Boedel laten ruimen?

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte!

Gratis – Vrijblijvend

Boedelruiming

Staat u een boedelruiming te wachten? Het leeghalen van een huis is een zware opgave die veel tijd kost. Ervaren boedelruimers hebben de klus vaak al in 1 of enkele werkdagen geklaard, zodat het huis direct klaar is voor oplevering. Hulp nodig en op zoek naar een ontruimingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijgt u een scherp geprijsde offerte in uw mailbox, zonder verdere verplichtingen. Op deze pagina leest u wat een boedelruiming is en waarom het slim is hiervoor hulp bij in te schakelen. Natuurlijk leest u ook over de gemiddelde kosten en mogelijkheden.

boedelruiming

Wat is een boedelruiming?

Een boedelruiming is het leeghalen van een woning of appartement. Dit gebeurt vaak na een overlijden, maar komt ook voor wanneer huurders met de noorderzon vertrekken en de verhuurder met een huis vol meubilair blijft zitten.

Na een overlijden zijn de erfgenamen in principe verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning, maar je kunt hier ook ervaren boedelruimers voor inhuren. Zij halen de woning leeg en eventueel laten ze het pand bezemschoon achter: direct klaar voor de oplevering of overdracht. U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie. Bovendien moet het leeghalen van een huurwoning vaak snel gebeuren, maar kan het zijn dat u zelf nog niet klaar bent voor dit emotionele proces.

Op zoek naar een bedrijf voor boedelruiming? Vraag een gratis offerte aan.

Meer informatie over het leeghalen van een woning na een overlijden.

Wat kost een boedelruiming?

Een boedelruiming van een gemiddeld huis met 1 tot 2 kamers kost ongeveer €150,- tot €600,-. De kosten zijn heel erg afhankelijk van de omvang van de inboedel en de inhoud van het huis. Wilt u een eengezinswoning leeg laten ruimen, houd dan rekening met kosten rond de €550,- tot €2.000,-.

Gaat het om een waardevolle inboedel?

In dat geval kun je ervoor kiezen om de spullen op te laten kopen door de boedelruimers. De waarde van de inboedel wordt in dat geval afgetrokken van de kosten: zo houd je de prijs zo laag mogelijk! Voor een exacte schatting van de kostprijs vraagt u het beste een gratis offerte aan.

Meer informatie over de kosten van een woningontruiming.

Wat doen boedelruimers?

Bij een eerste kennismakingsgesprek neemt u al uw wensen door: wat moet er gebeuren met de inboedel en wat mag weg? De boedelruimers kunnen nu een duidelijke prijsopgave opstellen en maken ook een schatting van de waarde van de inboedel. Als u dit wilt kunt u dit laten opkopen. De waarde wordt dan van de kosten afgetrokken.

Op de afgesproken dag komen de ontruimers al vroeg langs met een vrachtwagen en eventueel een container voor al het afval en puin. Dan beginnen ze met het ontruimen van de woning. Meubels worden eventueel gedemonteerd voor ze in de vrachtwagen geladen worden en persoonlijke spullen worden ingepakt in verhuisdozen.

Maakt u zich geen zorgen!

Geen spullen van (emotionele) waarde gaan verloren. De ontruimers zijn ervaren en kunnen goed inschatten wanneer iets van waarde is. Komen zij oude fotoalbums, sierraden of andere dierbare bezittingen tegen dan leggen ze dit apart voordat ze iets afvoeren: u bepaalt zelf wat hiermee gebeurt.

De boedelruimers werken snel en efficiënt waardoor de woning, afhankelijk van het formaat, vaak al in 1 of enkele werkdagen volledig is leeggehaald. Nu kunt u nog een laatste ronde door het huis doen en afscheid nemen voor de oplevering.

inboedel