningen gemeubileerd zijn. Gaat u bij een makelaar kijken om een huis te huren, dan is het slim om eerst te kijken of het huis niet op de markt staat via een particulier.

emigreren australie

Werken in Australië?

Wanneer u (tijdelijk) gaat verhuizen naar Australië met gezin en huisdieren en er wilt wonen en werken, is het van belangrijk om een werkvisum aan te vragen. Bovendien kan het voorkomen dat u voor uw werk bij een beroepsorganisatie ingeschreven moet staan of een licentie moet hebben van de staat. Vast werk vinden is vaak best lastig, daarom is het belangrijk om te netwerken. In Australië gaat het werken er relaxed aan toe, er is vooral sprake van een informele bedrijfscultuur. De arbeidsomstandigheden worden bepaald door de arbeidsovereenkomst die afgesloten is.

inboedel verschepen

Inboedel verschepen

Internationaal verhuizen naar Australië gebeurt per vliegtuig of boot. Uw inboedel en spullen worden ingeladen in een stalen container of in kisten. Het verhuisbedrijf in Nederland laadt alles in en het partnerbedrijf in Australië lost de boedel en zorgt voor de rest van de verhuizing. Het verhuizen van een container per schip duurt gemiddeld 6 tot 9 weken. Begin dus op tijd met voorbereiden.

Emigreren naar Australië en besparen op de kosten?

Door offertes aan te vragen komt u in contact met verhuisbedrijven. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Wat regelt een internationaal verhuisbedrijf voor u?

Schakel een verhuisbedrijf in die u helpt bij het verhuizen. Niet alleen regelen ze de verhuizing, ze demonteren uw meubels, daarnaast pakken ze ook uw inboedel en spullen in en zorgen dat deze verscheept worden. Waar nodig slaan zij goederen voor u op. Daarnaast helpen ze u bij het regelen van douaneformaliteiten en zorgen ze, dat wanneer u aankomt in Australië, de verhuizers klaar staan om te helpen met monteren van meubilair.

Laat uw inboedel inpakken

Emigreren naar het buitenland is een behoorlijke onderneming wat voor stress kan zorgen. Het inpakken van uw inboedel is vaak een minder leuke klus. Laat dit daarom doen door een verhuisbedrijf. Zij helpen u bij het inpakken van uw spullen en zorgen ervoor dat het in de juiste container van het schip terechtkomt.

Demontage- en montageservice

Een andere dienst die een verhuizer aanbiedt, is het demonteren van meubels. Het is een vervelende klus om zelf te doen en zonder de juiste kennis en gereedschappen is het vaak een flinke uitdaging. Een verhuizer staat voor u klaar en zorgt dat het meubilair gedemonteerd wordt. De montagedienst beschikt over ervaring en kennis en heeft de juiste gereedschappen bij zich om al uw meubilair snel en vakkundig te demonteren.

Goederen opslaan

U gaat emigreren naar Australië en komt in een kleiner huis terecht. De kans is dan aanwezig dat u niet uw gehele inboedel vanuit Nederland mee kan nemen. Het is een optie om uw meubels te verkopen, maar een goedkopere goederenopslag is ook een oplossing. Zo kunt u een opslagbox huren en hier alles in opslaan wat u niet mee kunt nemen. Vraag een verhuizer naar de mogelijkheden!

Verhuisverzekering afsluiten

Op het moment dat u gaat verhuizen naar het buitenland, doet u er verstandig aan om een verhuisverzekering af te sluiten. Deze verkering voorkomt dat, mocht er iets misgaan tijdens het verhuizen, u hier tegen verzekerd bent. Er zijn diverse verzekeringen, namelijk de inboedelverzekering, die vrijwel alle spullen in en om uw huis verzekert en de opstalverzekering. Deze verzekering dekt alle beschadigingen aan een huis. Wilt u advies over een verhuisverzekering? Vraag offertes aan en kom in contact met een erkend verhuizer.

sydney

Verhuizen naar één van de grote steden

Wanneer Nederlanders emigreren naar Australië gaan zij vaak wonen en werken in of in de buurt van een grote stad. Populaire steden zijn Sydney, Perth en Melbourne. Deze steden staan in de lijst van meest leefbare steden ter wereld.

Perth kent een hoge levensstandaard én beschikt over de beste stranden van het land. Melbourne heeft ontzettend goed onderwijs en betrouwbare zorg en Sydney heeft een dynamische culturele scene en de beste restaurants van het land. Andere populaire steden zijn Adelaide en Brisbane.

verhuisbedrijf internationaal

Verhuisoffertes eenvoudig en snel vergelijken!

Heeft u plannen om alleen, met uw partner of met gezin te emigreren naar Australië om daar te wonen en werken? Of verhuist u tijdelijk naar Australië voor werk? Dan wilt u natuurlijk ook dat het verhuizen soepel verloopt. U moet allerlei dingen regelen, een visum aanvragen en aan bepaalde eisen voldoen. Lees de checklist voor een aantal tips. Heeft u hulp nodig bij de emigratie en wilt u meer weten over de kosten van een dergelijke verhuizing? Dan schakelt u het beste een internationaal verhuisbedrijf in. Hoe? Door gratis offertes aan te vragen via het offerteformulier. U ontvangt van diverse verhuizers een offerte op maat. Vergelijk onderling en bespaar op de kosten!