Kosten verhuizing

Een verhuizing kan veel stress en hoge kosten met zich meebrengen. Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Dankzij voorbereidingen kunt u stress voorkomen. Daarnaast bespaart u hierdoor wellicht op de verhuiskosten. Bent u opzoek naar een verhuisservice die u kan helpen bij uw verhuizing? Bij ons zit u goed! VSNM is een netwerk van verhuisbedrijven met vele jaren ervaring. Via de contactpagina vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u altijd de verhuisservice met de beste voorwaarden en de laagste prijzen. U leest hier meer over de verschillende kosten welke een verhuizing met zich meebrengt.

kosten verhuizing

Zelf verhuizen

Veel mensen verhuizen zelf. Ze verzamelen verhuisdozen en regelen een busje. Familie en vrienden helpen vervolgens bij de verhuizing. Het is niet moeilijk om dit zelf te doen, zolang u genoeg tijd hebt. Door zelf te verhuizen bespaart u op de kosten van verhuizers en een verhuiswagen. Vindt u het vooral belangrijk dat uw verhuizing goedkoop is? In dat geval is zelf verhuizen waarschijnlijk de beste keuze. De klus uitbesteden aan een verhuisbedrijf kan u echter een hoop moeite en tijd besparen. Het enige nadeel is dat u hogere kosten kwijt bent voor het inhuren van een verhuisservice. Door de kosten en voor- en nadelen met elkaar te vergelijken maakt u een weloverwogen keuze. Wilt u stressvrij verhuizen, of zo goedkoop mogelijk?

Kosten verhuisbedrijf

De kosten van een verhuisservice bestaan vooral uit voorrijkosten, kosten van verhuizers en van een verhuiswagen. De kosten van een erkend verhuisbedrijf liggen hoger dan de kosten van een niet erkend verhuisbedrijf. Een erkend verhuisbedrijf is goed verzekerd tegen schades. Ze komen vaak uw inboedel bezichtigen waarna een vaste prijs volgt. Een erkend verhuisbedrijf wordt vaak bij een buitenlandse- of bedrijfsverhuizing ingezet. Een niet erkend verhuisbedrijf is in verhouding goedkoop. Ook deze is meestal goed gedekt tegen schades. Een niet erkend verhuisbedrijf hanteert echter een uurtarief. Een erkend verhuisbedrijf kost circa €30,- tot €50 per uur, per verhuizer. Een niet erkend verhuisbedrijf kost circa €24,- tot €30,- per uur, per verhuizer.

kosten verhuisbedrijf

Verhuizers

Verhuizers vervoeren uw inboedel van uw nieuwe naar uw oude huis. Ze sjouwen verhuisdozen uit uw oude huis, de wagen in en uw nieuwe huis in. Ook helpen ze bij andere werkzaamheden zoals het in- en uitpakken van dozen en het loskoppelen van een wasmachine. Bij het huren van een verhuiswagen is vaak 1 verhuizer inbegrepen. Als u meer wilt inschakelen zal dit in hogere kosten resulteren. Met meerdere verhuizers zult u echter sneller kunnen lossen en laden. Het is dus mogelijk dat het inhuren van meerdere verhuizers voor u juist redelijk goedkoop uitpakt. Het inschakelen van extra verhuizers via een verhuisservice kost ongeveer €30,- per verhuizer, per uur.

Verhuiswagen of verhuiscontainer

U kunt verhuizen met behulp van een verhuiswagen of verhuiscontainer. Let bij het inschakelen van een verhuiswagen op eventuele extra kosten zoals voorrijkosten en de transportkosten tussen uw oude en nieuwe huis. Verhuisbedrijven geven meestal de eerste kilometers gratis. De tarieven van een verhuiswagen van 20 m3 met 1 verhuizer bedragen circa €60,- per uur. Een andere optie is het inschakelen van een verhuiscontainer. Een verhuiscontainer wordt meestal op de dag van de verhuizing bij het oude adres neergezet. U vult deze en vervolgens wordt de verhuiscontainer naar uw nieuwe adres gebracht. Het huren van een verhuiscontainer (3 m3 tot 35 m3) kost circa €100,- tot €1.200,-.

Verhuislift

Als u in een flat of appartement woont is een verhuislift ideaal. Een verhuislift kan tevens uitkomst bieden indien het trappenhuis van uw appartement te smal is om meubels te vervoeren. Dankzij een verhuislift hoeft u niet met zware meubels zoals een bank of koelkast te sjouwen. Uw woning blijft onbeschadigd en u bespaard tijd. De prijzen van een verhuislift liggen rond de €65,- per uur. Houd er rekening mee dat een verhuiswagen niet zomaar overal mag parkeren. Controleer daarom altijd of er een parkeervergunning nodig is voordat u een verhuislift inhuurt. De kosten van een parkeervergunning verschillen per gemeente. De prijzen liggen tussen de €20,- en €50,-.

Extra opties

Het is mogelijk om andere opties van de verhuisservice toe te voegen. De extra opties zijn van invloed op de verhuiskosten. Zo kunt u bij een verhuisbedrijf verhuisdozen huren. Gaat u verhuisdozen huren? Lever deze dan na de verhuizing weer in. Bij het huren van verhuisdozen is het echter belangrijk om van te voren te weten hoe lang u deze nodig hebt. Verhuisdozen huren kan al vanaf €0,30 per week. Voor circa €40,- per uur pakken verhuizers uw spullen in. Voor dezelfde prijzen doen ze klusjes zoals het demonteren van meubels. Het verhuizen van een piano kost ongeveer €200,- tot €350,-. Als u dit door een professional laat doen dan is de piano verzekert.

kosten verhuisservice

Bedrijfsverhuizing

Een bedrijfsverhuizing is meestal gecompliceerder dan een particuliere verhuizing. Een bedrijfsverhuizing kan veel tijd in beslag nemen. Het is verstandig om dit aan een professionele verhuisservice over te laten zodat de bedrijfsprocessen zoveel mogelijk door kunnen gaan. De kosten van een bedrijfsverhuizing hangen uiteraard af van de grootte van de bedrijfsinventaris. Daarnaast is de hoeveelheid extra verhuizers evenals de voorrijkosten hier van invloed op. Bij een bedrijfsverhuizing van 50 werkplaatsen, 10 verhuisdozen per persoon en een oppervlakte van 300 m3 bedragen de verhuiskosten ongeveer €5.900,-. Hierbij inbegrepen zijn 3 grote verhuiswagens, 8 verhuizers en 2 maal een verhuislift.

Wat kost internationaal verhuizen?

Emigreren brengt stress met zich mee. Het is daarom verstandig om een ervaren verhuisservice in te schakelen. U begrijpt dat een internationale verhuizing nog meer verhuiskosten met zich meebrengt. De verhuiskosten naar het buitenland hangen af van het land waar de verhuizing naartoe gaat. De verhuiskosten per vliegtuig liggen hoger dan de verhuiskosten per verhuiswagen. Hierbij geldt tevens, hoe groter uw inboedel, hoe groter het transportmiddel moet zijn. Daarnaast is de bereikbaarheid van de locatie van invloed op de verhuiskosten. Een verhuizing naar een locatie in Alaska zal bijvoorbeeld duurder zijn dan een verhuizing naar Missouri. Voor een indicatie van de prijzen bij een internationale verhuisservice kunt u het beste offertes aanvragen.

prijzen verhuiswagen

Verhuiskostenvergoeding

Wilt u goedkoop verhuizen? Controleer of u recht hebt op een verhuiskostenvergoeding. Als uw verhuizing verplicht is omdat uw woning gerenoveerd of gesloopt wordt, dan hebt u wellicht recht op een verhuiskostenvergoeding. Een verhuurder is u tevens een verhuiskostenvergoeding schuldig indien de huur wordt beëindigd omdat hij een geldend bestemmingsplan wil verwezenlijken. De verhuiskostenvergoeding is een tegemoetkoming in herinrichtingskosten en verhuiskosten. Bij een bedrijfsverhuizing zijn sommige kosten aftrekbaar. Zit uw eenmanszaak op hetzelfde adres als uw woning? In dat geval is het mogelijk om tot een derde van de verhuiskosten af te trekken. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

verhuiskosten

Goedkoop verhuizen: offertes vergelijken

U begrijpt dat een verhuizing veel verhuiskosten met zich meebrengt. U voorkomt veel tijd en stress als u uw verhuizing aan een verhuisservice overlaat. Wilt u goedkoop verhuizen? Het is mogelijk om bepaalde dingen zelf te doen zoals het inpakken van verhuisdozen. Hierdoor bespaart u op de kosten. Daarnaast is het verstandig om verschillende offertes te vergelijken. VSNM is een netwerk van verhuisbedrijven. Bij ons vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kiest u altijd het bedrijf met de beste voorwaarden en de laagste prijzen. Ook met vragen over onze verhuisservice bent u bij ons van harte welkom! Wij wensen u alvast veel plezier toe in uw nieuwe woning of bedrijfspand.