Woningontruiming?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Woningontruiming

Bij een verhuizing, overlijden of echtscheiding is het ontruimen van de woning vaak veel werk, waar ook veel tijd in gaat zitten. Een ontruimingsbedrijf neemt u veel werk en zorgen uit handen. Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden en de werkwijze van een woningontruiming. Ook vindt u handige prijsinformatie. Wilt u een woningontruimer inschakelen? Dan hoeft u niet verder te zoeken!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een offerte met een aantrekkelijke prijs van een ontruimer bij u uit de buurt. De specialisten werken altijd respectvol en discreet. U woning wordt gegarandeerd volgens afspraak kaal en schoon opgeleverd. U hoeft zelf niets meer te doen!

Wanneer een ontruimingsbedrijf inschakelen?

Er zijn verschillende momenten wanneer de hulp van een vakkundige ontruimingsspecialist van pas komt. Het ontruimen van een woning is altijd veel werk, en moet vaak gebeuren in een periode dat u veel aan uw hoofd heeft. Met professionele ontruimers hoeft u zelf niets meer te doen.

De meest voorkomende reden om een woningontruimer in te schakelen is door het overlijden van een dierbare. De erfgenamen zijn dan verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning. In een emotionele en zware periode is het ontruimen van een woning een klus die graag overgelaten wordt aan professionals.

Daarnaast is uw woning laten ontruimen ook handig wanneer u gaat emigreren. U neemt dan waarschijnlijk weinig of geen spullen uit uw huidige woning mee, waardoor het leeghalen veel tijd kost. Dit is ook het geval bij een seniorenverhuizing. Bij het verhuizen naar een seniorenkamer, kunnen vaak maar enkele meubelstukken mee. Ook een echtscheiding is een moment waarop ontruimingsbedrijven vaak worden ingeschakeld.

woningontruiming

Voordelen inschakelen woningontruimers

Het ontruimen van een woning is vaak een zware klus die veel tijd kost. Dat is een van de redenen waarom veel mensen een woningontruimingsbedrijf inschakelen.

Het laten ontruimen van een woning heeft veel voordelen:

 • Uw huis is snel klaar voor oplevering of sleuteloverdracht, waardoor u tijd en energie bespaart.
 • De woningontruimers leveren uw huurwoning geheel volgens de huurovereenkomst kaal en school op.
 • Het ontruimen van een woning, zeker na overlijden, komt vaak in een emotioneel zware tijd. Een ontruimingsbedrijf beschikt vaak over opslagruimte, zodat u later kunt besluiten wat er met de inboedel moet gebeuren.
 • U voorkomt onnodige kosten, zoals huur, hypotheek of verzekeringen.

Wat kost een woningontruiming?

De kosten van een woning ontruimen zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van de woning en de inboedel. Gaat het om een eengezinswoning? Dan moet u rekening houden met gemiddelde kosten van €550,- tot €2.000,-. Heeft u een grote woning met meer dan drie slaapkamers? Dan ligt de prijs van een woningontruiming gemiddeld tussen de €750,- en €2.500,-. Het ontruimen van een seniorenkamer kost ongeveer €150,- tot €350,-.

In de volgende prijstabel ziet u meer prijsvoorbeelden. Ook ziet u wat de meerprijs is van enkele extra werkzaamheden. Het storten van afval kost bijvoorbeeld gemiddeld €100,- tot €800,- en schoonmaakkosten zitten ongeveer op €20,- per uur. Voor exacte prijzen vraagt u een gratis offerte aan!

Ontruimen woning: kosten

Type woningontruimingGemiddelde woningontruiming kosten*
Ontruimen van een senioren kamer€150,- tot €350,-
Woning met 1 tot 2 kamers€150,- tot €600,-
Eengezinswoning€550,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers€750,- tot €2.500,-
Onderdelen van woningontruiming
Voorrijkosten€0,25 – €0,50 per kilometer
Afvalstortkosten (afhankelijk van de hoeveelheid)€100,- tot €800,-
Schoonmaakkosten€20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen€2,50,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag een gratis offerte aan!

Wilt u een ontruimingsbedrijf inschakelen?

Zoek niet verder en ontvang een gratis offerte!

Gratis offerte ontvangen

Wat doet een ontruimingsbedrijf?

Woningontruimers voeren verschillende werkzaamheden uit:

 • Inboedel opruimen. U bepaalt wat er met de spullen gebeurt. U kunt ze laten verhuizen, verkopen, opslaan, doneren of weggooien.
 • Tijdelijke opslag. Zeker bij een ontruiming na overlijden is het lastig om snel te beslissen wat er met de boedel moet gebeuren. Met een tijdelijke opslag kunt u dat later beslissen.
 • Schoonmaakwerkzaamheden. Gewoonlijk wordt uw woning bezemschoon opgeleverd, maar u kunt ook voor extra schoonmaken kiezen.
 • Herstelwerkzaamheden. Voor een meerprijs verwijderen de ontruimers ook de vloerbedekking, gordijnrails en andere onderdelen.
 • Het ontruimen van een wietplantage.
 • Een spoedontruiming, binnen 24 uur.
 • Het ontruimen van een seniorenkamer na overlijden.

Woning ontruimen: de werkwijze

De ontruiming van een woning verloopt doorgaans volgens vier stappen.

 • Inventarisatie van de inboedel. Eerst komt een specialist bij u langs om de grootte van de woning en de inboedel vast te leggen. Tijdens dit gesprek geeft u ook aan wat u wilt dat er met de spullen gebeurt. Eventueel kunt u zelf al waardevolle spullen meenemen. Na het gesprek ontvangt u een offerte. Als u akkoord gaat kunnen de woningontruimers aan de slag.
 • Leegruimen van de woning. De specialisten sorteren alle spullen in verschillende categorieën: bewaren, weggeven, verkopen of weggooien. Als zij belangrijke papieren of foto’s tegenkomen, zorgen ze ervoor dat u deze weer krijgt.
 • Herstelwerkzaamheden. Eventueel kunt u de ontruimers ook vragen om herstelwerkzaamheden uit te voeren, die nodig zijn voor de oplevering van de woning. Daarbij kunt u denken aan het dichten van gaten en het verwijderen van vloerbedekking en gordijnen.
 • Oplevering. In principe leveren de ontruimers de woning bezemschoon en leeg op. U kunt ook kiezen voor extra schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het mogelijk om, in geval van een huurwoning, de ontruimingsexpert de laatste inspectie en het inleveren van de sleutels te laten doen.

Opleveren woning

Na het leeghalen van de woning moet u deze vaak bezemschoon opleveren. Ook daarbij is een woningontruimingsbedrijf u graag van dienst. U heeft keuze uit verschillende mogelijkheden.

Zo kunt u ervoor kiezen om de ontruimers ook schoonmaakwerkzaamheden te laten doen. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van de badkamer of andere installaties. Ook kunt u de vloerbedekking door hen laten verwijderen, of gordijnrails.

Bij een huurwoning wordt door de verhuurder vaak een eindinspectie gedaan voordat u de sleutels inlevert. Ook daarbij kan een ontruimingsspecialist helpen. Hij doet deze inspectie voor u en levert ook de sleutels in. Eventuele borg ontvangt u dan van hem.

woningontruiming door woningontruimers

Woning laten ontruimen? Gratis offerte ontvangen!

Een woning ontruimen is vaak een klus die veel tijd en energie kost. Vaak moet dit ook nog gebeuren in een periode waarin u veel andere dingen moet regelen. Een ontruimingsbedrijf is dan de oplossing. U kunt zich op andere zaken richten en de ontruimers zorgen voor de rest. Goedkoop woning ontruimen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een offerte van een ontruimingsbedrijf uit de buurt, geheel gratis en vrijblijvend. Zo hoeft u niet lang te zoeken naar een vakman en weet u zeker dat de ontruiming van uw woning professioneel en discreet wordt aangepakt.

Gratis offerte ontvangen!