Kunstopslag nodig?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Kunstopslag


Kunstopslag komt van pas als u uw kunstwerken tijdelijk moet opslaan door een verbouwing of verhuizing. Het huren van een opslagruimte zorgt ervoor dat uw kunst veilig, droog en warm staat opgeslagen: het raakt niet beschadigd en blijft in topconditie. Benieuwd wat kunstopslag ongeveer kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u de prijsopgaven van maximaal 5 verhuisbedrijven in uw regio. Kies het bedrijf met het beste aanbod om tot wel 40% op de kosten van uw opslagruimte te besparen!

Wilt u meer informatie over kunstopslag? Lees dan verder. Op deze pagina krijgt u meer informatie over de mogelijkheden, leest u over de voordelen en vindt u informatie over het verzekeren van uw kunstwerken.

Kunstopslag: geschikt bedrijf kiezen

Bij kunstopslag raden we u aan om een geschikt bedrijf in te schakelen. Het opslaan van kunst vraagt namelijk veel meer dan het tijdelijk opslaan van uw meubilair. Zeker kunst van grote (emotionele) waarde moet zorgvuldig worden opgeslagen en beveiligd. We raden u daarom aan om te kiezen voor een bedrijf ervaren in kunstopslag.

U heeft verschillende opties: kies bijvoorbeeld voor een brandveilige of beveiligde opslagruimte. Tegenwoordig heeft u ook de keuze om een geconditioneerde opslagruimte te huren. Meer hierover leest u hieronder. Wilt u uw kunstwerken tijdelijk opslaan? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Waardevolle kunstwerken? Kies voor de beste kunstopslag bij u in de buurt!

Vind een veilige opslagruimte voor de scherpste prijs en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Geconditioneerde opslagruimte

Steeds meer mensen kiezen voor een geconditioneerde opslagruimte. Dit is in feite een hele moderne ‘kluiskamer’ die uw kunst op elke mogelijke manier beschermt: tegen stof, vocht, brand, diefstal en straling! Dat komt omdat een geconditioneerde opslagruimte voorzien is van de meest moderne reguleringssystemen. Zowel de luchtvochtigheid als de luchtkwaliteit wordt op peil gehouden, waardoor het zelfs geschikt is voor de oudste en meest kwetsbare kunstwerken.

Uw kwetsbare schilderijen worden opgehangen aan een schilderijrek, waardoor ze bovendien helemaal trillingvrij worden bewaard. Deze ruimte wordt bovendien 24/7 bewaakt en alle stukken worden discreet en veilig vervoerd.

Brandveilige opslagruimte

Uw kunst wordt brandveilig opgeslagen zodat u niet bang hoeft te zijn dat uw kunstwerken vernield worden door brand. De wanden van de opslagruimte zijn hittebestendig en brandwerend, waardoor er geen schade ontstaat. Door de luchtzuiverende systemen hoeft u zelfs niet bang te zijn dat u uw kunstwerken met een rookgeur terugkrijgt.

Beveiligde opslagruimte

Als u kiest voor professionele kunstopslag, dan mag u ervan uitgaan dat de opslagruimte 24/7 beveiligd is tegen diefstal. En dat niet alleen: de kunstwerken worden ook discreet en veilig vervoerd.

Hoe worden kunstwerken beveiligd?

Denk aan veilig sluitwerk, videobewaking en de inzet van bewaking. Ook liggen de opslagruimtes boven het NAP (Normaal Amsterdams Peil) waardoor de kans op schade door een overstroming minimaal is.

Kunstopslag kosten

De kosten van kunstopslag variëren enorm en zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren:

  • Het soort kunstwerk
  • Het formaat
  • Het type beveiliging
  • Overige wensen
  • De periode van de opslag

Zo kost het bijvoorbeeld meer om een geconditioneerde opslagruimte te huren dan om een standaard beveiligde ruimte te huren.

Ook de periode heeft een invloed op de kosten. Bij kunstopslag over een langere periode liggen de kosten per maand lager dan wanneer u de kunstwerken tijdelijk wilt opslaan vanwege een vakantie of korte verbouwing.

Bent u benieuwd wat kunstopslag u gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan voor een prijsindicatie op maat!

Besparen op de kosten van uw kunstopslag?

Vergelijk gratis offertes en kies voor het bedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Kunstwerken verzekeren

Als u kiest voor professionele kunstopslag, dan zijn uw kunstwerken veilig. Desondanks raden we u aan om een verzekering af te sluiten voor uw kunststukken. Veel verhuisbedrijven bieden een standaard verzekering aan. We raden u aan om deze goed door te nemen: tot welke waarde zijn uw kunststukken verzekerd?

Bij schilderijen of beelden van grote waarde kan het fijn zijn om een extra verzekering af te sluiten. Hoewel u ervan uit mag gaan dat uw stukken veilig en voorzichtig vervoerd en opgeslagen worden, geeft het afsluiten van een verzekering toch enige rust.

kunstopslag

Gratis kunstopslag offertes vergelijken

Gaat u binnenkort verhuizen of verbouwen en moet u uw waardevolle kunst daardoor tijdelijk opslaan? Kies voor professionele kunstopslag, zodat uw werken beschermd zijn tegen diefstal, brand en beschadigingen. Benieuwd naar de kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk offertes op maat. U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen en kiest zo gemakkelijk voor de kunstopslag voor de laagste prijs! Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!