Inboedel laten opkopen?

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte!

Gratis – Vrijblijvend

Opkopen inboedel


Wanneer u een woningontruiming laat uitvoeren door een professioneel ontruimingsbedrijf, heeft u de mogelijkheid om uw inboedel te laten opkopen. Dit is een mooie kans wanneer u toch van een aantal spullen of meubels niet kwijt kunt. U bespaart ook direct op de kosten van een woningontruiming: de waarde van de inboedel wordt verrekend met de totaalprijs.

Op deze pagina leest u meer over het waarom u de inboedel zou laten opkopen, wat de voordelen zijn en hoe het in zijn werk gaat. Tot slot leest u ook over hoe het nu precies zit met de opbrengst van de inboedel en de kosten van de ontruiming.

inboedel opkopen

Waarom inboedel laten opkopen?

Er zijn verschillende redenen om de inboedel te laten opkopen bij een woningontruiming. Wanneer u bijvoorbeeld gaat verhuizen naar het buitenland, is het niet altijd mogelijk om al uw spullen mee te nemen. Dit geldt ook wanneer u kleiner gaat wonen.

Heeft u uw woning verhuurt, en zijn de bewoners met de noorderzon vertrokken? Dan is het ook fijn dat u de mogelijkheid hebt om de inboedel te laten opkopen. Zo blijft u niet met de inboedel zitten.

Het opkopen van de inboedel wordt ook vaak gedaan na overlijden. De erfgenamen van de overledene zijn verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning en de kosten die daarbij komen kijken.

Tot slot wordt ook bij bedrijven met een faillissement die geen doorstart gaan maken, de inboedel vaak opgekocht.

Een deel van de inboedel zal altijd nog waarde hebben en de mogelijkheid tot het opkopen van de inboedel tijdens een ontruiming wordt altijd geboden. De opbrengst van de inboedel wordt verrekent met de totaalprijs van de ontruiming. Zo bespaart u dus op de kosten! Wilt u iets anders met uw inboedel? Op deze pagina vindt u meer informatie over boedelruiming.

Voordelen opkopen inboedel

Wanneer u ervoor kiest om de inboedel te laten opkopen door een inboedel opkoper, betekent dit dat zij waardevolle spullen van u overkopen. Het laten opkopen van de inboedel heeft verschillende voordelen:

  • U hoeft de inboedel niet zelf te verkopen of weg te brengen.
  • U bespaart op de prijs van de ontruiming, omdat de waarde van de inboedel wordt verrekend met de totaalprijs van de woningontruiming.
  • Het is duurzaam omdat uw inboedel een tweede leven krijgt en niet op de vuilstort beland.
  • U bespaart uwzelf veel tijd en moeite, omdat het ontruimingsbedrijf de ontruiming van A-Z regelt.

Opkoper inboedel inschakelen?

Zoek niet verder en krijg inzicht in de kosten: ontvang een gratis offerte!