Verhuisdozen

Wanneer u gaat verhuizen kunt eigenlijk niet zonder verhuisdozen. Deze dozen zijn bedoeld om alle kleine spullen die in het huis staan, zoals boeken of keukengerei, samen mee te nemen. Wanneer u veel boeken hebt te verslepen, kunt u het beste een aantal boekenboxen aanschaffen. Deze zijn gemaakt om uw boeken te dragen, in een boekenbox past ongeveer 1,5 meter aan boeken. Daarnaast is deze box ook geschikt voor andere kleine spullen. Naast de verhuisdoos voor boeken zijn er ook nog de normale verhuisdozen. Als u geen verhuisdozen wilt kopen kunt u ze huren.

Verhuisdozen

Wat kan wel en wat niet in een verhuisdoos

U kunt van alles in een verhuisdoos doen, zolang u het maximum gewicht maar niet overschrijdt. Toch is het belangrijk dat u het gewicht dat u in een doos laadt wel gelijkmatig verspreid. Let er ook op dat u geen zware objecten op een breekbaar voorwerp legt, dan is de kans groot dat het kapot gaat. Daarom is het verstandig om van te voren al te bedenken wat u bij elkaar wilt hebben. Zo kan het erg handig zijn om al het glas en breekbare spul in één doos te doen en de lege ruimtes op te vullen met inpakpapier of bubbeltjes folie. Doe er ook geen spullen in die eigenlijk niet in de doos passen omdat ze te groot zijn, dan kunt u de doos namelijk niet goed opstapelen en bestaat er de kans dat het voorwerp kapot gaat.

Goedkope alternatieven voor verhuisdozen

Verhuisdozen aanschaffen kost geld en niet iedereen heeft dit geld liggen, of wil het hieraan uitbesteden. Er zijn natuurlijk ook goedkopere en gemakkelijkere alternatieven om uw inboedel te verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan dozen die u zou kunnen lenen van iemand die net verhuisd is. Wanneer u geen verhuisdozen kan vinden of kan regelen, gaat u dan eens naar de supermarkt. Bij de supermarkt liggen altijd veel dozen waar u handig gebruik van kan maken. U zou zelf aan de supermarkt kunnen vragen of ze wat dozen voor u apart kunnen leggen. Op die manier komt u aan goedkope verhuisdozen. Vindt u dit geen goede oplossing, dan zou u ook verhuisdozen kunnen huren.

Wat zijn belangrijke eigenschappen

Een verhuisdoos voor boeken heeft de afmetingen 40cm lengte, 27cm breedte en 28cm hoogte. Verhuisdozen komen voor in drie verschillende klassen. Zo hebt u een budget, standaard of een premium verhuisdoos. De afmetingen zijn allemaal het zelfde, lengte 48cm, breedte 32cm en de hoogte 36cm. Het verschil zit hem in het tilvermogen. In de budget doos mag voor 20 kg aan spullen geladen worden. De standaard doos mag, net als de premium doos, 50 kg dragen. De premium doos is verschild alleen in het uiterlijk van de andere dozen, voor de rest zijn de eigenschappen het zelfde als aan standaard doos.Naast het gewicht wat de doos kan tillen, is de stapelwaarde ook belangrijk. Dit is het gewicht dat op een doos gestapeld kan worden. Hierin heeft een budgetdoos een stapelwaarde van 150kg. De standaard en de premium hebben echter een stapelwaarde van 600kg. Naast de hoge stapelwaarde, hebben de standaard en de premium dozen een verstevigd handvat zodat dit niet snel zal scheuren.

Verhuisdozen huren

Het is ook een mogelijkheid om verhuisdozen te huren. Het grote voordeel dat hieraan verbonden zit, is dat u aan het einde van de verhuizing niet opgescheept zit met al die verhuisdozen. Aan het einde van de rit kunt u deze dozen weer inleveren. Tijdens het verhuizen is het handig om een verhuisbedrijf in te schakelen, hier zou u deze verhuisdozen ook van kunnen huren. Zij helpen u met het sjouwen en het vervoeren van uw inboedel. Doordat een verhuisbedrijf dagelijks helpt bij verhuizingen, kunnen ze u uitstekend van dienst zijn wanneer u gaat verhuizen. Zij helpen u bij het inpakken en van de dozen en bij het inladen van de verhuiswagen. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, of wilt u enkel en alleen verhuisdozen kopen of huren, vraag dan geheel vrijblijvend meerdere offertes aan via de offertepagina.

Inhoud van de doos

Om gescheurde dozen en kapotte voorwerpen te voorkomen, is het verstandig om de dozen goed in te pakken. Verspreid het gewicht daarom over de inhoud van de doos. Zorg ervoor dat de niet aan één kant veel te zwaar is. Om geen schade op te lopen tijdens het verhuizen, is het verstandig om uw breekbare spullen goed in te pakken met bijvoorbeeld noppenfolie, inpakpapier of kranten. Vooral met glas en borden is het verstandig dat u dit goed inpakt.
verhuisdozen offerte