Kosten verhuizing

Verhuizing in het verschiet? Kies een goedkoop verhuisbedrijf zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten. Goedkoop verhuizen met de hulp van professionele verhuizers is zeker mogelijk! Geef alleen het vervoer uit handen of kies voor luxe en maak gebruik van de inpakservice!

Wilt u ook besparen op de kosten? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende verhuiskosten. U vindt hier het gemiddelde tarief van een verhuisbedrijf en leest u met welke bijkomende kosten u rekening moet houden. Ten slotte lees u hoe u gemakkelijk kunt besparen op de kosten.

kosten verhuizing

Goedkoop verhuizen? Vraag gratis offertes aan en vergelijk!

Wie zegt dat verhuizen met de hulp van een professionele verhuizer duur moet zijn? Door de kosten van verschillende verhuizers met elkaar te vergelijken, vindt u gemakkelijk het verhuisbedrijf met de laagste prijs per uur. Zo verhuist u goedkoop, mét de hulp van een ervaren verhuisbedrijf! De ervaring leert dat u met het vergelijken tot wel 40% op de totale verhuiskosten bespaart. Dat wilt u toch ook? Vraag snel gratis offertes aan en vind een betrouwbaar verhuisbedrijf bij u in de buurt.

Wat kost een verhuizing?

Een gemiddelde verhuizing kost rond de €800,- tot €1.000,-. Hierbij gaat het om een verhuizing met een verhuiswagen van 50 m³ en de hulp van 2 professionele verhuizers. Uiteraard maakt u de verhuizing zo duur of goedkoop als u zelf wilt.

Hoe dan?

Door zelf bepaalde onderdelen van de verhuizing uit te voeren, bespaart u flink op de verhuiskosten. Pak bijvoorbeeld zelf uw spullen in en regel alleen een verhuiswagen met chauffeur voor professioneel vervoer. Of huur juist een kleinere verhuiswagen, als uw inboedel niet heel groot is. Verhuist u zo goedkoop mogelijk? Dan liggen de verhuiskosten rond de €400,- tot €600,-.

kosten verhuisbedrijf

Wat kost een verhuisbedrijf?

Het gemiddelde tarief van een verhuizer ligt rond de €40,- per uur. Deze verhuizer is in te zetten voor bijvoorbeeld inpakken, verhuizen of voor het (de)monteren van uw meubels.

Maar wist u dat de verhuiskosten per verhuisbedrijf verschillen?

Een goedkoop verhuisbedrijf vraagt bijvoorbeeld ongeveer €30,- per uur, en een duurder verhuisbedrijf heeft een gemiddelde prijs van €50,- per uur. Vaak heeft de prijs per uur te maken met de ervaring van het verhuisbedrijf. Toch hoeft een goedkope verhuizer niet te betekenen dat deze vakman minder kwaliteit levert! Om verzekerd te zijn van de beste prijs is het dus verstandig om verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken.

kosten verhuiswagen

Wat kost een verhuiswagen huren?

Een verhuiswagen is, zeker bij een grote inboedel, erg belangrijk. Hoeveel dit kost is onder andere afhankelijk van het formaat van de verhuiswagen. Een wagen van 20 m³ is groot genoeg bij het verhuizen van een appartement of tussenwoning. Dit kost gemiddeld €60,- per uur. Bij deze prijs zit de hulp van 1 verhuizer inbegrepen.

Heeft u meer ruimte nodig? Ga dan voor een verhuiswagen van 50 m³. Dit kost u ongeveer €70,- per uur.

Houd er rekening mee dat de totale kosten voor de verhuiswagens afhankelijk is van meerdere factoren. Zo betaalt u zelf voor de benzine. Daarnaast zit er bij de huur van verhuiswagens vaak een vrij aantal kilometers inbegrepen. Moet u verder rijden, dan liggen de kosten ook hoger.

Kosten verhuizing

DienstGemiddelde kosten verhuisbedrijf*
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€60,- per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€70,- per uur
Verhuizers
Laag tarief verhuizer€30,- per uur
Gemiddeld tarief verhuizer€40,- per uur
Hoog tarief verhuizer€50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Goedkoop verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf?

Vergelijk meerdere verhuisbedrijven en bespaar gemakkelijk tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren zijn van invloed op de kosten?

Naast het tarief van het verhuisbedrijf, zijn er vaak andere factoren die de totale verhuiskosten beïnvloeden. Wilt u bijvoorbeeld snel verhuizen? Dan komt de hulp van een extra verhuizer van pas. En wilt u liever verhuizen in het weekend, zodat u geen vrije dagen hoeft op te nemen? Houd dan rekening met hogere verhuiskosten dan doordeweeks.

De totale verhuiskosten zijn afhankelijk van meerdere factoren:

 • eventuele voorrijkosten van het verhuisbedrijf;
 • een parkeervergunning, als je verhuist van of naar een appartement midden in de stad;
 • de kosten voor extra verhuizers, bijvoorbeeld voor de montageservice;
 • verhuizen in het weekend of spoed.

Extra bijkomende verhuiskosten

Er zijn verschillende extra verhuiskosten om rekening mee te houden. Deze kosten spelen niet voor iedereen een rol: als u verhuist naar een woonboerderij op het platteland dan heeft u waarschijnlijk geen vergunning voor het parkeren nodig. Maar als u woont in een drukke straat in een grote stad, dan juist weer wel.

Andere extra verhuiskosten waar u mogelijk rekening mee moet houden zijn de kosten voor extra verhuizers, de verschillende verhuisdiensten en wanneer u verhuist. Wist u dat het vaak duurder is om te verhuizen in het weekend?

Hieronder leest u meer over de bijkomende kosten om rekening mee te houden.

De kosten voor het vervoer

Een verhuisbedrijf rekent een vaste prijs voor het vervoer van uw inboedel. Maar dat is niet het enige. Zo betaalt u bijvoorbeeld voorrijkosten. Dit zijn kosten die u betaalt, nog voordat de verhuizers aan het werk zijn gegaan. De voorrijkosten liggen gemiddeld rond de €20,- tot €50,-.

Daarnaast zijn er nog de transportkosten.

Meestal zit er bij de huur van een vrachtwagen een vrij aantal kilometers inbegrepen. Heeft u meer kilometers nodig, dan zit hier een meerprijs aan vast. Deze ligt gemiddeld tussen de €0,50 tot €1,- per kilometer.

prijs huren verhuiswagen

Parkeervergunning aanvragen

Heeft u al gecontroleerd of u een vergunning of ontheffing voor het parkeren bij uw verhuizing nodig hebt? Het is voor de verhuizing wel zo praktisch om de wagen naast de woning te zetten, maar dat is niet altijd zomaar toegestaan.

Hoeveel een parkeervergunning voor uw verhuizing kost, is afhankelijk van de gemeente. Het kost gemiddeld €20,- tot €50,-. Controleer bij uw gemeente of een vergunning noodzakelijk is. Een verhuisbedrijf bij u in de buurt weet vaak ook of dit wel of niet verplicht is.

Weekendtoeslagen en verhuizen met spoed

Verhuizen in het weekend is duurder dan doordeweeks. Is een doordeweekse verhuizing echt geen optie? De weekendtoeslag varieert van 25% tot wel 75% bovenop de originele kosten. Houd hier dus rekening mee met het plannen van uw verhuizing.

Hoe zit het in geval van spoed?

Moet u plotseling verhuizen en heeft u deze week nog de hulp van een verhuisbedrijf nodig? Voor een spoedverhuizing betaalt u een toeslag van gemiddeld 15% bovenop de oorspronkelijke prijs.

Extra verhuiskosten

FactorGemiddelde prijzen*
Voorrijkosten€20,- tot €50,-
Transportkosten€0,50 tot €1,- per kilometer
Parkeervergunning€20,- tot €50,-
WeekendtoeslagTussen de 25% en 75% bovenop de kosten
SpoedverhuizingToeslag van ongeveer €15%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De prijzen verschillen per verhuisbedrijf. Vraag gratis offertes aan voor exacte kosten.

Vergelijk verhuisbedrijven bij u in de buurt en bespaar op de verhuiskosten!

Kies gemakkelijk voor het verhuisbedrijf met het beste aanbod.

Gratis offertes aanvragen

Wat kosten extra verhuisdiensten bij uw verhuizing?

Gaat u verhuizen? Maak het uzelf zo gemakkelijk mogelijk met extra verhuisdiensten. Verhuizers zijn in te zetten voor verschillende diensten: laat uw inboedel bijvoorbeeld inpakken, of besteed het vervoer van uw wasmachine of verhuislift uit aan een ervaren verhuizer. Zo verhuist u snel en zonder stress!

Inboedel laten inpakken

Het is één van de meest gevreesde taken bij een verhuizing: het inpakken van de inboedel. Met de inpakservice hoeft u zich hier niet meer druk om te maken. De verhuizers komen op de dag van de verhuizing bij u langs en pakken in een razend tempo al uw inboedel in. Zij labelen alle verhuisdozen zodat deze in uw nieuwe woning direct op de juiste plek komen te staan.

De inpakservice kost ongeveer €40,- per uur.

Montage van meubels

Zit de hectische verhuizing er eindelijk op: moet u nog uw bed volledig in elkaar schroeven. Natuurlijk heeft u de handleiding niet bij de hand en zitten de schroeven verstopt in een verhuisdoos. Maar waar? Met de montageservice heeft u hier geen last van. De vakmannen demonteren ’s ochtends uw meubels en zetten deze aan het einde van de dag weer voor u in elkaar.

De meubelmontage service kost gemiddeld €40,- per uur.

Het gemak van een verhuislift

Verhuist u van of naar een appartement? Voorkom dat u zware verhuisdozen of meubels zelf drie trappen naar boven moet tillen. Met een lift tilt u met één druk op de knop alle zware meubels naar boven. Let wel op dat er een raam of deur groot genoeg moet zijn om uw spullen naar binnen te tillen.

De lift service kost gemiddeld €65,- per uur. Dit is de huur van een professionele verhuislift én de hulp van een ervaren verhuizer.

kosten verhuislift

Piano verhuizen kosten

Het vervoer van piano’s is niet eenvoudig. Allereerst omdat een gemiddelde piano 200 tot 300 kilo weegt. Bovendien is het vaak een waardevol instrument met sentimentele waarde: des te belangrijker dat deze tijdens het vervoer niet beschadigd raakt. Het vervoer wordt verzorgd door twee vakmannen die het instrument de laadbak intillen.

Voor het verhuizen van een piano betaalt u gemiddeld €200,- tot €350,-.

Ruimte gebrek? Goederenopslag

Gaat u kleiner wonen of heeft u meubelstukken die u niet direct mee kan verhuizen? Laat deze dan tussentijds opslaan. Verhuisbedrijven bieden vaak ook een goederenopslag aan. De prijs hiervoor is natuurlijk afhankelijk van het formaat van de opslag.

Dit kan al vanaf slechts €100,- per maand. Hoe groter de ruimte voor de goederenopslag, des te hoger de tarieven.

Kosten extra opties

Extra optie
Meubelmontage€40,- per uur
Inboedel inpakken€40,- per uur
Verhuislift service€65,- per uur
Piano verhuizen€200,- tot €350,- totaal
Goederenopslag inboedelVanaf €100,- per maand

*Let op: de kosten zijn gemiddeld en verschillen per verhuisbedrijf. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan!

Goedkoop verhuizen met verhuizers? Dat kan!

Vergelijk de prijzen van meerdere vakmannen en kies het beste aanbod.

Gratis offertes aanvragen

Wat kost een bedrijfsverhuizing?

Een bedrijfsverhuizing is een stuk complexer dan een particuliere verhuizing. Gaat uw kantoor verhuizen, dan zitten daar ook hogere kosten aan verbonden. Een gemiddelde bedrijfsverhuizing kost tussen de €5.750,- tot €6.000,-.

Hierbij gaat het om een complete verhuizing, van een bedrijf met ongeveer 50 werkplaatsen. Bij deze prijs zijn 10 verhuisdozen per persoon inbegrepen, en het verhuizen van de vergaderruimte en keuken.

Bij een bedrijfsverhuizing is een goede voorbereiding enorm belangrijk. De verhuizer maakt samen met u een planning, zodat u de verhuizing in slechts één werkdag al afrondt. Zo kunnen uw medewerkers de volgende dag direct aan het werk op hun nieuwe werkplek.

Internationale verhuizing: wat zijn de prijzen?

Verhuizen naar het buitenland wordt steeds populairder. Of u nu permanent of tijdelijk gaat verhuizen, de hulp van een verhuisbedrijf komt bij een internationale verhuizing zeker van pas. De tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van uw huidige woonplaats én de nieuwe woonplaats.

 • Verhuizen naar Frankrijk: €4.250,- tot €5.750,-. Dit is een verhuizing met de hulp van 2 verhuizers en een verhuiswagen.
 • Verhuizen naar Amerika: €7.750,- tot €9.250,-. Hierbij maakt u gebruik van een zeecontainer om uw inboedel te verschepen.
 • Verhuizen naar Australië: €8.250,- tot €10.250,-. Uw inboedel is met behulp van een zeecontainer ongeveer 7 weken onderweg.

Zijn mijn verhuiskosten aftrekbaar?

Voor een particuliere verhuizing zijn de kosten in principe niet aftrekbaar. Sluit u een lening af om de verhuizing te betalen, dan is renteaftrek wel een mogelijkheid. Breng de lening dan in mindering van uw vermogen bij de inkomstenbelasting. Op die manier bespaart u, indirect, op de verhuiskosten.

Als ondernemer zijn een groot deel van de verhuiskosten wél aftrekbaar. Wanneer uw eenmanszaak bevestigd is op uw woonadres, dan is het mogelijk om tot een derde van de verhuisdozen af te trekken van de belasting.

Heb ik recht op een verhuiskostenvergoeding?

Moet u verhuizen omdat uw huidige woning gesloopt of gerenoveerd wordt? In dat geval heeft u recht op een verhuiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van uw woonruimte. Sinds februari 2020 geldt er voor zelfstandige woningen een minimumbijdrage van €6.095,-.

Stopt uw huur omdat de verhuurder het pand nodig heeft voor een ander bestemmingsplan? Dan krijgt u vaak een vergoeding van de verhuurder. Meer hierover leest u op rijksoverheid.nl.

verhuiskosten

Tips om te besparen

Heeft u een verhuizing op de planning staat? Betaal niet te veel en bespaar dankzij de onderstaande tips op de verhuiskosten!

 • Besteed het vervoer uit aan een verhuisbedrijf en pak zelf in
 • Verhuis op een doordeweekse dag
 • Schakel de hulp van familie of vrienden in bij het in- of uitpakken
 • Controleer of u recht heeft op een verhuiskostenvergoeding
 • Vergelijk bedrijven en kies een goedkoop verhuisbedrijf
besparen op verhuiskosten

Besparen op de verhuiskosten? Vergelijk offertes!

Een verhuizing is een flinke klus. Met de hulp van professionele verhuizers kunt u zoveel mogelijk stressvrij verhuizen: dat wilt u toch ook? U bepaalt zelf voor welke onderdelen van de verhuizing u hulp inschakelt, waardoor u zelf invloed op de prijs heeft. Bovendien hoeft professionele hulp tijdens een verhuizing helemaal niet duur te zijn!

Besparen op de kosten? Vergelijk dan snel meerdere verhuisbedrijven bij u in de buurt. Kies het bedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Het gebruik van onze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!