Remigreren naar Nederland

Bent u jaren geleden geëmigreerd en wilt u nu weer naar Nederland remigreren? Vroeg of laat keert 40% van de migranten toch weer terug naar Nederland. U denkt misschien dat het gemakkelijk is om weer naar uw thuisland te verhuizen, maar dat is niet altijd het geval. Op deze pagina leest u alles over de terugkeer naar Nederland, waar u rekening mee moet houden en wat een verhuisfirma voor u kan doen.

Goedkope verhuisfirma gezocht voor remigratie?

Zoek niet verder! Vul het offerteformulier in en u ontvangt snel een aantal scherp geprijsde offertes. Door deze te vergelijken op prijs en aanbod, ziet u snel welke firma u de beste deal doet. Door te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs van uw verhuizing!

Start hier de offerteaanvraag!

remigreren naar nederland

Wat is remigreren?

Remigreren is het permanent terugkeren naar het geboorteland na een emigratie. In het geval van Nederland betekent remigreren het terugkeren naar Nederland. U keert weer terug naar uw thuisland, nadat u een tijd in een ander land gewoond heeft.

Er zijn verschillende redenen waarom emigranten weer terugkeren naar ons kikkerlandje. Zo kan het lastig zijn in het buitenland een goede carrière op te bouwen, of wordt het gemis van familieleden als een te groot nadeel ervaren. Lees verder om meer te weten te komen over reden van terugkeren naar Nederland.

redenen terugkeer nederland

Redenen van terugkeren naar Nederland

Terugkeren naar Nederland is waarschijnlijk het laatste waar u aan denk wanneer u emigreert. Toch keert 40% van de Nederlandse emigranten weer terug naar hun geboorteland. Daar hebben ze verschillende redenen voor, zoals heimwee of financiële problemen. Het ziek worden van een familielid is vaak een reden om terug te keren. Ook kan het zijn dat de baan of de inkomsten daarvan tegenvallen, waardoor het erg lastig is om een bestaan op te bouwen.

De meest voorkomende redenen van remigreren op een rijtje:

 • Financiële problemen
 • Heimwee naar het geboorteland
 • Gemis van familie en vrienden
 • Tegenvallende werkzaamheden
 • Echtscheiding
 • Ziekte of overlijden van dierbaren
regelen remigreren naar nederland

Terug naar Nederland: wat moet ik regelen?

Hoewel u als oud-Nederlander naar uw geboorteland terugkeert, is er wel veel te regelen. Vaak heeft u geen Nederlandse nationaliteit meer en moet u een verblijfsvergunning aanvragen. Daarnaast is er nog meer te regelen, zoals een bankrekening, een DigID en uw zorgverzekering. Op de website van de IND vindt u meer informatie.

Wat moet u allemaal regelen?

 • U moet zich bij terugkeer laten inschrijven in de basisregistratie personen (BRP). Daarvoor moet u een verblijfsadres opgeven.
 • U hoeft meestal niet een nieuw burgerservicenummer aan te vragen. Als dat wel nodig is, doet u dat bij de gemeente waar u gaat wonen.
 • Open een nieuwe bankrekening.
 • Vraag een DigID aan om uw overheidszaken en zorgzaken te regelen.
 • Als u geen Nederlandse zorgverzekering meer heeft, moet u deze opnieuw afsluiten. Kijk op zorgpremies.nl voor meer informatie.

Wilt u remigreren naar Nederland?

Kies voor een soepele verhuizing en schakel een verhuisfirma in!

Gratis offertes!

Verhuizen naar Nederland: de soorten remigratie groepen

Remigranten kunnen in verschillende groepen ingedeeld worden, zoals u hieronder kunt zien. Het remigreren is voor groep 1 en 2 het gemakkelijkst, voor groep 3 en 4 is het een ware uitdaging.

 • Remigranten met een geldig Nederlands paspoort: u schrijft zich in bij een gemeente, zodra u een Nederlands adres heeft.
 • Nederlandse expats: vaak regelt het bedrijf veel voor u bij terugkeer, ook financieel.
 • Nederlanders die terugkeren met een buitenlandse partner buiten de EU: de partner moet het Inburgeringsexamen Buitenland hebben gehaald, waarna het visum aangevraagd kan worden. U moet zelf een arbeidscontract voor minimaal 12 maanden hebben.
 • Nederlanders die hun Nederlanderschap zijn verloren: in bepaalde gevallen kunt u uw Nederlandse nationaliteit opnieuw aanvragen. Voor deze groep is remigreren niet eenvoudig.

Wat kost remigreren naar Nederland?

Wilt u weer terugkeren naar Nederland? Dan neemt u ongetwijfeld uw inboedel mee. Een vakkundige verhuisfirma helpt u daar graag bij.

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen. Zo kost het verhuizen van inboedel van Amerika naar Nederland gemiddeld €6.400,- tot €8.600,-.

U zult begrijpen dat de kosten erg afhankelijk zijn van waar u vandaag komt: hoe verder er gereisd moet worden, hoe hoger de kosten. Zo is het verhuizen van inboedel vanuit België met een gemiddelde prijs van €1.100,- tot €1.700,- goedkoper dan vanuit Spanje. Dat kost u gemiddeld tussen de €1.100,- en €1.700,-.

De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het land waar u nu woont, de grootte van de verhuizing, of u uw meubels via de weg of water laat vervoeren en de verhuisdiensten.

De kosten voor een remigratie naar Nederland

Land van herkomstGemiddelde kosten*
Amerika naar Nederland€6.400,- tot €8.600,-
België naar Nederland€1.100,- tot €1.700,-
Curaçao naar Nederland€4.900,- tot €8.300,-
Duitsland naar Nederland€1.900,- tot €2.500-,
Engeland naar Nederland€1.500-, tot €2.100,-
Spanje naar Nederland€1.100,- tot €1.700,-
Suriname naar Nederland€5.100,- tot €8.500,-
Turkije naar Nederland€3.200,- tot €5.300,-

*Let op: deze prijzen zijn gebaseerd op het verhuizen van een gemiddeld huishouden (een inboedel van een woning met 3 slaapkamers). De kosten verschillen per verhuisbedrijf. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag kosteloos offertes aan!

Welke factoren beïnvloeden de prijs van verhuizen naar Nederland?

Zoals u in de prijstabel ziet, is het lastig om hier exacte prijzen te geven van het verhuizen van uw inboedel. Dat komt omdat de totaalprijs afhankelijk is van een aantal factoren:

 • De afstand: hoe dichterbij, hoe goedkoper de verhuizing.
 • Het aantal spullen: hoe meer m3, hoe hoger de prijs.
 • De verhuisdatum: in de zomervakantie betaalt u meer.
 • Het type transport: per vliegtuig is sneller dan per vrachtwagen of schip, maar wel duurder.
 • Verzekeringen: voor 2% van de waarde van uw inboedel neemt u geen onnodige risico’s.
 • Extra opties en diensten: denk aan inpakservice of (de)montageservice.

Remigreren naar Nederland en belasting

Wanneer u als Nederlander terugkeert, moet u rekening houden met een aantal veranderingen. Na het remigreren bent u weer een binnenlands belastingplichtige. Dat betekent dat u inkomstenbelasting, premies volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorverzekeringswet (Zvw) moet betalen. De premies volksverzekeringen en de bijdrage Zvw betaalt u wanneer u sociaal verzekerd bent.

Hoe betaal ik deze belastingen?

Meestal krijg u van de Belastingdienst een brief, waarin u gevraagd wordt om aangifte te doen. Koopt u in Nederland een auto? Vergeet dan niet dat u wegenbelasting moet betalen. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie over Nederlandse belastingen en mogelijke toeslagen.

Bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Vergelijk offertes voor uw remigratie naar Nederland.

Gratis offertes!

Verhuizing naar Nederland: wat doet een verhuisbedrijf voor me?

Een internationale verhuisfirma neemt u heel wat kopzorgen rond uw remigratie af. De firma heeft veel ervaring met het vervoeren van inboedel naar Nederland en helpt u met douaneformaliteiten. U kiest zelf welke services bij verhuizen naar Nederland u afneemt bij uw verhuisexpert. Kies bijvoorbeeld voor in- en uitpakservice, goederenopslag of het huren van een verhuislift. U kunt het uzelf zo gemakkelijk maken als u wilt. Lees verder voor meer informatie.

Montageservice

Stelt u zich eens voor: in plaats dan u na een zware verhuizing nog meubels in elkaar moet zetten, gaat u direct naar bed. De verhuizers hebben namelijk uw meubels al gemonteerd. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld nieuwe kasten! Niet alleen monteren ze uw meubels in uw nieuwe woning, ook het demonteren voor het remigreren wordt voor u gedaan.

Meubeltransport

Niet alleen worden uw meubels en andere spullen voor u van A naar B verplaatst, naast het meubeltransport krijgt u er ook de hulp van een ervaren verhuizer bij. Deze helpen met het inladen van de vrachtauto. Alle dozen, meubels en andere spullen staan in een mum van tijd in de vrachtwagen. Eenmaal op bestemming laden de verhuizers de vrachtwagen uit en zetten ze alle meubels op de gewenste plek.

goederenopslag remigratie

Goederenopslag

Vertrekt u naar Nederland, maar heeft u nog geen woning gevonden? Geen probleem! De meeste verhuisbedrijven bieden goederenopslag aan. Uw spullen staan veilig en droog. In sommige gevallen is zelfs verwarmde opslag mogelijk. U heeft 24 uur per dag toegang tot uw goederen. Zo heeft u genoeg tijd om een geschikte woonruimte te vinden.

verhuizing terugkeer nederland

Verhuisverzekering regelen

Hoewel uw inboedel in goede handen is bij een verhuisfirma, kan er natuurlijk altijd wat misgaan. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval met de vrachtwagen, blikseminslag of beschadigingen tijdens het laden en lossen. Allemaal zeer vervelende problemen, maar met een verhuisverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Eventuele schade wordt dan vergoed.

Verhuislift huren

U heeft er vast geen zin in: het verplaatsen van zware spullen, zoals de wasmachine, een piano of een grote kledingkast. Zeker als deze zware spullen op een verdieping staan, is er veel tilwerk nodig. Een verhuislift laat uw verhuizing een stuk soepeler verlopen! Ook wanneer bijvoorbeeld het trapgat te klein is om grote meubels door te verplaatsen, biedt een verhuislift uitkomst.

Meeverhuizen van de auto

Wanneer u bij een remigratie uw auto meeneemt, mag deze maar een beperkte tijd met het buitenlandse kenteken rijden. Wanneer u vanuit de EU of EVA verhuist, vraagt u een nieuw Nederlands kenteken aan. Verhuist u vanuit een land buiten de EU of EVA? Dan moet het voertuig aan bepaalde eisen voldoen en daarop gekeurd worden, voordat u een kentekenbewijs aan kunt vragen.

verhuisbedrijf remigeren naar nederland

Verhuizen naar Nederland: zelf verhuizen of verhuisbedrijf inschakelen?

Verhuizen zonder zorgen: waar u ook vandaan naar Nederland verhuist, u wilt natuurlijk dat het remigreren zo soepel mogelijk verloopt. U bespaart uzelf veel werk en zorgen door een internationale verhuisfirma in te schakelen. Dan profiteert u van de volgende voordelen:

 • Met de inpakservice en (de)montageservice hoeft u zelf geen tijd te verspillen.
 • Veilig en snel vervoer per vliegtuig, vrachtwagen en/of schip.
 • U kunt zich richten op de andere dingen die geregeld moeten worden.
 • U doet gemakkelijk een gratis offerteaanvraag, zonder verplichtingen!
verhuisbedrijf verhuizen

Remigreren naar Nederland? Vergelijk offertes!

Bent u enige tijd geleden geëmigreerd, maar wilt u weer terugkeren naar Nederland? Remigreren is niet altijd gemakkelijk. Een internationale verhuisfirma neemt u bij het verhuizen naar Nederland veel werk uit handen. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over de verhuizing van uw inboedel en met extra opties zoals de in- en uitpakservice of montageservice hoeft u zelfs bijna niets meer te doen!

Op zoek naar een verhuisfirma? Start hier de offerteaanvraag!

Zoek niet verder! Vergelijk eenvoudig een aantal gratis offertes van verhuisbedrijven, door het offerteformulier in te vullen. U krijgt dan snel inzicht in de prijzen van terugkeren naar Nederland. De offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend, wat betekent dat u nergens aan vast zit. Door de offertes te vergelijken bespaart u al snel tot wel 30% op de totaalprijs!