Boedel laten ruimen?

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte!

Gratis – Vrijblijvend

Boedelruiming

Staat u een boedelruiming te wachten? Het leeghalen van een huis is een zware opgave die veel tijd kost. Ervaren boedelruimers hebben de klus vaak al in 1 of enkele werkdagen geklaard, zodat het huis direct klaar is voor oplevering. Hulp nodig en op zoek naar een ontruimingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijgt u een scherp geprijsde offerte in uw mailbox, zonder verdere verplichtingen. Op deze pagina leest u wat een boedelruiming is en waarom het slim is hiervoor hulp bij in te schakelen. Natuurlijk leest u ook over de gemiddelde kosten en mogelijkheden.

boedelruiming

Wat is een boedelruiming?

Een boedelruiming is het leeghalen van een woning of appartement. Dit gebeurt vaak na een overlijden, maar komt ook voor wanneer huurders met de noorderzon vertrekken en de verhuurder met een huis vol meubilair blijft zitten.

Na een overlijden zijn de erfgenamen in principe verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning, maar je kunt hier ook ervaren boedelruimers voor inhuren. Zij halen de woning leeg en eventueel laten ze het pand bezemschoon achter: direct klaar voor de oplevering of overdracht. U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie. Bovendien moet het leeghalen van een huurwoning vaak snel gebeuren, maar kan het zijn dat u zelf nog niet klaar bent voor dit emotionele proces.

Op zoek naar een bedrijf voor boedelruiming? Vraag een gratis offerte aan.

Meer informatie over het leeghalen van een woning na een overlijden.

Wat kost een boedelruiming?

Een boedelruiming van een gemiddeld huis met 1 tot 2 kamers kost ongeveer €150,- tot €600,-. De kosten zijn heel erg afhankelijk van de omvang van de inboedel en de inhoud van het huis. Wilt u een eengezinswoning leeg laten ruimen, houd dan rekening met kosten rond de €550,- tot €2.000,-.

Gaat het om een waardevolle inboedel?

In dat geval kun je ervoor kiezen om de spullen op te laten kopen door de boedelruimers. De waarde van de inboedel wordt in dat geval afgetrokken van de kosten: zo houd je de prijs zo laag mogelijk! Voor een exacte schatting van de kostprijs vraagt u het beste een gratis offerte aan.

Meer informatie over de kosten van een woningontruiming.

Wat doen boedelruimers?

Bij een eerste kennismakingsgesprek neemt u al uw wensen door: wat moet er gebeuren met de inboedel en wat mag weg? De boedelruimers kunnen nu een duidelijke prijsopgave opstellen en maken ook een schatting van de waarde van de inboedel. Als u dit wilt kunt u dit laten opkopen. De waarde wordt dan van de kosten afgetrokken.

Op de afgesproken dag komen de ontruimers al vroeg langs met een vrachtwagen en eventueel een container voor al het afval en puin. Dan beginnen ze met het ontruimen van de woning. Meubels worden eventueel gedemonteerd voor ze in de vrachtwagen geladen worden en persoonlijke spullen worden ingepakt in verhuisdozen.

Maakt u zich geen zorgen!

Geen spullen van (emotionele) waarde gaan verloren. De ontruimers zijn ervaren en kunnen goed inschatten wanneer iets van waarde is. Komen zij oude fotoalbums, sierraden of andere dierbare bezittingen tegen dan leggen ze dit apart voordat ze iets afvoeren: u bepaalt zelf wat hiermee gebeurt.

De boedelruimers werken snel en efficiënt waardoor de woning, afhankelijk van het formaat, vaak al in 1 of enkele werkdagen volledig is leeggehaald. Nu kunt u nog een laatste ronde door het huis doen en afscheid nemen voor de oplevering.

inboedel

Hulp bij boedelruiming: extra diensten

Naast het ontruimen van het huis zijn er ook extra diensten die het ontruimingsbedrijf aanbiedt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de oplevering uit te besteden. Een goede optie als u zelf niet in de buurt woont van het huis en geen tijd hebt om heen en weer te rijden.

Om het huis klaar te maken voor de oplevering schakelt u ook de hulp van het ontruimingsbedrijf in. Zij voeren kleine klusjes uit die nodig zijn: denk bijvoorbeeld aan reparatiewerkzaamheden en het dichtmaken van gaten in de muur. Ook het verwijderen van vloeren en het slopen van oude, vervallen tuinhuizen valt onder de mogelijkheden.

Huis ontruimen? Bespaar op de kosten!

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Waarom boedelruimers inschakelen?

Het inhuren van boedelruimers heeft een aantal grote voordelen. Het leegruimen van een woning is, zeker na een overlijden, een emotioneel en zwaar proces. Het kan goed zijn dat u nog volop aan het rouwen bent en het niet ziet zitten om dit zelf te doen. De waardevolle spullen worden netjes ingepakt zodat u daar op een later moment, als u er zelf klaar voor bent, doorheen kunt gaan.

Het is voor huurders ook fijn om een boedelruimingsbedrijf in te huren voor het leeghalen van verlaten woningen. Dit scheelt veel tijd en frustraties. Bovendien brengen de boedelruimers de ruimte terug naar de originele staat. Wilt u meer informatie over een huis leeghalen na overlijden?

Meer informatie:
Woningontruiming
Bedrijfsontruiming

boedelruiming vakman

Boedelruiming nodig? Gratis offerte ontvangen!

Vakmannen inhuren om een huis leeg te halen scheelt u veel waardevolle tijd en energie. Zeker wanneer een boedelruiming plaats moet vinden vlak na een overlijden. Vind snel en gemakkelijk ervaren ontruimers in uw eigen regio: zo weet u zeker dat de voorrij- en afvoerkosten zo laag mogelijk zijn. Hulp bij boedelruiming nodig?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u een scherp geprijsde offerte van een vakman bij u in de buurt. Deze ontvangt u gratis en zonder verdere verplichtingen, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offerte ontvangen!