Verhuizen naar Canada

Gaat u emigreren naar Canada? Canada is één van de populairste landen onder Nederlanders om naar te verhuizen. De mooie natuur, werkgelegenheid en de cultuur spreekt veel Nederlanders aan. Voor een internationale verhuizing moet u veel zaken regelen. Maak daarom gebruik van een erkend verhuisfirma.

Op deze pagina leest u alles over het emigreren naar Canada, wat u moet regelen voor het verhuizen, het wonen en werken in Canada en hoe u een verblijfsvergunning aanvraagt.

Besparen op verhuiskosten? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en start met uw prijsvergelijk!

verhuizen naar canada

Waarom verhuizen naar Canada?

Al van oudsher emigreren veel Nederlanders naar Canada. De Canadese autoriteiten verwelkomen emigranten en elk jaar worden er veel verblijfsvergunningen verstrekt. Verhuizen naar Canada heeft een aantal voordelen. Zo is het land zeer welvarend en heeft de economie weinig last gehad van de crisis die we hier in Nederland hebben gehad. Daarnaast zijn de inkomstenbelastingen ook zeer gunstig.

De belangrijkste voordelen om overzees te emigreren:

 • Prachtige natuur en verschillende culturen
 • Welvarend land met goede economie
 • Lage inkomstenbelasting
 • Veel werkgelegenheid
verhuizen canada

Internationale verhuisservice inschakelen voor uw verhuizing naar Canada

Een binnenlandse verhuizing vinden de meeste mensen al veel werk. Wanneer u echter gaat emigreren overzees moet u nog veel meer regelen. Denk aan ruimte in een container op een vrachtschip, een lokaal verhuisbedrijf en daarnaast nog veel douaneformaliteiten.

Een internationale verhuisfirma neemt veel werk voor de verhuizing uit handen. Niet alleen zorgen ze voor het vervoer van uw inboedel, maar is ook op de hoogte van de regelgeving rondom het invoeren van uw spullen.

Door gebruik te maken van verschillende verhuisdiensten, maakt u het verhuizen een stuk gemakkelijker. Denk hierbij aan de inpakservice en de montageservice.

emigreren canada

Verhuizen naar Canada: de kosten

Emigreren naar Canada is vaak niet goedkoop. Het verhuizen van uw spullen gaat namelijk met een schip of in een cargo-vliegtuig. Voor een woning met 1 slaapkamer moet u denken aan een gemiddelde prijs van €3.200,- tot €4.300,-. Wanneer er meer spullen vervoerd moeten worden, moet u rekening houden met hogere prijzen. Zo kost het verhuizen van een woning met 2 slaapkamers ongeveer €4.200,- tot €7.000,-.

De totale verhuiskosten zijn afhankelijk van een aantal zaken. Niet alleen de hoeveelheid spullen die u laat verhuizen zijn van invloed op de prijs, ook de verhuisdiensten waar u gebruik van wilt maken beïnvloeden de prijs. Daarnaast spelen de kosten voor het lokale verhuisbedrijf, eventuele parkeervergunningen voor de verhuiswagen en de huur van een verhuislift ook een rol.

Prijstabel: verhuizen naar Canada kosten

Soort woningKosten*
1 slaapkamer woning€3.200,- tot €4.300,-
2 slaapkamer woning€4.200,- tot €7.000,-
3 slaapkamer woning€6.900,- tot €10.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Voor exacte kosten vraagt u geheel kosteloos gratis offertes aan via het offerteformulier.

Bespaar op de verhuiskosten voor uw internationale verhuizing!

Vergelijk meerdere prijsoffertes van verhuisbedrijven in de regio.

Gratis offertes!

Voorwaarden om te emigreren naar Canada

Wanneer u langer dan zes maanden in het land wilt verblijven, heeft u een verblijfsvergunning nodig. Een tijdelijke verblijfsvergunning is namelijk maar zes maanden geldig. Wanneer u ook gaat werken in Canada heeft u niet alleen een permanente verblijfsvergunning nodig, maar ook een SIN-card (Social Insurance Number). Een SIN-card heeft u namelijk nodig voor het aanvragen van verzekeringen. Over alle voorschriften om te emigreren naar Canada leest u hieronder meer.

Permanente verblijfsvergunning regelen

Wanneer u gaat wonen en werken in Canada moet u een permanente verblijfsvergunning aanvragen. Dit wordt een Permanent Resident Card, PRC, genoemd. Er zijn verschillende manieren om een PRC te krijgen:

 • Skilled Worker Program: programma speciaal voor hoog opgeleide emigranten.
 • Business Immigrant Program: voor investeerders, zelfstanden en ondernemers met eigen bedrijf.
 • Canadian Experience Class: wanneer u al eerder minstens een jaar in Canada hebt gewerkt.
 • Sponsoring your Family: via familieleden met een verblijfsvergunning.
 • Provincial Nominee: programma’s binnen de Canadese provincies.

SIN-card aanvragen

Een Social Insurance Number, SIN-CARD, is noodzakelijk als u naar Canada gaat emigreren. Met de SIN-card sluit u namelijk verzekeringen af en deze verzekeringen heeft u nodig om te kunnen werken. Daarnaast heeft u het nummer ook nodig bij het invullen van de belastingaangifte.

Vraag een SIN-card al aan voordat u echt gaat verhuizen. Dit kan dus al in Nederland. U moet uw paspoort, (tijdelijke) visum en een internationaal uittreksel van het geboorteregister hiervoor opsturen.

Het social insurence number ontvangt u dan thuis als u voldoet aan de voorwaarden.

Op de website van canada.ca staat meer informatie over emigreren naar Canada.

Het puntensysteem

Het puntensysteem is een onderdeel van het Skilled Workers Program. Aan de hand van uw opleiding, werkervaring, kennis van de Engelse en de Franse taal en uw leeftijd wordt u getoetst. U krijgt een aantal punten toegekend. Scoort u hoger dan 67 (uit een maximum van 100) dan is het mogelijk om een PRC te krijgen.

Bent u gepensioneerd of heeft u geen werk? Dan is het krijgen van een verblijfsvergunning via het puntensysteem niet geschikt. U behaalt dan namelijk te weinig punten om een vergunning te krijgen. Begin al in Nederland met de aanvraag.

verhuizing naar canada

Inboedel verhuizen naar Canada

Omdat Canada niet tot de Europese Unie behoort, moet u uw inboedel aangeven bij de douane. Dit moet namelijk ingeklaard worden. Het is verplicht om van tevoren een inventarisatielijst te maken. Op deze lijst moeten alle spullen staat die u in wilt voeren. Naast dat u uw spullen moet aangeven bij de Canadese douane, moet u ook uitvoeraangifte doen bij de Nederlandse douane.

Let erop dat er bijzondere invoerregels zijn voor personenauto’s en motoren, kunst en antiek, nepartikelen en huisdieren. Uw internationaal verhuisbedrijf weet hier meer over en geeft u deskundig advies over het verhuizen van uw inboedel.

Inboedel verschepen met een container

Meestal wordt er gekozen om de huisraad te verschepen met een containerschip. U pakt uw spullen in een speciale verhuiscontainer in. Soms is het mogelijk om de te verschepen container te delen met anderen, zodat u bespaart op de verhuiskosten. Dit wordt groupage genoemd. Houd er wel rekening mee dat verschepen langer duurt en dat u voor een bepaalde datum alles ingepakt moet hebben. Daarnaast hebt u nog een lokale verhuisfirma nodig, die de spullen na het verschepen naar u brengt.

In plaats van verschepen in een container is het ook mogelijk om ruimte te reserveren op een cargovliegtuig. Nadeel is dat dit vaak duurder is, maar uw spullen zijn er wel sneller.

Wat doet een internationale verhuisfirma voor u?

Een internationaal verhuisbedrijf neemt veel werk uit handen. Dat is erg fijn, want een verhuizing naar het buitenland vergt veel planning en regelwerk. Belangrijk is dat u een checklist maakt waarop staat wat u allemaal moet regelen. Een aantal zaken moet u ver van tevoren mee beginnen. Denk hierbij aan het aanvragen van een verblijfsvergunning, het reserveren van een container en een verhuisbedrijf inschakelen. Hieronder leest u meer over de verhuisservice van de verhuizers.

Verhuisverzekering afsluiten

Het is verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten. Mocht er dan iets kapot gaan tijdens het transport, dan krijgt u de schade vergoedt. Controleer goed de voorwaarden van de verzekering en let erop dat u een verzekering afsluit die ook schade in het buitenlang vergoedt. Met een volledige verhuisverzekering bent u niet alleen verzekerd tegen schade tijdens het transport, maar ook tijdens het inpakken.

Inboedel inpakken

Het inpakken van uw inboedel is altijd meer werk dan u in eerste instantie denkt. Bij een internationale verhuizing is het verstandig om niet te veel spullen mee te nemen. Hoe meer spullen u namelijk laat verhuizen, hoe hoger de verhuiskosten worden. De verhuizers pakken alles voor u in met inpak verhuisservice. U hoeft zelf geen verhuisdozen te regelen. De verhuizers nemen verhuisdozen mee en ander inpakmateriaal.

Montageservice

Een andere populaire verhuisservice is de montageservice. Grote meubels moeten gedemonteerd worden om ze te verhuizen. Maak daarom gebruik van de montageservice! De verhuizers demonteren vakkundig de meubels in uw oude woning. Vervolgens worden uw meubels door lokale verhuizers in uw nieuwe woning in elkaar gezet. Bovendien worden ze na het verhuizen meteen op de juiste plek in huis geplaatst, zodat u de zware meubels niet meer hoeft te verplaatsen. Tip: bewaar de schroeven van alle kasten en andere meubelstukken in aparte zakjes en schrijf op een briefje welke schroeven erin zitten.

montageservice verhuisfirma

Goederenopslag

Uw oude woning al verkocht, maar gaat u nog niet verhuizen? Of neemt u niet alle spullen mee tijdens de verhuizing? Dan hebt u tijdelijke goederenopslag nodig. Het verhuisbedrijf uit de regio biedt vaak goedkope goederenopslag aan. Hier staan uw spullen veilig en droog opgeslagen. Een verwarmde opslag is zelfs een optie, wel vaak tegen een meerprijs. Bespreek uw wensen voor het verhuizen en deze verhuisservice met het internationale verhuisbedrijf.

Advies en hulp bij douaneformaliteiten

Bij de douane moet u voor de verhuizing veel aangeven. Zowel bij de Nederlandse als bij de Canadese douane. Een aantal dingen mag u niet invoeren. Denk hierbij aan beschermde diersoorten, bont, veren, beenderen en leer. Denk er ook aan dat u maximaal 10.000 dollar aan Canadese dollars (maar ook cheques en andere waardepapieren) mag invoeren zonder het aan te geven bij de douane.

Werken in Canada

Wanneer u gaat verhuizen en werken in Canada is het handig om Engels en Frans te spreken. Ongeveer een kwart van de Canadese bevolking spreekt namelijk Frans en het is één van de officiële talen van het land. Daarnaast heeft u een social insurance number nodig om te kunnen werken in Canada.

De werkcultuur is iets anders dan in Nederland. Nederlanders zijn vrij direct en dat wordt niet altijd gewaardeerd in het buitenland. Canadezen zijn verder erg resultaatgericht en op de werkvloer worden er daarom ook vaak bonussen uitgedeeld aan hardwerkende werknemers. Via internet kunt u al kijken naar vacatures, maar gebruik maken van uw eigen opgebouwde netwerk gaat vaak sneller.

Wonen in Canada

Canada is één van de populairste bestemmingen onder Nederlanders om te emigreren. Men vindt vaak de Nederlandse en de Canadese cultuur op elkaar lijken. Het land kent een lage bevolkingsdichtheid. De meeste Canadese huizen zijn gebouwd van hout. Alleen in de steden is er veel hoogbouw, maar buiten de steden is hout het meest gebruikte materiaal voor het bouwen van huizen.

Voor het kopen of huren is het verstandig om een lokale makelaar in te schakelen. Een bod moet u namelijk altijd schriftelijk indienen. Meestal moet u ook een aanbetaling doen van ongeveer 10%. De huizenprijzen zijn over het algemeen hoger dan in Nederland, maar de kosten voor levensonderhoud zijn juist vaak weer lager.

Wilt u een zorgeloze verhuizing naar Canada?

Schakel een internationale verhuisfirma uit de regio in!

Start hier uw offerteaanvraag!

De gezondheidszorg in Canada

De Canadese gezondheidszorg in Canada is zeer goed. Er is een openbaar zorgstelsel, maar u moet zich wel verzekeren voor ziektekosten. U moet hiervoor een particuliere zorgverzekering afsluiten of u verzekeren via een publieke zorgverzekering.

Een particuliere zorgverzekering gaat meestal via uw werkgever. De zorgverzekering bestaat uit een basispakket en u kunt u dan extra verzekeren door andere pakketten te kiezen. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw leeftijd, gezondheid en uw levensstijl.

Het belastingstelsel in Canada

Eén van de dingen waar u waarschijnlijk aan moet wennen is dat de getoonde prijzen in de supermarkt en de winkels zonder belasting zijn. Bij de kassa moet u dus meer betalen. Hoeveel belasting u moet betalen is afhankelijk per provincie. Over het algemeen betaalt u minder belastingen dan in Nederland.

Wanneer u woont en werkt in Canada, moet u belasting afdragen. Zowel federale als provinciale inkomstenbelasting. Hoe meer u verdient, hoe hoger de inkomstenbelasting is. Het hoogste landelijke (federale) belastingtarief is 33%, een stuk lager dan in Nederland.

verhuisservice

Wonen in Vancouver, Calgary of Montreal?

Vancouver is één van de grootste steden van Canada. Deze stad bestaat uit allemaal verschillende wijken en staat bekend om de diverse culturen. Vancouver heeft een grote haven en er is veel werkgelegenheid.

Een andere stad om te gaan wonen is Calgary, deze stad ligt in de provincie Alberta. In Calgary zijn ze veel bezig met duurzaamheid. Binnen een aantal jaar moet alle elektriciteit in deze stad groen zijn. Calgary heeft veel mooie parken en in de winter kunt u in de omgeving van de stad goed wintersporten.

In Montreal spreekt men voornamelijk Frans, handig om deze taal te spreken als u naar deze stad gaat emigreren. Montreal heeft moderne gebouwen, maar ook veel oude gebouwen uit de 17e eeuw. Andere populaire steden om naartoe te emigreren zijn Quebec, Toronta of Ottowa.

inboedel verschepen canada

Handige informatie en formulieren

Hieronder staan een aantal formulieren en websites waar u meer informatie kunt vinden over het verhuizen naar canada. Denk aan informatie over de aanvraag van een reismachtiging, welke wet- en regelgeving van toepassing is op emigreren en het aanvragen van verblijfsvergunningen.

Onze tips:

 • Canada.ca: informatie over het aanvragen van een elektronische reismachtiging (eTA).
 • Website Government of Canada: alle informatie over het aanvragen van een verblijfsvergunning, immigreren en waar u op moet letten.
 • Inspection.gc.ca: de wet- en regelgeving van het importeren van huisdieren.

Emigreren naar Canada? Gratis offertes aanvragen!

Gaat u verhuizen naar Canada? Schakel dan een internationaal verhuisbedrijf in! Een verhuizing is vaak veel werk, maar als u gaat emigreren moet u nog veel meer regelen. Verhuizers nemen dan veel werk voor u uit handen. Denk aan het regelen van een container op een vrachtschip of een lokaal verhuisbedrijf.

Bespaar op de kosten! Start hier uw gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier. U weet dan zeker dat u niet te veel betaalt en bespaart op de verhuiskosten. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

verhuisfirma canada